SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Bazaar - Istanbul Express

>> Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Το 1985 κυκλοφόρησε από την Virgin Records αυτό το βινύλιο σε περιορισμένα αντίτυπα. Πρόκειται για μιά παραγωγή από δύο Δανέζικα γκρούπ εντελώς ανεξάτητα μεταξύ τους. (πρέπει να έβαλε το χεράκι του ο Γ.Μακράκης που ζούσε τότε στη Σουηδία και όλο ανακάλυπτε σκανδιναβικά "λαβράκια").
Το ένα γκρούπ ονομάζεται BAZAAR και είναι καθαρά Δανέζικο αποτελούμενο από τους:

Τι έχουμε εδώ σε σχέση με τα όργανα; Περιλαμβάνει ένα μείγμα κλαρινέτο, φαγκότο, όργανο, κιθάρα, timbales, bongos κλπ. .. παίζει η Peter Bastian, Anders Koppel, και Flemming Quist Møller. Συμμετέχει ακόμα ο Τούρκος Mehmet Ozan (κιθαρα, σάζι και ντράμς) και αυτό κάνει την ιδιαiτερότητα του Lp (θεωρείται πολύ μεγάλος μουσικός και έχει συνεργαστεί με τον Jan Garbarek & Niels Henning Pedersen στο δίσκο "Uncharted Land")
Η μπάντα είναι επηρεασμένη έντονα από τις μουσικές Folk σκηνές από χώρες όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία, αλλά παίζουν και με "τρίπλες" προς την Λατινική μουσική και στίγματα ροκ, (αν και το κάνουν με μια συντηρητική προσέγγιση).
Ο πρώτος τους δίσκος ήταν ένα διπλό Live με τίτλο "BAZAAR Live"- 1978. Η επεξεργασία του Live στο στούντιο επιτρέπει στην μπάντα να διατηρήσει μια χημεία στον αυτοσχεδιασμό της μουσικής, η οποία κρατάει φρέσκο και ζωντανό τον ιδιαίτερο ήχο της. Ο καθένας μπορεί να βρει κάτι ενδιαφέρον. Ακούγοντας αυτό το άλμπουμ είναι σαν να ταξιδεύει. (θα το δούμε στο μέλλον)
Στην 2η πλευρά ο δίσκος είχε την μπάντα του Mehmet Ozan - Istanbul Express (έζησε χρόνια στη Δανία) αποτελούμενη από τους:

 • Mehmet Ozan (guitar, saz, percussion)
 • Jan zum Vohrde (flute, sax)
 • Mads Vinding (bass)
 • Chuim (drums, percussion)
από αυτούς τους δύο δίσκους η Virgin έβγαλε την περίληψη με το εξής οπισθόφυλλο
ο δίσκος περιλαμβάνει και μερικά τραγούδια του άλλου μεγάλου Τούρκου περκασιονίστα Okay Temiz (τα πέντε τελευταία).
Οπως και να έχει - παρά την περίληψη- ο δίσκος είναι ένα καταπληκτικό μουσικό ταξίδι και μας ταξιδεύει στη Βαλκανική παρά την Σκανδιναβική του προέλευση

Ακούστε το και δεστε πόσο Ελληνικό μοιάζει

Δισκογραφία των BAZAAR:
 • Bazaar Live (1978)
 • Gibbon Jump (1980)
 • Nimbus (1983)
 • Gypsy Joker (1986)
 • En Gudedrøm (1987)
 • Live In Concert (1987)
 • Bazaar Musik (1993)
 • Trilogy (2006)
Δισκογραφία του Mehmet Ozan:
 • Istanbul Express - Mehmet Ozan (1979)
 • Istanbul Express /02:00 (1982)
 • Istanbul Express - Soite for Selma (1985)
 • Niles Henning Pedersen - Mehmet Ozan - Jan Garbarek "Uncharted Land" (1992)
Τα τραγούδια αυτού του Δίσκου:
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το 1ο είναι Jazz Rock με σαφείς επηρροές Santana, ενώ το 2ο είναι Ηπειρώτικο επιτραπέζιο. Τα υπόλοιπα ... ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ και ΛΙΓΟ. εδώ

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

... Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή