SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Siegel - Schwall Band

>> Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Συνέχεια από το προηγούμενο ...
Αφού μάθαμε τον Corky Siegel ως κλασσικό φυσαρμονικίστα (προηγούμενο άρθρο) καιρός να τον μάθουμε και ως ροκ-μπλουζίστα αυτόν και την μπάντα του (εποχή 70'ς).
Η Siegel - Schwall Band είναι μία μπλουζ μπάντα από το Σικάγο (Ιλλινόις), που σχηματίστηκε το 1964 από τον Corky Siegel (φυσαρμόνικα και πιάνο) και τον Jim Schwall (κιθάρα) - και συμπληρώνεται από τους Shelly Plotkin στα τύμπανα και Rollo Radford στο μπάσο.
Παρόλο που δεν ήταν τόσο εμπορικά επιτυχημένοι όπως οι Butterfield Blues Band ή ο Mayall, το συγκρότημα ήταν σε θέση να εκτελεί καταπληκτικά Live σε μεγάλους χώρους όπως το Fillmore West. Επίσης, έγινε το πρώτο συγκρότημα blues που εκτελεί μια συμφωνία (διαβάστε το προηγούμενο άρθρο). Εμφανίστηκαν με τα "Τρία κομμάτια για Blues Band και Συμφωνική Ορχήστρα" με τη Συμφωνική του Σαν Φρανσίσκο που γράφτηκε από τον William Russo και διευθύνεται από τον μαέστρο Seiji Ozawa. Μετά από τέσσερα άλμπουμ με την εταιρεία Vanguard, το συγκρότημα υπέγραψε με την RCA Records το άλμπουμ "Wooden Nickel", και κέρδισε ένα βραβείο Grammy για το καλύτερο Album Cover το 1973.

Το γκρουπ διαλύθηκε το 1974 μετά την την κυκλοφορία του άλμπουμ "Siegel - Schwall", και επανενώθηκε το 1987 με νέα εταιρεία την Alligator Records στην οποία κυκλοφόρησαν ένα live άλμπουμ το 1988. Συνεχίσαν δε να περιοδεύουν περιστασιακά, συνήθως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, επειδή ο Jim SCHWALL έγινε καθηγητής της μουσικής. Ακόμα κυκλοφόρησαν ένα 2ο άλμπουμ για την Alligator Records, το 2005, με τίτλο "Flash Forward", το οποίο έφτασε top 15 hit στο Billboard Blues.


Ο Siegel διαμόρφωσε αργότερα το συγκρότημα Corky Siegel & Chamber Blues με ένα κουαρτέτο εγχόρδων, tabla και φυσαρμόνικα - πιάνο. Αυτή η ασυνήθιστη ομάδα περιλαμβάνει ένα βετεράνο ντράμερ τον Frank Donaldson, και τον τζαζ μουσικό Ramsey Lewis.
(αλλά περισσότερα για αυτούς στο επόμενο post). Ακόμα ο Siegel συνεχίζει να ηχογραφεί, έχει κερδίσει πολλές τιμητικές διακρίσεις για σύνθεση και είναι τακτικός ερμηνευτής και λέκτορας στο Public School of Σικάγο.
Το 2007 έγραψε ένα βιβλίο, "
Let Your Music Soar: Η συναισθηματική σύνδεση".

Studio and live albums
 • The Siegel-Schwall Band, Vanguard, 1966
 • Say Siegel-Schwall, Vanguard, 1967
 • Shake!, Vanguard, 1968
 • Siegel-Schwall '70, Vanguard, 1970
 • The Siegel-Schwall Band, Wooden Nickel, 1971
 • Sleepy Hollow, Wooden Nickel, 1972
 • 953 West, Wooden Nickel, 1973
 • Three Pieces for Blues Band and Orchestra, Deutsche Grammophon, 1973
 • Live: The Last Summer, Wooden Nickel, 1974
 • R.I.P. Siegel/Schwall, Wooden Nickel, 1974
 • The Siegel-Schwall Reunion Concert, Alligator, 1988
 • Flash Forward, Alligator, 2005


Compilation albums
 • The Best of Siegel-Schwall, Vanguard, 1974
 • Where We Walked (1966–1970), Vanguard, 1991
 • The Wooden Nickel Years (1971–1974), Varèse Sarabande, 1999
 • The Complete Vanguard Recordings and More, Vanguard, 2001
 • Vanguard Visionaries, Vanguard, 2007Πάρα πολλά δεν είναι ..?

Για αυτό έφτιαξα μιά περίληψη
απ΄όλα τα άλμπουμ τους
(δεν είναι & για χόρταση) ΕΔΩ

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

... Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή