SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Ψυχεδέλεια στη Γείτονα Χώρα - Turkish Psychedelia

>> Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Αμέσως και κολλητά μετά την κλασσική μουσική του Cihat Askin για να τεκμηριώσω αυτά που έλεγα ότι Τουρκία δεν εστί μόνο τσιφτετέλια ... μου ήρθε η σκέψη να σας παρουσιάσω την άλλη όψη ... την Τουρκική Ροκ Ψυχεδέλεια ...?
Για να μην νομίζετε ότι Ροκ σκηνή είχαμε μόνο εμείς με τους Σόκρατες, Πελόμα Μποκιού, Πόλλ κλπ.. το αντίστοιχο ρεύμα εκείνης της εποχής στην γείτονική χώρα αντικατοπτρίζεται σε μιά σπάνια συλλογή που ονομάζεται:
"Love, Peace & Poetry - Turkish Psychedelic Music "
Καλλιτέχνες που εμφανίζονται εδώ είναι:
οι Mogollar (περιγράφονται ως «pop της Ανατολίας, γνωστοί και ως «τουρκοι Pink Floyd» (κοιτάξτε στο μπλοκ ειδικό αφιέρωμα)
η Selda (με μετασχηματισμό της παραδοσιακής λαϊκής μουσική και ποίησης σε πιο σύγχρονη ροκ μουσική με μετατροπή των παραδοσιακών blues folk της Δύσης).
ο
Ozdemir Ερντογάν (γνωστός κιθαρίστας της τζαζ, τραγουδιστής και ενορχηστρωτής)
ο Erkin Koray (το πιο ψυχεδελικό τουρκικό ροκ γκρουπ, καλύτερες ηχογραφήσεις του μεταξύ 1970 -74, το εδώ τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1971 με το συγκρότημά του, Erkin Koray supergroup).
ο
Εντίπ Akbayram (ενορχηστρωτής και τραγουδιστής ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της τουρκικής ροκ μουσικής στη δεκαετία του 1960-1970),
0 Cem Karaca (άλλος ένα σημαντικός ροκ τραγουδιστής γνωστός για τη
πολιτική του στάση)
οι UC Hurel (τουρκική ομάδα ροκ που ιδρύθηκε το 1970 από τρία αδέλφια, πρωτοτυπία τους ο σχεδιασμός δικών τους οργάνων: τύμπανα που δημιουργήθηκαν από παραδοσιακά κρουστά, και ένα διπλόλαιμο έγχορδο που είχε στο ένα μπράτσο ηλεκτρικό σάζι και στο άλλο μια ηλεκτρική κιθάρα).
ο
Bulent Ortacgil (τραγουδοποιός και τραγουδιστής ο οποίος κυκλοφόρησε το πρώτο του LP το 1974, ένα άλμπουμ που έχει γίνει κλασικό στην ποπ, γιατί λόγω απουσίας του στη Δύση ηχεί πιο δυτικό).
Πάρτε μιά τζούρα ... όσο προλαβαίνετε ... εδώ
(μιάς και θα μας το κόψουν οριστικά το τσιγάρο από τον Σεπτέμβρη όπως λέγεται, για νάχουμε συνέλθει πρώτα από το σοκ των άλλων περικοπών).

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή