SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Ιμάμ Μπαϊλντί Νο 2 - Cookbook

>> Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Imam Baildi είναι το σχήμα που έχουν δημιουργήσει τα αδέλφια Λύσανδρος και Ορέστης Φαληρέας. Πρωτοεμφανίστηκαν στα μουσικά δρώμενα με τον ομώνυμο δίσκο τους που κυκλοφόρησε το 2007. (βλέπε εδώ).
Έχοντας την "ρετσινιά" από το πρώτο τους album, ως το συγκρότημα που έχει την τάση να samplάρει τακτικά Ελληνικά κομμάτια και δη ρεμπέτικα, σαφώς και όλοι περιμέναμε, και όχι άδικα, κάτι αντίστοιχο και στην νέα τους δουλειά.


Με τον δεύτερο δίσκο τους οι Imam Baildi δείχνουν να προοδεύουν και να βελτιώνονται. Οι επεμβάσεις τους στις αρχικές εκτελέσεις (όταν ακολουθείται το μοτίβο της αναβίωσης) είναι αρκετά πιο τολμηρές και εν πολλοίς πιο σφιχτοδεμένες και επιτυχημένες εν τέλει. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν επιρροές από πολλούς χώρους, από rap των Delinquent Habits ή των Orishas, σε ήχους με βαλκανικά πνευστά τύπου Bregovic και από εκεί σε «βρώμικο» μπαγλαμά με ελληνικό rap. Η προσπάθεια στον δίσκο αυτό πάει ένα βήμα παραπέρα, ο ήχος τους ακούγεται σαν να δένει λίγο καλύτερα και να ωριμάζει.
Πιο ώριμοι και πιο συνειδητοποιημένοι, ετοίμασαν δεκαπέντε μουσικές «συνταγές» με τα συστατικά που τους αρέσουν, βαλκανικοί ρυθμοί, swing, dub, mambo, electro, hip,hop, latin και βέβαια ρημίξ σε γνωστά τραγούδια απο τις 78 στροφές.
Περισσότερο χορευτικό απο το πρώτο τους άλμπουμ και με πιό πολλές δικές τους συνθέσεις,πρόσθεσαν διεθνείς συνεργασίες όπως ο Mawell Wright απο τους Ojos de Brujo (La rumba no miente),ο Ives Irie απο τους Deliquent Habits (Busca ritmo) και ελληνικές όπως η Δήμητρα Γαλάνη με το remix απο τα «Χάρτινα» και η Ελένη Τσαλιγοπούλου με το «<Τα παιδιά της γειτονιάς σου» και το «Αργιλέ μου γιατί σβήνεις».

Όσοι είστε λάτρες του Ελληνικού λαϊκού, θα παρατηρήσετε δειγματοληψίες από κομμάτια όπως το "Τι σού κανα και με εγκατέλειψες" του Ζαμπέτα ή το "Θλίψη" του Μανώλη Χιώτη, ερμηνευμένο από την Μαίρη Λίντα.

Τα Τραγούδια :
01.Carantino manuche
02.Busca ritmo
03.Akrogialies deilina
04.La rumba no miente
05.Logia antallaksame varia
06.To diko sou marazi
07.Thlipsi
08.Kaiksis
09.Egypt strut
10.Argile mou giati sbyneis
11.Ena xasaposerviko
12.Ki allo xasaposerviko
13.Ta paidia tis geitonias
14.Ta xartina
15.Lullaby
Μιλάμε για έναν δίσκο που περιέχει και χορευτικά κομμάτια και πιο ατμοσφαιρικά κομμάτια που ωστόσο καταφέρνουν να είναι αλληλένδετα μέσα στον δίσκο. Πρόκειται λοιπόν για έναν δίσκο που αξίζει μιάς και μιλάμε για ένα συγκρότημα με μέλλον.
Τη συνταγή του Ιμάμ σας την δώσαμε στο προηγούμενο άρθρο για αυτούς.(εδώ) και Δείγμα της δουλιάς τους εδώ

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή