SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Palyrria

>> Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Οι PALYRRIA δημιουργήθηκαν το 1996 σαν ένα dance project αλλά διαμόρφωσαν τον προσωπικό τους ήχο που τους χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα. Το ονομάζουν World-Electro και όντως η μουσική τους δεν είναι ούτε αμιγώς ηλεκτρονική, ούτε όμως και καθαρά “ethnic” - χρησιμοποιούν αρχαίες Αιολικές κλίμακες, την πεντατονία της Ηπείρου, όργανα που μας έρχονται από τα βάθη της ιστορίας, σμίγοντάς τα με τον ηλεκτρονικό ήχο, τους club ρυθμούς και τη μουσική τεχνολογία, σε ένα πάντρεμα που μοιάζει αρχαϊκό και φουτουριστικό ταυτόχρονα.

Οι PALYRRIA είναι ένα μουσικό συγκρότημα και όχι ένα στουντιακό εγχείρημα και αποτελείται από βιρτουόζους μουσικούς που γνωρίζουν πολύ καλά τα όργανά τους και είναι σε θέση να αναπαράγουν τον ήχο του συγκροτήματος χωρίς τη βοήθεια προ-ηχογραφημένων ταινιών. 
Περιοδεύουν διαρκώς και θεωρούν τις ζωντανές εμφανίσεις ως την πιο ζωτική λειτουργία του συγκροτήματος. Παρ’ όλα αυτά το στούντιο αποτελεί εξ ίσου σημαντική προτεραιότητα.

Οι βάσεις για την συγκρότηση των PALYRRIA με την μορφή που ξέρουμε σήμερα μπήκαν το 1999, από τους Δημήτρη Τσουργιάννη (πολυοργανίστα)  και Τσίκο (κατά κόσμο Πάνος Κατσικιώτη) σε παντός είδους κρουστά.
Το 1999 το γκρουπ ξεκινά ζωντανές εμφανίσεις στο κλαμπ «Υπερσυντέλικος» έχοντας στην σύνθεση του και τον Αρτέμη Κάγκα ο οποίος παίζει παραδοσιακά και αυτοσχέδια έγχορδα όργανα και πνευστά. Το 2002 το γκρουπ αποκτά δύο νέα μέλη στη σύνθεση του. Τον Κωνσταντίνο Haller μηχανικό ήχου και παραγωγό ηλεκτρονικής μουσικής και τον Διαμαντή Τάσση που ντύνει οπτικά και χρωματίζει με προβολές βίντεο και διαφάνειες, τις παραστάσεις του γκρουπ. Οι Palyrria έχουν εξελιχθεί πλέον σε ένα συνεχές μικρό εργαστήρι ήχων που ανάλογα με την περίσταση η ομάδα «δυναμώνεται» με καλεσμένους οργανοπαίχτες σολίστες αλλά και την προσθήκη νέων φωνών ακόμα και Djs.
Το τελευταίο επεισόδιο στην διαμόρφωση του σχήματος ήρθε με την πρόσφατη προσθήκη δύο ταλαντούχων ελλήνων μουσικών. Το εμπλουτισμένο αμάγαλμα των Palyrria σε αυτή την πρόσφατη τους διαδρομή έδεσε ιδανικά με την προσθήκη του Παναγιώτη Καπερνέκα ιδρυτικό και βασικό συνθετικό μέλος του ΑΒΑΤΟΝ, φωνή και πνευστά και του γνωστού λυράρη Στέλιου Πετράκη. Οι «πτήσεις» συνεχίζονται.

Οι δισκογραφικές τους δουλειές μέχρι σήμερα αποτυπώνουν καθαρά την εξέλιξη του συγκροτήματος.

2001 - Zero Gravity (Χωρίς Βαρύτητα). Ηχογραφήθηκε ζωντανά το 1999. Αιχμαλωτίζει όλη τη μαγεία της ζωντανά παιγμένης μουσικής, με έμφαση στα παραδοσιακά όργανα.(Ένα από τα κομμάτια του δίσκου, ManolisDub, συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των Djs)


2004 - Pallyria. Παραδοσιακοί και ηλεκτρονικοί ήχοι είναι εξ ίσου παρόντες. Το γνωστό Ικαριώτικο σε διασκευή σκαρφάλωσε στο No 8, των World Music Charts Europe (10/2004) και στο No 20, του ετήσιου Top-100 για το 2004.

2010 - Electrifying Nature Καταξιωμένοι μουσικοί από το εξωτερικό συμμετέχουν στη νέα δουλειά βάζοντας κάτι από την Ελλάδα στο επίκεντρο  της world μουσικής. Ανάμεσα τους οι Max Wright και DJ Panko των μοναδικών Ojos de Brujo (Ισπανία), ο Κουβανός Kumar, ο Αυστριακός δεξιοτέχνης του hurdy gurdy Matthias Loibner, και ο γνωστός από τους Mode Plagal Ρουμάνος Florian Mikuta.  

Επίσης μια πλειάδα  εγχώριων μουσικών συνδράμουν στο όραμα  των Palyrria όπως ο περιζήτητος τρομπετίστας Παντελής Στόικος, ο ταλαντούχος πόντιος λυράρης Σεραφείμ Μαρμαρίδης, ο καταξιωμένος συνθέτης, κιθαρίστας και λαουτιέρης Αχιλλέας Περσίδης (Νότιος Ήχος) και ο “μαέστρος” Γιάννης Δημητριάδης (Happy Dog Project).  
Τίτλοι: 
1. Syndromo

2. Pyrovasia 1208
3. Karsilamas
4. Kanon
5. Se Quema
6. Baldimi
7. Afrobul
8. T.R.E.W.Q.
9. Aori
10.End of Khronos

2006 - Methexy. Η πιο ώριμη δουλειά των Palyrria με Κρητικές μελωδίες, ρυθμούς από τη Θράκη και τον Πόντο, αρχαιοελληνικούς στίχους και ινδικά πνευστά. Η ελληνική μουσική παράδοση εμπλουτισμένη δημιουργικά με μια εντελώς σύγχρονη ηλεκτρονική χροιά γίνεται ο σημερινός μουσικός πρεσβευτής της Ελλάδας στον κόσμο.(click here)
Οι PALYRRIA διατηρούν μια συνθετική ικανότητα που σε καθηλώνει. Μία μουσική πανδαισία, μία παραγωγή με επιμέλεια στα όρια της τελειομανίας, σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα.

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή