SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Ελίζα Βελλιά - Μιά Ελληνική Άρπα στην Βρετάνη

>> Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Η Eliza Vellia είναι Ελληνίδα, (Ελίζα Βελλιανίτη), που ζει 16 - 17 χρόνια τώρα πια στη Βρετάννη της Γαλλίας, και κυκλοφόρησε πρόσφατα τον δεύτερο προσωπικό της δίσκος στην Harmonia Mundi (μια καταπληκτική γαλλική εταιρεία).
Παίζει κέλτικη άρπα και είναι καταπληκτική μουσικός
.
H Elisa γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα (καταγωγή Κερκυρα), ασχολούμενη με τη μουσική της πατρίδας της. Κατά την ηλικία των 21 ετών, άφησε την Αθήνα για το Λονδίνο, όπου ανακάλυψε την μοναδική ομορφιά της κέλτικης άρπας. Εκεί αφιέρωσε όλο το χρόνο της με το να συνεργάζεται με ορισμένους από τους σημαντικότερους guru της Ιρλανδέζικης και της Σκωτζέζικης άρπας, και σε λίγο χρόνο θεωρούνταν δεξιοτέχνης στο δύσκολο αυτό όργανο (συμμετείχε δε σε δύο ηχογραφήσεις παραδοσιακής μουσικής της Σκωτίας, "Power and Honesty" και "After the Ceilidh").
Αυτό το μουσικό πάθος την οδήγησε πιό νότια, στην Βρετάνη της Γαλίας για να μαζέψει περισσότερο πολιτιστικό πλούτο. Εδώ η Elisa βρήκε το ιδανικό μέρος για την ολοκλήρωση της μουσικής & πολιτιστικής της ταυτότητας (και τα δύο χωρίς σύνορα).
Τα τραγούδια της Vellia περιέχουν ένα μείγμα ποίησης, τραγουδιού & ανάσας σε κάθε τόνο & χρώμα της Μεσογείου. Η μοναδική φωνή της θυμίζει όλο το φάσμα των πολιτισμών που αυτή η συναρπαστική και μυστηριώδης θάλασσα χάρισε στον κόσμο.
(Με άλλα λόγια έχουμε μιά μίξη Ελληνικής, Σκωτσέζικης & Βρετανικής μουσικής με αφρικάνικα μπαχάρια, ολίγον τι Βαλκανικό Klezmer, κάποια μουντάδα τζάζ-καφέ, και ολίγην κάλμα New Age).

???? τι είπα τώρα
Σας μπέρδεψα το ξέρω & εγώ το έπαθα όταν την πρωτοάκουσα & δεν μπορούσα να την κατατάξω. Υπόψην αυτή η δισκογραφική εταιρεία συνήθως ασχολείται με κλασσική & αναγεννησιακή μουσική.
Aκούστε όμως το "Κέρκυρα, Νησί μου" και θα καταλάβετε.
Ο Γάλλος μαέστρος Jean-Luc Aimé's εκτιμώντας αυτή την ιδιαίτερη φωνή στον πρώτο της δίσκο Voleur de Secrets (2005) έκανε μία πολύ "καθαρή ενορχήστρωση" που ενισχύεται από την παρουσία εξαιρετικών μουσικών όπως Youval Micenmacher και Haig Yazdjian. (την είχαμε αναφέρει στο αφιέρωμα του Haig παλαιότερα)

Στον δεύτερο δίσκο "ΑΗΝΑΡΙΑ" (2008) έχει βάλει το χεράκι του στην παραγωγή - μίξη ο Κώστας Παρίσης (ναι, αυτός από τα Υπόγεια Ρεύματα που έχει & το στούντιο Praxis), κάτι "έβαλε" ο Haig, κάτι πρόσθεσε και ο Jean-Luc Aimé - άντε να δούμε) Εμένα μου θυμίζει ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ
Προσέξτε: Παραγωγή * - ΟΡΓΑΝΑ* + Μουσικούς*
Arranger: Jean-Luc Aime.

Personnel: Elisa Vellia (chant, harp, electric harp), Haig Yazdjian (vocals, oud), Giorgos Makris (bagpipe), Yannig Noguet (accordion), Alexandros Arkadopoulos (clarinet), Jean-Luc Aime (bass instrument), Philippe Garcia (drum), Kostas Meretakis (percussion), Kostas Parissis (background vocals), Panos Dimitrakopoulos
.
Audio Mixers: Kostas Parissis; Jean-Luc Aime.
Πάρτε τώρα την περίληψη των 2 δίσκων και ψάξτε την λίγο παραπέρα
Φτάνουν τα μπουζούκια ακούστε και κάτι πιό σύγχρονο.
(Βράδιασε Νωρίς ... ΚαληΝίιιχτα)
ΕΔΩ

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή