SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Αν Σ'Αρνηθώ Αγάπη Μου (15 versions)

>> Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Αν Σ'Αρνηθώ Αγάπη Μου ...!!!
Ποιος δεν έχει σιγοτραγουδήσει τους υπέροχους στίχους της αείμνηστης Δανάης Στρατηγοπουλου σε συνδυασμο με την πρωτότυπη αλλά συγχρόνως απλή μουσική σύνθεση του Μίμη Πλέσσα.

Το συγκεκριμένο τραγούδι που έχει αφήσει τη δική του, μοναδική ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο, πρωτακούστηκε στην ταινία «Φτωχαδάκια και λεφτάδες» με ερμηνευτή τον Κώστα Χατζή το 1961, ενώ την ίδια χρονιά το τραγούδησε και η Τζένη Βάνου. Σε ένα βάθος 48 χρόνων πορείας έχει σημειώσει περίπου πενήντα (50) διαφορετικες εγγραφές, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος για ένα τραγούδι ταινίας! Η Χριστιάνα, η Γιοβάννα, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Μαρία Μαρκεσίνη, η Γιώτα Νέγκα, αλλά και τόσοι άλλοι ερμηνευτές άφησαν το δικό τους τόνο στην προσωπικότητα του τραγουδιού είτε με την ερμηνεία είτε με την πρωτότυπη και εναλλακτική ενορχήστρωση, αφήνοντάς μας κάθε φορά την αίσθηση του καινούριου!
Ευτυχώς που η μουσική έχει πολλές εκφράσεις για να μην είναι μονότονη…

Να προσθέσω ότι η σκηνοθεσία και το σενάριο της ταινίας "Φτωχαδάκια και λεφτάδες", όπου πρωτοακούστηκε το "Αν Σ' Αρνηθώ Αγάπη Μου", ήτανε του Ορέστη Λάσκου βασισμένο στο θεατρικό έργο του Νίκου Τσιφόρου "Γάντι Και Σαρδέλλα". Στους βασικούς ρόλους ο Μίμης Φωτόπουλος, ο Νίκος Σταυρίδης, ο Γιάννης Γκιωνάκης, η Σμαρούλα Γιούλη και η Μπεάτα Ασημακοπούλου.Για το τραγούδι, τι να πούμε... Μετά απο τόσα χρόνια, ακούγεται ολόφρεσκο, και συγκινεί πάντα... Τώρα ευτυχώς που δεν γίνεται πράξη αυτό που λέει η υπόσχεση γιατί θα είχαν πεθάνει οι μισές γυναίκες της Ελλάδας. (που να'ξερες Δανάη πως αγαπούνε σήμερα οι άνθρωποι ... κανείς δεν κόβει φλέβα για αυτόν τον φτερωτό θεό και το "αδίκημα" χαρακτηρίστηκε "στιγμιαίο") εδώ και καλές μελαγχολίες

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή