SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Artie Barsamian - "King of Armenian swing"

>> Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ο Artie Barsamian είναι ένας Αρμένιος στην καταγωγή και γεννημένος στην Αμερική μουσικός. Πατέρας του ήταν ο σπουδαίος Αρμένιος βιολιστής Mihran Barsamian.
Η πρώτη του επαγγελματική ενασχόληση με την μουσική ήταν όταν σε ηλικία 19 χρονών περιόδευσε στην Αμερική ως νεαρός σαξοφωνίστας-κλαρινετίστας με την ορχήστρα του Leon Merian.
Ο δάσκαλος και μέντοράς του Boots Mussulli προσπάθησε να του εξασφαλίσει μια θέση στην μεγάλη ορχήστρα του Stan Kenton. Μόλις όμως αυτό έγινε εφικτό, ο θάνατος του πατέρα του ανάγκασε τον Artie Barsamian να γυρίσει στην Βοστόνη για να συμπαρασταθεί στην μητέρα του και στα μικρότερα αδέρφια του.

Στη Βοστόνη ο νεαρός μουσικός σχημάτισε την πρώτη μικρή ορχήστρα του με την οποία άρχισε να παίζει κομμάτια από την πλούσια μουσική παράδοση της πατρίδας του.
Σύντομα ο Artie Barsamian υπέγραψε συμβόλαια για την κυκλοφορία δίσκων, η μικρή ορχήστρα έγινε μεγαλύτερη και άρχισαν οι περιοδείες σε όλη την χώρα.
Για πάνω από 50 χρόνια ο Barsamian υπηρετεί την μουσική παράδοση της Αρμενίας στην Αμερική, έχει κυκλοφορήσει 14 δίσκους και έχει κερδίσει τον τίτλο του "king of Armenian swing". (το κείμενο είναι δανεισμένο και παραλλαγμένο από το μπλοκ http://4misirlou.blogspot.com/ συνιστάται για περιπλάνηση).

Αλλοι δίσκοι του κυρίου Artie Barsamian που μπορείτε να ψάξετε:
  • The Seventh Veil
  • Caravan East
  • Shadows in the Casbah
  • Open Sesame
  • Minute Man Goes East
  • Gems of Sesame
  • Armenia Today
  • Armenia Sings
  • Return to Bagdad
  • Destination Bagdad
  • Armenian Treasures from the Vaults of Artie Barsamian
  • The New Seventh Veil
  • Belly Dance au Go-Go
  • More Belly Dance
  • Today!
Από τον δίσκο του "Shadows in the Casbah" (LP) έχετε ίσως ακούσει μερικά κομμάτια του που είχαν συμπεριληφθεί στη συλλογή "Τζαζ & Χιτζάζ Νο1 & 2" εδώ ακούστε το όλο.. λέει

2 σχόλια:

A.F.Marx Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2010  

Δεν είναι ντροπή να αναφέρεις πού βρήκες το κείμενο...
Εγώ όταν δανείστηκα κάποιο κείμενό σου, έβαλα link κι έγραψα και 2 καλές κουβέντες για το πραγματικά πολύ καλό σου blog

ΣΕΒΑΧ Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2010  

Νάσαι καλά ..... Επανόρθωσα

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή