SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

"Immortaly Songs" by Iordanis Tsomidis

>> Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Μετά τις τόσες μουσικές περιπλανήσεις του Σεβάχ καιρός να ξαναγυρίσουμε στα δικά μας ... γνωστά χωράφια  δηλαδή στο ρεμπέτικο (που πολλοί ζητάτε)....
Για τον Jordan τι να πρωτογράψεις ... τάχουν εξαντλήσει τα λόγια άλλοι ειδικοί ...
(κι εγώ έχω ξαναναφερθεί σε σε άλλο άρθρο παλιότερα εδώ)
Το 1957 ο Jordan, (όπως και πολλοί  άλλοι δεξιοτέχνες του μπουζουκιού), πηγαίνει στην Αμερική. Για 15 περίπου χρόνια παίζει στα μεγαλύτερα στάδια της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Holywood, Λας Βέγκας, και πολλά άλλα.
Ο Ιορδάνης στο Σεβάχ 2005 με
τον Δημήτρη Κουκουλιτάκη (κιθάρα) και Μάκη Βασαδάκη (μπαγλαμά)

Εκεί γίνεται γνωστός όχι μόνο στους Έλληνες συμπατριώτες του, αλλά και στην αμερικανική ελίτ, αποκτώντας διάσημους φίλους και θαυμαστές, όπως ο Jack Nickolson, Jane Fonda, Sirley Maklein και πολλοί άλλοι.

Το 1973 ο Ιορδάνης επιστρέφει στην Ελλάδα και προσπαθεί να κάνει το δικό του νυχτερινό κέντρο. Δυστυχώς όμως, δεν το κάνει και ο ίδιος αναγκάστηκε να πάει στο εξωτερικό πάλι. Παίζει πάλι στην Αμερική και στη συνέχεια σε συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, σε διάφορες πόλεις της Αγγλίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας.
Από τίς ηχογραφήσεις του στην Ολλανδία (Ουτρέχτη) σώζεται κάποιο υλικό με τίτλο "Immortaly Songs"... πετυχημένο? "αθάνατα τραγούδια" όπως και αυτός που καλά και περιέσωσαν οι Αφοί Φαληρέα ...(!)

Καιρός να τα ακούσουμε ξανά και να πιούμε ένα ποτήρι στην μνήμη του μεγάλου σολίστα και ξεχωριστού ρεμπέτη ... ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ από κάτω και κλίκ εδώ

1 σχόλια:

Ανώνυμος Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2011  

Πωπω!!! Εξαιρετικό!!!
Χίλια ευχαριστώ!!!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή