Ιμάμ Μπαϊλντί
>> Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008
Ιμάμ Μπαϊλντί -- Τουρκικής προέλευσης φαϊ που τόφαγε ο Ιμάμης και μπαϊλντησε..!!
Νόστιμο αλλά βαρύ. Σίγουρα σας αρέσει αυτό το καλοκαιρινό φαγητό, αλλά έχει και τις συνέπειες του.......
Θέλετε να σας δώσουμε την συνταγή;
(Στο τέλος του άρθρου)
Ο σκοπός μας δεν είναι να σας κάνουμε μαθήματα μαγειρικής ή να σας "ξεσαλιώσουμε"
μαζοχιστικά αλλά τέτοιες μουσικές που προτείνουμε θέλουν και την ανάλογη εικόνα.
Ιδού λοιπόν ένα πρωτότυπο μαγείρεμα που έφτιαξαν οι Αφοί Φαληρέα. Ο Ορέστης και ο Λύσανδρος Φαληρέας αντλούν υλικό από το παρελθόν και καταφέρνουν να φέρουν αυθεντικές εκτελέσεις στο σήμερα διατηρώντας ωστόσο όλη τη συγκίνηση του πρώτου ακούσματος. Τραγούδια σπουδαίων δημιουργών και ερμηνευτών όπως ο Χιώτης, ο Τσιτσάνης, η Βέμπο, η Λίντα, η Γεωργακοπούλου, και τρία ορχηστρικά κομμάτια. Φωνές γρατσουνισμένες και θολές από τη βελόνα του πικάπ, ελαφρά και ρεμπέτικα τραγούδια μιας αλλοτινής εποχής που αποκτούν νέα υπόσταση και διεκδικούν νέους ακροατές...
Λίγο επικίνδυνο το πείραμα και πολλοί θα μιλήσουν για ιεροσυλίες αλλά το μεράκι των δημιουργών είναι μεγαλύτερο από τις δικές σας αντιρρήσεις ακούστε το και γράψτε σχόλια.
Σας δίνουμε τους τίτλους του δίσκου:
- Η ζωή μας είναι λίγη
- Δε θέλω πια να ξαναρθείς
- Samba Clarina
- Ο παστέμπος
- Comely
- Το μινόρε της αυγής
- Τα ξένα χέρια
- Ντυμένη σαν αρχόντισσα
- Πόσο λυπάμαι
- Σούστα
ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ ..!!!
Υλικά:
4 μελιτζάνες αρκετά μεγάλες
1/2κιλό κρεμμύδια ξερά
5 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουτί πάστα τομάτας
2 τομάτες πολτοποιημένες
αλάτι - πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι να κάψει και αφού πλύνουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίσουμε από τα νερά, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε στο τηγάνι να τηγανιστούν. Αφού μαλακώσει αρκετά το εσωτερικό τους βγάζουμε αρκετή από την ψύχα και κρατάμε το υπόλοιπο κομμάτι της μελιτζάνας.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, τα σκόρδα κομμένα σε ροδέλες, και τα τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και την ψύχα από τις μελιτζάνες και αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τις μελιτζάνες και αν θέλουμε βάζουμε διακοσμητικά από μία ροδέλα τομάτας πάνω σε κάθε μελιτζάνα. Επίσης μπορούμε να βάλουμε ένα κομμάτι τυρί - φέτα.
Βάζουμε το φαγητό μας σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο λάδι, ένα φλιτζάνι νερό και προσθέτουμε και κομμένες πατάτες και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.
1 σχόλια:
Καλό...
Δημοσίευση σχολίου