SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Υiannis Saoulis - Ο Ρεμπέτης της Πόλης

>> Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΚΑΙΡΟ ΕIXAMΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ...
Ο Γιάννης Σαούλης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα, την 1η Μαΐου 1962.
Κατά την ηλικία των 14 ετών αγοράζει τον πρώτο του μπουζούκι και στα 18 του παίζει και τραγουδά επαγγελματικά. Από το 1981 έως το 1986 σπουδές μουσικής θεωρίας και όμποε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, εργάζεται ως μουσικός και τραγουδιστής. Το 1986, μεταναστεύει στην Ολλανδία, για την μελέτη Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης και το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Κατά την παραμονή του στο εξωτερικό συμμετέχει επαγγελματικά σε συναυλίες, κοινωνικές εκδηλώσεις κλπ. στην Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και τη Γερμανία. Δουλεύει με τον Νίκο Ιγνατιάδη (που ζει στην Ολλανδία επίσης, την εποχή εκείνη), τόσο σε συναυλίες και τις εκδόσεις. Συμμετέχει σε πολλές ηχογραφήσεις (ειδικά με την βαρύτονο Pieter Vis) του ελληνικού ρεπερτορίου.Το 1992, φτιάχνει τη δική του "εταιρεία" υπό την επωνυμία "IAN Productions" και εργάζεται στο δικό του στούντιο.
Soundtrack of Film
San Magemeno














Kaykci

Anatoliki Pili














Το 1995, σχηματίζει την ομάδα "Γιάννης Saoulis & ensemble" με την οποία εκτελεί ρεμπέτικα, και ελληνική παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από τη Μικρά Ασία σε συναυλίες. Το πρώτο του άλμπουμ και οι εμφανίσεις του στα ολλανδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης , λαμβάνουν εξαιρετικά σχόλια για το έργο του σχετικά με το ρεμπέτικο από τον ολλανδικό, βέλγικο, γαλλικό και βρετανικό Τύπο.
Το 1997, ο Γιάννης Saoulis επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη.
Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν την παραγωγή εδώ τη δική του μουσική στο στούντιο και εκπροσωπεί την Sony DADC στην Ελλάδα, την Κύπρο, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.
Επίσης, ξεκινά μια νέα "ετικέτα" που ονομάζεται "Ανατολική Πύλη", η οποία επικεντρώνεται στην παραδοσιακή μουσική των πολιτισμών της Ανατολικής Μεσογείου. Το 2001 ο εγκαθιστάται στην Κωνσταντινούπολη-Τουρκία και συνεργάζεται με ελληνες και τούρκους μουσικούς συμπεριλαμβανομένης της Philarmonic Orchestra της Μαύρης Θάλασσας με συναυλίες σε Κωνσταντινούπολη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, αλλά και Κύπρο, Ιρλανδία(με τον John Sheahan των "Dubliners"). Το 2001 έγραψε μουσική για το θέατρο της Κωνσταντινούπολης.
Η μουσική του κέρδισε το βραβείο Afife Jale. (Καλύτερη Θεατρική Μουσική για το έτος 2000-2001). Έγραψε μουσική για τις ταινίες : "ο γιος" του Levent Kirca, "Κόκκινη Πέμπτη" του Χρήστου Siopachas, "Ayin karanlik yuzu" των Biket Ilhan και ντοκιμαντέρ.
Ο Γιάννης είναι παντρεμένος με την Gorkem Devrim Saoulis (μιά δεξιοτέχνη στο κανονάκι). Από το 2007 ζουν στη Θεσσαλονίκη με τους δύο παιδιά: Αλέξανδρος-Azat και Asimoula-Azize.
Δισκογραφία
  • Souvenirs from Greece - Σουβενίρ από την Ελλάδα. Instrumentals arr. By Nikos Ignatiadis.
  • Giannis view of Greek music - Γιάννης άποψη της ελληνικής μουσικής.Contemporary Greek songs. Σύγχρονα Ελληνικά τραγούδια.
  • In Bethlehem Stad. Instrumental arrangements for bouzouki and organ recorded in Tiel Cathedral. Στην Βηθλεέμ Stad. Ενόργανοι ρυθμίσεις για μπουζούκι και οργάνων που καταγράφονται στο Tiel Cathedral.
  • San Magemeno - Σαν Magemeno. A collection of rebetiko, songs from Asia Minor and own compositions. Μια συλλογή από ρεμπέτικα, τραγούδια από τη Μικρά Ασία και δικές του συνθέσεις
  • Anatoliki Pili - Ανατολική Πύλη. Vocal and instrumental improvisations on own and others' compositions. Φωνητικοί και οργανικοί αυτοσχεδιασμοί επί των ιδίων και άλλων συνθέσεων.
  • Ta Paralimnitika Ι & ΙΙ. Kyriakou Pelagia and the Mesogios ensemble - Traditional Cypriot songs. Produced by Yannis Saoulis. Tα Παραλιμνίτικα Κυριακού Πελαγία και Μεσόγειος ensemble - Παραδοσιακά τραγούδια Κυπρίων. (Παραγωγή).
  • Oloaspron Pezouni. Kyriakou Pelagia and the Mesogios ensemble - Traditional Cypriot songs. Produced by Yannis Saoulis. Κυριακού Πελαγία και Μεσόγειος ensemble - Παραδοσιακά τραγούδια Κυπρίων (Παραγωγή).
  • Kayikci - Καϊξής. Music from and inspired by the movie "Kayikci". Μουσική από την ταινία "Kayikci".
  • . Παράγεται από Γιάννης Saoulis.
  • Karsi yakadan guldeste. Greek-Turkish poetry. Karsi yakadan guldeste. Ελληνοτουρκική ποίηση. Music pieces composed and produced by Yannis Saoulis
  • SON. Soundtrack of the movie SON. SON. Soundtrack της ταινίας SON. Score composed and produced by Yannis Saoulis .
  • Kalas Eortas. Greek and Greek-Cypriot Traditional Christmas songs. Ελληνικά και ελληνοκυπριακά Παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Music arranged and produced by Yannis Saoulis
Προς Εκτύπωση
  • Exodos. A tribute to Asia Minor with own compositions ΕΞΟΔΟΣ. Αφιέρωμα στη Μικρά Ασία με δικές του συνθέσεις
  • Mousiki gia theamata. Compilation of Yannis Saoulis 's unpublished compositions written for Theatre and Cinema. Ανέκδοτες συνθέσεις που γράφτηκαν για Θέατρο και Κινηματογράφο.
  • Ta koina. Common Greek-Turkish traditional Songs and compositions of Yannis. Κοινά ελληνοτουρκικά παραδοσιακά τραγούδια και συνθέσεις του Γιάννη
  • Ta Lyrika. Arrangements on compositions of Mikis Theodorakis. Συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη.
  • Zivania. A collection of folk, rebetiko and songs from Asia Minor performed by men's and women's choir. Μια συλλογή από λαϊκά, ρεμπέτικα και τραγούδια από τη Μικρά Ασία που εκτελούνται από άνδρες και γυναίκες της χορωδίας.
Δυστυχώς οι δίσκοι του δεν είναι τόσο γνωστοί στην Ελλάδα
& είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ σαν παραγωγή + εκτέλεση.

για αφουγκραστείτε λίγο Kayikci ΕΔΩ

1 σχόλια:

Ανώνυμος Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2010  

Hi there,
Please find some of our music and upcoming projects in
http://soundcloud.com/goldistor

keep in touch
Thank you

Yannis Gorkem
yannis.gorkem@gmail.com

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή