SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Biri Biri

>> Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Καλώς τον ... Καλώς σας ... 
Σήμερα έχει λίγο μπούρου - μπούρου από μένα  και μετά Biri Biri ...(?)
Παρότι γρίνιαζα στις αρχές του καλοκαιριού ... ότι δεν βλέπω διακοπές για φέτος (δεν έβγαινε ο προϋπολογισμός) και δεν θα ανοίξει πανιά το καράβι του Σεβάχ για Αιγαίο, τελικά μπαρκάρισα στην αρχή για Ικαρία -> Σύρο -> Θήρα). Τα συμπεράσματα εν ολίγοις:
στο βάθος το λιμάνι του Εύδηλου
στην Ικαρία: μπορείς να περάσεις όπως θέλεις ήσυχα - έντονα, τουριστικά - χωριάτικα, πανηγυριώτικα - ερημικά. έχεις βρε αδερφέ πολλές επιλογές μεγάλο νησί χάνεσαι. ΚΑΛΑ ΗΤΑΝΕ εξάλλου εγώ έχοντας προϋπηρεσία ήξερα τα καλά.Το καλύτερο; ένα Live του Haig Yazdjian στο ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΦΙΑΝΕ - ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΡΑΧΕΣ,  με καταπληκτικό ήχο, σε ένα όμορφο αμπέλι και φεγγάρι και μετά το Live τα καταπληκτικά κρασιά του ιδιοκτήτη.
Ερμούπολη - Καφε Μπάρ ΑΣΤΕΡΙΑ
στην Σύρο: τα χάλια μας. Αθηναίοι που σωρεύονται για τριήμερο (είναι κοντά βλέπεις) και τις καθημερινές καλύτερα. Λίγα βράδια έμεινα περαστικός με λίγο DJλίκι στα ΑΣΤΕΡΙΑ του φίλου μου Σίμου - και εδώ είχα προϋπηρεσία. Οι παραλίες της Γαλησσά, Ντελαγκράτσια, Φοίνκας κλπ δεν λένε πολλά εκτός απ'το Δελφίνι στο πίσω μέρος στο Κίνι. Η Ερμούπόλη το βράδυ μοιάζει νάσαι στον Πειραιά και μουσικά απαράδεκτα τα παραλιακά μπαράκια after midnight, ότι πιό φασαριατζέ, κίτς και αισχρό (κρίμα στην νεολέρα που ακούει τέτοια). Το καλύτερο; ένα μπάνιο στο Αχλάδι με ουζάκι δίπλα στο μώλο.
ΝΑΜΑΣΤΕ Live στην Περίσσα
στην Θήρα: βλέπετε την λέω με το όνομα της και όχι Σαντορίνη γιατί πράγματι εδώ έχει πολύ θήρα αλλά όχι για όλους μόνο για τους μαγαζατόρους - εμείς θηράματα - εδώ να δείς αισχροκέρδια, μια μπύρα, μικρή ποικιλία, μία ρακή σφηνάκι 25€, ένα απλό αμφίβολο ουϊσκυ ύψους ενός οριζόντιου δαχτύλου 9€ (στα αλλοδαπά δεν κακοφαίνεται γιατί τόσες είναι οι μερίδες στις χώρες τους). και εδώ είχα προϋπηρεσία. Κατά τ'άλλα τρέλλα, βαβέλ, βαβούρα αλλά και 'ομορφη θέα προς πώληση (την έχω φάει όμως στο κούτελο τόσα χρόνια). Ας πρόσεχα..! Τι ήθελα και έφευγα από τη Νικαριά. Το καλύτερο; ένα Live του φίλου μου Θανάση Κλέοπα στην Περίσσα με τους ΝΑΜΑΣΤΕ σε αφρο-ρεγγε-λατιν ρυθμούς. Ακόμα χάρηκα που βρήκα ανοικτό μετά από τόσα χρόνια το μπάρ ΚΥΡΑ THIRA (ένα από τα πρώτα τζάζ μπαράκια στην Ελλάδα - πρωτοπόρος ο κυρ Δημήτρης και ακόμα ντούρος)... ΑΥΤΑ μιά ιδέα είναι και οι διακοπές. Τόση φασαρία για να ξαναγυρίσουμε από 'κεί που φύγαμε για να σχεδιάσουμε να ξαναφύγουμε και να ξαναγυρίσουμε. Τυχεροί αυτοί που έχουν μόνιμα διακοπές ... δηλ. οι νησιώτες κ.λ.π.
Φθινόπωρο και πάλι στο ρυθμό μας...
το ΣΕΒΑΧ άνοιξε και επιστροφή στην μουσική ρουτίνα μας με νέα ακούσματα αλλά και περισσότερη τζάζ για φέτος.

πάμε τώρα και για τους Biri Biri:

"A Greek funk fusion group which moves between Creta Island (Iraklion) Athens and France.
Biri biri biri biri biri biri biri biri biri biri biri biri biri biri biri biri…
Δημιουργήθηκαν το 2003 στο Ηράκλειο Κρήτης και τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σκορπισμένοι μεταξύ της κρητικής πρωτεύουσας, της Αθήνας και της Γαλλίας. Το οκταμελές σύνολο των biri biri έκανε την παρθενική του δισκογραφική εμφάνιση υπό τη σκέπη της ελληνικής Spinalonga Records. Μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί σε δεκάδες εμφανίσεις στην Κρήτη και όλη την Ελλάδα. Η μουσική τους κινείται στο χώρο του φανκ διανθισμένη με τζαζ, μπλουζ και ροκ στοιχεια με αγγλικό στίχο.
H μπάντα αποτελείται από τους:
  • vocals: Mihail-Paul Mihailos
  • guitar: Manos Kamaratos 
  • bass: Yorgos Diapoulis 
  • drums: Vasilis Papadourakis 
  • trumpet, rudal heater: Simeon Delikaris-Manias 
  • trumpet, woodblocks: Nikos Lavranos 
  • tenor saxophone: Yorgos Tsotsis 
  • bongos, congas, timbales, shaker, cowbell, cymbals : Christos Sayient
Biri biri biri biri biri biri  biri biri biri biri biri biri biri… (here)

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή