SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Γιάννης ... Μόνος

>> Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Ο Γιάννης Μόνος είναι ένας ιδιαίτερος μουσικός της Ελληνικής Blues, Soul και Jazz σκηνής. Είναι ίσως ο καλύτερος οργανίστας στην Ελλάδα και από τις αρχές του 1980 εμφανίζεται στην ελληνική Blues σκηνή με σχήματα όπως οι Jugband Blues Band, οι SAX-S, οι Βlues Family και συμμετέχει σε άλλα διάφορα σχήματα παίζοντας φυσαρμόνικα, όργανο και τραγουδώντας. Υπήρξε ενεργό μέλος και των BLUES BUG συνεισφέροντας συνθέσεις και ενορχηστρώσεις.
Τα τελευταία χρόνια κυρίως έχει στραφεί προς την Jazz και μαζί με τον Μάκη Αμπλιανίτη (κιθάρα) και τον Ζαφείρη Τσίναλη (ντράμς) έχουν φτιάξει ένα δεμένο τρίο με ιδιόμορφο ήχο που αποδίδει αξεπέραστα κλασσική τζάζ, acid, latin, funky αλλά και Blues όταν χρειαστεί τους Hot Organic Trio.
Σαν μουσικός έχει εμφανιστεί δίπλα σε πολλούς καλλιτέχνες όπως: Mick Taylor, Louisiana Red, John Hammond, Guitar Shortie, Guitar Crasher, Λ.Κηλαηδόνη, Β.Γερμανό κλπ.
Παρακάτω σας δίνουμε ένα μικρό δείγμα του άπειρου ταλέντου του με τα τραγούδια:

  1. C.C. Rider
  2. Ι Put a Spell on You
  3. Whisky Drinking Woman
  4. Watermelon Man
  5. A Whiter Shade of Pale
  6. So Was Wrong
  7. Light My Fire
  8. No Woman No Cry
Καλή Ακρόαση και κάτι ακόμα...
Ο Γιάννης είναι λάτρης των παλαιών αυτοκινήτων (αχ! κακόμοιρο DCV) , των παλαιών ενισχυτών (για αυτό παίζει με ένα "λαμπάτο" του 70 για να αποδίδει το φυσικό χρώμα του Hammond), και κυρίως των παλαιών ωρολογιών.
Αυτό είναι δε και το έτερο επάγγελμα του.
Είναι από τους καλύτερους ωρολογοποιούς της Αθήνας και ειδικά συντηρητής για παλιά-αντίκες ρολόγια.
Γι αυτό αν έχετε κανένα ρολογάκι του παππού σας που χρειάζεται συντήρηση,
Ιδού η Λύση (εγώ σώθηκα) .....Γειά σου Γιάννη ... πάντα Καλές Μουσικές και Επιτυχίες.

1 σχόλια:

Ανώνυμος Τετάρτη, 30 Ιουνίου, 2010  

Γειά σου βρε Γιάννη.Σε θυμάμαι από παλιά,σε συγκεντρώσεις της κλασσικής μοτοσυκλέτας με τους Blues Bug (αν θυμάμαι καλά,μην λέω και μάπες..χιχι).Δεν ξέρω αν θυμάσαι ένα BMW R 50 από Πάτρα που ερχόταν στις συναντήσεις των παιδιών της λέσχης.Από τον Φώτη λοιπόν και μένα πολλά φιλιά και να'σαι πάντα καλά.Μαίρη

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή