SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Οι Ασίκηδες

>> Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011Οι Ασίκηδες είναι μιά ομάδα μουσικών με έδρα την Μπαρτσελώνα, που παίζουν και διασκευάζουν κυρίως ελληνική μουσική. Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2007 από τον Γιάννη Παπαϊωάννου, Θεσσαλονικής καταγωγής λαουτίστα και πολυοργανίστα που εγκαταστάθηκε από το 2004 στη Βαρκελώνη.
Το πολυπολιτισμικό περιβάλλον αυτής της πόλης και τη δημιουργικές ανησυχίες του Γιάννη έδωσαν μιά πιο προσωπική πινελιά στο ρεπερτόριο της ομάδας. Συνήθως παρουσιάζουν δικές τους συνθέσεις με βάση το πνεύμα της μεσογειακής μουσικής και παραδοσιακών τραγουδιών, κυρίως Ελληνικών αλλά και των Βαλκανίων, αραβικά, τουρκικά, φλαμένκο .. .

Μια ανάμειξη αυθόρμητη και γεμάτη ευαισθησία!

Το 2009 συνεργάζονται με την Tal Ben Ari (αλλοιώς Tula), μια εξαιρετική και πολύ ελπιδοφόρα τραγουδιστρια εβραϊκής καταγωγής. Η Tal Ben Ari εκτός από την υπέροχη φωνή και την όμορφη παρουσία της φέρνει δικά της τραγούδια και μαζί με τον Γιάννη διαμόρφωσε το ρεπερτόριο του νέου άλμπουμ "Hesperia" που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2011. Σε αυτό το λεύκωμα συνεργάζονται με τον μεγάλο Αρμένη μουσικό Haig Yazdjian (για την διασκευή του γνωστού Yar Ko Paraq - Παράπονο) αλλά και τον Carlos Sarduy (τρομπετίστα των "Ojos de Brujo").

Ακόμα τον Μάρτιο του 2010 συνεργάστηκαν με τον μεγάλο Τούρκο Omar Faruk Tekbilek.

"Asíkides & Tal Ben Ari" έχουν δώσει πολλές συναυλίες σε όλη τη Ισπανία, αλλά και στην Ιταλία και την Ελλάδα.
Μέλη τους είναι : Tal Ben Ari, Yannis Papaioannou, Franco Molinari, Lisandro Silvas, Ernesto Briceño, Alberto Perez.

Ακόμα ο Γ. Παπαϊωάννου συμμετέχει περιστασιακά σε άλλα γκρούπ όπως : οι Yacine & the Oriental Groove - οι Orquesta Arabe de Barcelona και οι Transadelica με την Ισπανίδα κιθαρίστρια - τραγουδίστρια Amparo Sanchez (γνωστή ως Amparanoia)... ψάξε

Ακούστε to άλμπουμ του 2011 "Hesperia" εδώ και το παλαιότερο του 2008 "Música de Grécia" εδώ

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή