SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Orchestra Bailam

>> Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Καλή μας Χρονιά ... 
Καλύτερη εύχομαι απ΄την περσινή, και θα αντέξουμε μην σας παίρνει από κάτω.
Η ΕΛΛάΔΑ ΠΟτέ ΔεΝ ΠΕΘαίΝΕΙ ... ΠΑΡά ΤιΣ ΦιΛόΤΙΜεΣ ΠΡοΣΠάΘΕιεΣ 
ΤωΝ ΚαΤΟίΚωΝ  & ΤωΝ ΚΥΒεΡΝήΣΕωΝ ΤΗς.
Πρώτο άρθρο για το 2013 και τι να γράψω;
Θυμήθηκα λοιπόν πέρσι στην Ικαρία ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Ιταλών που νοίκιαζε δίπλα μου και κάναμε καταπληκτική παρέα. Ο Οτο έπαιζε μπουζούκι - κιθάρα και η Πάολα μπαγλαμά. Και οι δύο από την Γένοβα, μιλούσαν, τραγουδούσαν άψογα Ελληνικά Ρεμπέτικα και χόρευαν τέλεια τον Ικαριώτικο αλλά και άλλους νησιώτικους χορούς.
Από αυτούς λοιπόν έμαθα για μιά μπάντα από την Γένοβα που λέγεται Orchestra Bailam .
Πρόκειται για μια κομπανία  που ιδρύθηκε το 1988 στη Γένοβα από 6 άτομα. Λίγο από Βαλκάνια, λίγο από Ελλάδα, λίγο από Ισραήλ, λίγο από τ' Αραβικά μέρη, κατάφερε να έχει μια μουσικοθεατρική παρουσία που εντυπωσιάζει, αφού  εκπέμπει ζωντάνια, κέφι και ενέργεια και ξεσηκώνει τα πλήθη, όπου εμφανίζεται, παίζοντας διασκευές γνωστών τραγουδιών αλλά και συνθέσεις δικές της. Και πάει παντού, σε όλο τον κόσμο.
Θυμίζουν λίγο τους 3 Mustaphas 3 (βλέπε ευρετήριο).

Στο CD τους με  τον τίτλο Non Occidentalizzati υπάρχουν και ελληνικά τραγούδια διασκευασμένα και αξίζει τον κόπο να τ' ακούσετε.
 Αποτελούνται από:
Franco Minelli: Κιθάρες, έγχορδα, μπουζούκι, μπαγλαμά, ούτι, φωνητικά.
Luciano Ventriglia: Τύμπανα, debouka, φωνή.
Edmondo
Romano: Σοπράνο και άλτο σαξόφωνο, κλαρίνο, φλογέρες, γκάιντες.
Tommaso Rolando: Μπάσο.
Luca Montagliani: Ακορντεόν, φυσαρμόνικα.
Roberto Piga: Βιολί.
Συνεργάζεται μαζί τους η Roberta Alloisio.

Υπάρχουν τα τραγούδια:
Μουσάκα - Από Χένο Τόπο - Εξω Ντέρτια - Μποχώρης - Σαμπάχ και το καταπληκτικό "Η φωνή του Ναργιλέ" με διαλόγους στα Γενοβέζικα (αλά Στελλάκη --- η εισαγωγή με τον μπαγλαμά, το υπερωκειάνειο, και τα ντέρτια π΄όχω  - από το Πέντε χρόνια Δικασμένος) καθώς και άλλα δικά τους, Βαλκάνικα, Αραβικά, Ισραηλίτικα κλπ.
Είναι απίθανοι όλοι τους! -->Εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου, 2013  

Ευχαριστούμε για την προσφορά σου
Βασίλης

krassos1 Τρίτη, 22 Ιανουαρίου, 2013  

δυστυχως το ραπιντσερ εκανε καποιες αλλαγες ,με τις οποιες απαιτειται απο τον uploader να επιτρεπει το download των αρχειων του κανοντας καποιες ειδικες ρυθμισεις...μεχρι τοτε δεν μπορουμε να απολαυσουμε τις προσφορες σου!!!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή