SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

The Doors Concerto - Nigel Kennedy - (Ενα Κλασσικό Βιολί παίζει Ροκ)

>> Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Καιρός για λίγη κλασσική μουσική ... αλλά με στοιχεία ροκ
Ο
Nigel Kennedy

γεννήθηκε στο Μπράϊτον της Βρετανίας το 1956. Γιός μουσικής οικογένειας ήταν από μικρός το παιδί θαύμα. Σπούδασε με την Dorothy Delay στο Julliard School, New York City, και ντεμπουτάρισε ως σολίστ με τη Φιλαρμονική του Λονδίνου το 1977. Ειδικος σε κλασικό ρεπερτορίο, όμως ανέπτυξε ένα ενδιαφέρον για την τζαζ ως φοιτητής, στην εισαγωγή του σε συναυλίες στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Ο νεαρός βιρτουόζος φημίζεται για την μεγάλη προσοχή, την εκπληκτική τεχνική, τον τόνο και το στυλ που παίζει αυθόρμητα & περιπετειώδη.
Σε ηλικία 16 χρονών τον κάλεσε ο Stéphane Grappelli να εμφανιστεί μαζί του στο Carnegie Hall. Ο Kennedy, επίσης, έγινε γνωστός για το rock star-look του με καρφάκια μαλλιά, εκκεντρική ενδυμασία, και κοσμήματα. (δες φωτο).--->>

Η φήμη του αυξήθηκε μετά την κυκλοφορία του ζωντανά παιγμένου έργου του Vivaldi Four Seasons (1989).

Το 1999, η Sony Classical κυκλοφορεί το "Kennedy's Experience", σύμφωνα με συνέντευξη του στο BBC, ο βιολιστής δήλωσε ότι η καταγραφή είναι "ένα άλμπουμ εμπνευσμένο από τη μουσική του Jimi Hendrix. Στις ηχογραφήσεις ο Kennedy συνοδεύεται από επτά άλλους μουσικολυς, και η σύνθεση περιλαμβάνει δύο cellos, ένα όμποε, δύο κιθάρες, ένα Dobro, φλάουτο, και διπλό μπάσο.
Στα τέλη του 2005, o Kennedy πήγε στη Νέα Υόρκη για να καταγράψει τo πρώτo του "καλό" τζαζ άλμπουμ για την τζαζ εταιρεία Blue Note Records. . Άλλοι μουσικοί για το άλμπουμ ήταν ο Miles Davis, ο Ρον Κάρτερ στο διπλό μπάσο, ο Jack DeJohnette στα ντραμς και ο σαξοφωνίστας Joe Lovano. Μετά απ αυτό ο Kennedy δήλώνει ότι "από εδώ και στο εξής, τουλάχιστον το 50 % της προσπάθειας μου θα είναι στο χώρο της τζαζ".

Εκπληξη ήταν η ορχηστρική διασκευή στα τραγούδια των DOORS, συμπεριλαμβανομένων Strange Days, LA Woman, The End, και Riders On The Storm με παραγωγό τον Jaz Coleman (Killing Joke)
Πρόσφατα διερεύνει τη μουσική του
συνεργαζόμενος με την τζαζ πολωνική μπάντα "Kroke". (Θα έχουμε όλοι τα δικά μας σχέδια αλλά θα παίζουμε και μαζί δηλώνει)
Απ΄άυτή τη συνεργασία έχει προέλθει το άλμπουμ "East meets East" πού σας το συνιστώ με ΧΙΛΙΑ όπου παίζει Balkan, Gypsy, Klezmer, Psychedelia, Ederlezia κ.α αλλά τέλεια.
(Για αυτό το άλμπουμ θα ασχοληθώ άλλη φορά αναλυτικότερα)

Στις 27 Νοεμβρίου 2000, ο Kennedy εντάχθηκε στο ροκ γκρούπ "Τhe Who" στο Royal Albert Hall για να παίξει σόλο βιολί στο κλασικό τραγούδι "Baba O'Riley", το άλμπουμ κυκλοφόρησε τρία χρόνια αργότερα με τίτλο "The Who Live στο Royal Albert Hall". Aκόμα έχει παίξει σε πολλά κομμάτια με την Kate Bush, και συμμετέχει στο δίσκο της Sarah Brightman "Harem" (2003)
Πολλά θα μπορούσα να γράψω γι αυτόν τον καταπληκτικό βιολιστή αλλά ...
είναι ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ακόμα & δεν μπορώ να κάτσω μέσα ... θα επανέλθουμε

Πρός το παρόν ακούστε το Κόντσερτο των DOORS και για τους αδαείς και τους νέους μαζί τα αυθεντικά κομμάτια από τους DOORS σε αντιστοιχία.
ΕΔΩ +++ Φιλάκια.

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή