SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Once 2007 (ΟST) Η Ιστορία ενός Τροβαδούρου

>> Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Σήμερα μιά και είμαστε στη σαρακοστή σας παρουσιάζω κάτι καινούργιο για το μπλόκ.
Την μουσική από μιά όμορφη ιρλανδέζικη ταινία που είδα και με ενθουσίασε μουσικά ....
Η ταινία λέγεται "ONCE" του 2006
(Director and Screenwriter: John Carney)
Είναι η ιστορία ενός φτωχού μουσικού (Glen Hansard) που έπαιζε στους δρόμους του Δουβλίνου. Μια υποτιθέμενη τοξικομανής (Marketa Irglova) κλέβει τη θήκη της κιθάρας με τα λεφτά και αρχίζει η καταδίωξη ... Η ταινία ξεκινά ακίνδυνα με αυτόν τον τρόπο, αλλά μετά τις σχετικές εξελίξεις θα διαπιστώσετε ότι βλέπουμε κάτι εντελώς ξεχωριστό. Στη συνέχεια θα γνωριστούν και θα γίνουν φίλοι. Οι δύο σταματουν σε ένα τοπικό κατάστημα μουσικής, όπου συχνάζει το κορίτσι για να παίξει πιάνο. (Μία από τις πολλές αξιοσημείωτες σκηνές της ταινίας είναι όταν προσπαθούν να μάθουν μαζί το πρώτο τραγούδι τους ... Falling slowly.!) Ο "Guy" έχει ήδη γράψει ένα τραγούδι και το διδάσκει στο κορίτσι που τον συνοδεύει στη φωνή και πιάνο. Αφού αποδειχθεί ότι η κοπέλα έπαιζε παλιά καλά πιάνο θα φτιάξουν μαζί μιά μπάντα και ξεκινούν μαζί μιά κουραστική εβδομάδα, γράφουν, προβάρουν και ηχογραφούν τραγούδια που αποκαλύπτουν μιά μοναδική ιστορία αγάπης.
Τα γνωστά .....
πλήν όμως ο Glen Hansard είναι καταπληκτικός τραγουδοποιός και τραγουδιστής (αν δεν ξέρετε τίποτα για αυτόν σας λέω ότι είναι ο frontman σε ένα μεγάλο folk-rock ιρλανδικό συγκρότημα, «The Frames», οι οποίοι είναι πολύ δημοφιλείς στην Ιρλανδία και έχουν περιοδεύσει στις ΗΠΑ). Και οι δύο πρωταγωνιστές δεν είναι ωριμασμένοι ηθοποιοί, αλλά επαγγελματίες μουσικοί. Όλη η μουσική για την ταινία αποτελείται από πρωτότυπα τραγούδια που έχουν συνθέσει και αποδίδουν οι δύο μουσικοί πολύ καλά και η χημεία μεταξύ των δύο είναι προφανής και εκδηλώνεται και στην πραγματική ζωή τους.

Η ταινία χαμηλού προϋπολογισμού, γυρίστηκε μέσα σε 17 ημέρες και χρησιμοποιούν φυσικό φως και σπίτια φίλων, είναι όμορφη και μάλλον μοιάζει με ντοκιμαντέρ. Αλλά έχει συναίσθημα, αμεσότητα και οικειότητα γυρισμάτων, έτσι που ο θεατής αισθάνεται πως είναι εκεί στο Δουβλίνο με τον "Guy" και το κορίτσι του, και ακούει τη μουσική τους στο δωμάτιο ή στο δρόμο δίπλα τους...
(Η δύναμη του DVD σας επιτρέπει να το κάνετε ξανά και ξανά).
Και ... πολύ καλή μπαλάντα είχα καιρό να ακούσω ...
Διαβάστε κριτική εδώ για όσους την "ψάχνουν" εδώ και το soundtrack εδώ
Αφιερωμένο στη "Lacta"

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή