SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Cihat Askin - Η Κλασική παιδεία της Γείτονος

>> Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Εχω ξαναναφερθεί και άλλη φορά ότι η μουσική της Τουρκίας δεν είναι μόνο καρσιλαμάς και ζεϊμπέκ αλλά κάτι πολύ πιό πλούσιο από ροκ μέχρι μπαρόκ. (άσχετα τι νομίζει ο αδαής Ελλην - και χωνέψτε το ότι μουσικολογικά μας ξεπερνούν γιατί σαν λαός έιναι πιό gypsy που σημαίνει ότι η μουσική ρέει στο αίμα τους).
Για του λόγου το αληθές σας παρουσιάζω ένα μεγάλο μουσικό από την κλασσική σχολή της Τουρκίας.
Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, ο CIHAT ASKIN ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία 11 ετών με τον Καθηγητή Ayhan Turan, στο Κρατικό Ωδείο της Κωνσταντινούπολης, από όπου αποφοίτησε το 1989. Έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ σε ηλικία 12 ετών και ήταν σε θέση να παίξει όλες τις ιδιοτροπίες Paganini πριν τα 15.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Λονδίνο, μελετώντας στο Royal College of Music (όπου έλαβε όλα τα μεγάλα και τα βραβεία σόλο μουσικής δωματίου), και στο City University (1992-1996, πρόγραμμα διδακτορικό). Αμέσως μετά την άφιξή του στο Κωνσταντινούπολη διορίστηκε ως καθηγητής βιολιού το 1998 και ίδρυσε το Μουσικό Κέντρο Έρευνας (Miam) και έγινε ο πρώτος διευθυντής του (2000) και όριστηκε πανεπιστημιακός καθηγητής (2006).
Από τότε Cihat Askin πρωταγωνιστεί στη μουσική ζωή της Τουρκίας και έχει γίνει σολίστας για όλες τις μεγάλες ορχήστρες . Έχει προσκληθεί να δώσει συναυλίες σε όλα τα σημεία Τουρκίας, και έκανε περιοδείες στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τις ΗΠΑ. Επίσης, έχει προσκληθεί σε διεθνή φεστιβάλ στην Ισπανία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, την Τυνησία και την Ολλανδία.
Το άλμπουμ του (Emre Aracı - Πρόσκληση για το Σεράι) κυκλοφόρησε από την Warner ενώ κυκλοφόρησε πρόσφατα την πρώτη αναπόσπαστη καταγραφή του Kreutzer 42 Etudes και έλαβε εγκωμιαστικές κριτικές .
Εκτός από εκτελεστής ο Askin συνθέτει κομμάτια για βιολί και διάφορα μέσα. Οι μεταγραφές του για βιολί και πιάνο θεωρούνται άφταστες. Είναι ακόμα διευθυντής της Ορχήστρας Δωματίου Κωνσταντινούπολης και ιδρυτής της Istanbul Modern Music Ensemble. Δημιούργησε, επίσης, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ονομασία "Cihat Caka Askin και Μικροί Φίλοι», που αναπτύσσει την εκπαίδευση στο βιολί σε παιδιά απ' ολη την Τουρκία. ..!
Ο Cihat Askin είναι σήμερα καθηγητής της Μουσικής Κρατικής Σχολής. Στις συναυλίες του χρησιμοποιεί ένα βιολί κατασκευής Jean Baptiste Vuillaume (1846)!
Εχει κυκλοφορήσει ακόμα τους δίσκους :
Ege'nin Türküsü
Clasis Music Album
(with Cagatay Akyol)
2004 - Desperate









Istanbulin
Kreutzer 42 Etudes

Ακούστε το πρώτο
άλμπουμ Ege'nin Türküsü
που δεν είναι τόσο
κλασικό αλλά το βιολί
του Cihat λέει και θα βρείτε
διασκευές το "Τζιβαέρι", την
"Λενιώ" (Θεοδωράκη), Καρσιλαμά
αλλά και σονατίνες ... εδώ

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή