SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Kaleidoscope - Οι Ανατολίτες Rockers (the Oriental Rockers)

>> Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Είχα υποσχεθεί πριν λίγες μέρες να ασχοληθούμε με ένα άλλο συγκρότημα που παίζει ανατολίτικο Rock σάν τους "The Devil's Anvil"

Οι KALEIDOSCOPE λοιπόν ήταν η πιό eclectic band της ψυχεδελικής εποχής που "ταξίδευαν" από την country ως τη folk, από το blues ως την jazz , και από το acid rock ως την Middle Eastern music. Η μουσική τους ήταν τόσο πλατιά που δύσκολα μπορείς να τους κατατάξεις σε μία κατηγορία. Ηχογράφησαν βασικά 5 albums και διάφορα singles για την Epic Records μεταξύ 1966 και 1970 με έδρα την California.
Τα ιδρυτικά μέλη ήταν κυρίως ο Chris Darrow & o David Lindley και οι δύο πολυτάλαντοι μουσικοί κατάφεραν να προσθέσουν banjo, βιολί, και διάφορα εξωτικά όργανα όπως το ούτι & το σάζι στην παραδοσιακή rock lineup, των τότε συγκροτημάτων και να φτιάξουν έναν τελείως προσωπικό ήχο. Οι ίδιοι πριν πάρουν το τελικό όνομα τους αυτοαποκαλούνταν "The Baghdad Blues Band"Jimmy Page των Led Zeppelin θεωρούσε τους Kaleidoscope την πιό αγαπημένη band όλων των εποχών).
O πρώτος είχε περιηγηθεί με διάφορους καλλιτέχνες όπως Leonard Cohen, Nitty Gritty Dirt Band, Corvettes, James Taylor, Michael Nesmith, Kim Fowley και άλλους. Και ο δεύτερος όχι λιγότερο κοσμογυρισμένος αφού έχει παίξει με Bob Dylan, Rod Stewart, Linda Ronstadt, Rory Block, Ry Cooder, Warren Zevon, Terry Reid, David Blue, James Taylor, David Crosby, and Graham Nash.

Αλλα σπουδαία μέλη ήταν ο Solomon Feldthouse, τούρκος από την Σμύρνη σπεσιαλίστας στα Τούρκικα όργανα (saz, bouzouki, dobro, vina, doumbeg and dulcimer), και ο Chester Crill, που εκτός από άλλα τόσα όργανα που έπαιζε, έγραφε και τους περίεργους - εκκεντρικούς στίχους, (κάποιες φορές χρησιμοποιούσε ψευδώνυμα όπως Fenrus Epp, Max Buda ). Την ομάδα συμπλήρωναν, ο δικός μας Paul Lagos (drums, vocals), ο Jeff Kaplan, και οι Stuart Brotman, Ron Johnston, John Vidican κατα καιρούς(1966-68).

Αναλυτικά τα μέλη ήταν:
  • Chris Darrow (1966-68, 1976, 1990): Bass, Guitar, vibes, keyboards,Violin, mandolin, saxophone, Vocals
  • David Lindley (1966-70): Banjo, Fiddle, Guitar, Mandolin, Violin, Vocals, Harp Guitar, 7-String Banjo
  • Chester Crill ή Fenrus Epp (1966-70, 1976, 1990): Organ, Bass, Harmonica, Piano, Violin, Keyboards, Viola
  • Solomon Feldthouse (1966-69, 1976, 1990): Guitar, oud, finger cymbals, tuba, caz, canun, doumbeg, vocals
  • Stuart Brotman (1968-69, 1976, 1990): bass, penny whistle, gudulka, cemenche, oud, vocals
  • Paul Lagos(1968-69, 1976, 1990): drums, vocals
  • John Vidican (1966-68)
  • Stuart Brotman (1966-68):Percussion, Drums (Bass), Cimbalom, Gedulka, Violin, Flute (Bass), Liner Notes
Η δισκογραφία τους χρονολογικά:
1967 - Side Trips
1968 - A Beacon From Mars
1969 - Incredible
1970 - Bernice
1976 - When Scopes Collide

1991 - Greetings From Kartoonistan... We Ain't Dead Yet! (προσπάθεια επανένωσης)

Από όλα αυτά τα άλμπουμ διάλεξα ΜΟΝΟ τα ανατολίτικα τραγούδια τους (Σεβάχ βλέπετε) και τα παρουσιάζουμε σε μία καταπληκτική συλλογή
"Οι Ανατολίτες Rockers"
:

* Για όσους τους ψάξουν στο διαδίκτυο ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί υπάρχουν και άλλοι Kaleidoscope (Εγγλέζοι και Μεξικάνοι)
** Προσέξτε το Seven-Ate Sweet που περνάει από "Γερακίνα" και " Σαμιώτισσα" , Το Rampe Rampe & φυσικά το "Taxim"...
κλίκ εδώ
Καλό Ταξίδι

2 σχόλια:

A Khudori Soleh Τρίτη, 27 Ιανουαρίου, 2009  

I cant understand, but I very interest it

lezbollah Τρίτη, 10 Αυγούστου, 2010  

Πολύ κρασί έχει καταναλωθεί σε αυτό το μαγαζί, πολλά πρώτα ραντεβού, video wall με dead can dance και πολλή και σοβαρή μουσική.

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή