SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Γλυκιά μου Τομπουρλίκα

>> Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Τομπουρλίκα είναι ένα ρεμπέτικο τραγούδι του Παν. Τούντα του 1940, με τους Στράτο, Κερομύτη και Γεωργακοπούλου :

"Σου σφυρίζω γλυκά σαν τ' αηδονάκι με πόνο και μεράκι αχ μέσα απ' την καρδιά
σου σφυρίζω γλυκιά μου Τομπουρλίκα σαν τη δική σου γλύκα δεν έχει άλλη καμιά"
(το ρεφρέν από την Τομπουρλίκα, Στίχοι-Μουσική: Π. Τούντας)

Τομπουρλίκα = παχειά τροφαντή γυναίκα σύμφωνα με τα πρότυπα του 1930
Η "Τομπουρλίκα", είναι ένα πολύ παλιο ουζερί - ταβερνάκι στην Σαλονίκη στην οδό Ναυμαχίας Λήμνου 14 που ανήκει στον Παντελή Χατζηκυριάκο, (χρόνια μουσικό, πάνω στο μπουζούκι και το τραγούδι) και τον συνεργάτη του Δημήτρη Εσερίδη (κιθάρα και τραγούδι).
Οι δυό τους έχουν γραμμοφωνήσει και δύο CD με το όνομα "Παλαιολόγοι":


* 1997 ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ (Στίχοι-Μουσική Π.Χατζηκυριάκος) Πρώτος δίσκος. Λαϊκόμορφες μπαλάντες με θέμα τον παλιό κόσμο που χάνεται.
Δισκογραφική Εταιρία: KATHREFTIS* 2001 Ο ΧΑΣΟΜΕΡΗΣ. Λαϊκόμορφες μπαλάντες με έντονη κριτική διάθεση για τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Παραγωγή του Νίκου Παπάζογλου, που τραγουδά και ένα τραγούδι. Δισκογραφική Εταιρία: LYRA

Στο μαγαζί τους εάν ο πελάτης κάνει ησυχία και δείξει την αμέριστη προσοχή του, θα απολαύσει "μαγικές" πενιές και θα φύγει πλήρης εντυπώσεων ... (μιάς και δεν υπάρχουν μικρόφωνα στα πρότυπα της Σκάλας). Επίσης θα μείνει έκπληκτος από την ερμηνεία "δύσκολων" ρεμπέτικων τραγουδιών ... και πότε - πότε θα συναντήσει άλλες προσωπικότητες της ρεμπέτικης Σαλονίκης όπως ο Δημήτρης Μυστακίδης, ο Χρήστος Μητρέντσης, ο Αλεξανδρής, ο Νίκος Παπάζογλου (+ κάποτε) κ.α.

Το περιβάλλον γενικότερα είναι φιλικό και το φαγητό εξαιρετικό !!!
Ο 'Αρης που σερβίρει, υπέροχος στη δουλειά του και σαν άνθρωπος με το χαμόγελο πάντα!
Αλλά και ο βοηθός σερβιτόρου, ένα απίθανο άτομο, πρόθυμος, με χιούμορ, όλα τα λεφτά !!!

Η Τομπουρλίκα είχε στενούς δεσμούς με την ΣΚΑΛΑ του ΜΙΛΑΝΟΥ (ο Παντελής ήταν λάτρης του Κάρολου από τον οποίο έμαθε πολλά τραγούδια) αλλά και με το ΚΑΦΕ ΣΕΒΑΧ καθώς βοήθησαν πολύ στο να γίνει η Συναυλία του 2004 προς τιμή των Μιλάνων όπου συμμετείχαν με έξη τραγούδια (μπορείτε να τα βρείτε σε παλαιότερη δημοσίευση του μπλόκ ... εδώ ) αλλά και στην συνεύρεση μουσικών όπως του Νίκου Παπάζογλου και του Χρήστου Μητρέντση.
Για όσους περνούν ή ζούν στη Σαλονίκη μιά στάση για μεζέδες και διπλοπενιές ενδείκνυται.

Εμείς απλά σας δίνουμε μερικά δείγματα από την δουλειά τους στο κλασσικό ρεμπέτικο ... εδώ και 4 τραγούδια που έγραψαν σαν Παλαιολόγοι (καθώς και το ομώνυμο του Π. Τούντα) εδώ:
1. Ερωτική Μπόχα, 2. Το Αλκοολίκι, 3. Το Μήνυμα της Αγάπης 4. Χωρίς Ειδήσεις

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή