SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Μιχάλης Ζαμπέτας - (Υιός του μεγάλου Γιώργου Ζαμπέτα)

>> Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

O πιο καλός μαθητής του Ζαμπέτα
(Για τον φίλο Γιάννη απ'τον Αλιμο που ζήτησε Μιχάλη Ζαμπέτα)

Δεκαέξι χρόνια μετά το θάνατο του Γιώργου Ζαμπέτα, στις 10 Μαρτίου 2008 έφυγε ένας ακόμη Ζαμπέτας. Ο μοναχογιός του μεγάλου καλλιτέχνη ξεκίνησε το ταξίδι του για τη μουσική γειτονιά των αγγέλων ακριβώς την ίδια ημερομηνία που έχασε τον πατέρα του το 1992. Ο Μιχάλης Ζαμπέτας, το «δεκανίκι» του «βασιλιά του μπουζουκιού» (όπως τον αποκαλούσαν, αφού συχνά τον συνόδευε στο πάλκο, αυτοδίδακτος και ο ίδιος), άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 51 χρόνων νικημένος από την επάρατη νόσο. Ο Μιχάλης από μικρό παιδί ήταν στο «πατάρι» μαζί με τον πατέρα του. Γνώριζε και έπαιζε όλα τα έγχορδα. Όταν ο «μπαρμπαγιώργος» έφυγε, ο Μιχάλης ήταν ο συνεχιστής της ιστορίας του.
Οι γυναίκες της ζωής του, η θάλασσα και η μουσική ήταν τα τρία μεγάλα του πάθη.
Θυμάμαι κάποτε τον είχα δεί στο "ΗΟΒΟ" στο Χαλάνδρι να τραγουδά σαν γκεστ με μπουζούκι τον Κώστα Παπαδόπουλο και κιθάρα τον Μάριο Κωστογλου. Δεν διέθετε την τέλεια καλή φωνή αλλά είχε αυτή την μαγκιά του Αιγάλεω και του γέρου του και έκανε καλό κέφι.
Εκείνοι που τον γνώριζαν καλά δεν έδιναν σημασία στον άστατο αλλά και λίγο ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του και κρατούσαν μόνο την τρυφερότητα που έκρυβε μέσα του για εκείνους που αγαπούσε.
Τα τελευταία χρόνια έμενε στην Κινέττα, εκεί που παλιά ήταν το «εξοχικό» της οικογένειας, και δούλευε στο στούντιο που είχε φτιάξει με καλούς φίλους.

Σαν ερμηνευτή τον συναντούμε το 1991 στη δισκογραφική έκδοση του Γιώργου Ζαμπέτα με τίτλο «Χίλια Περιστέρια»
Το 2000 κυκλοφόρησε το Maxi Single «Ο Μπάρμπας μου ο Παναής» σε μουσική Γιώργου Στεφανάκη και στίχους Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.
Το 2001 συμμετείχε στο CD «Ανωτάτη Ζαμπετική».
Το 2004 κυκλοφορεί το CD «Τα Γαϊδουράκια» σε μουσική Γιώργου Ζαμπέτα και Γιώργου Στεφανάκη.

Ο Μιχάλης θα μπορούσε να είναι στην «επικαιρότητα» εάν επέλεγε να ασχοληθεί με σημερινά «σουξέ». Δεν το έκανε. Έμεινε έξω από αυτά τα παιχνίδια, και ασχολήθηκε με το έργο του πατέρα του, αλλά και με κάποιες δικές του παράγωγες πηγαίνοντας κόντρα στο «ρεύμα».
Πάντως το λίγο δισκογραφικό έργο του είναι αυστηρώς Ροκο-Ζαμπετικό σαν την ζωή του
ΠΡΟΣΕΞΤΕ: το "Μπάρμπα μου, ο Παναής"
Δύσκολο να κουβαλάς τέτοια κληρονομιά....
ΕΔΩ

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή