SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Ο Mozart κάνει βόλτα στην Αίγυπτο - Mozart In Egypt

>> Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Κάτι τελείως διαφορετικό ....
Καιρό είχα να σας βάλω κλασσική μουσική (δηλαδή τι κλασσσική να ξέρει ένας ανατολίτης Σεβάχ, άς πούμε ότι ... είναι κλασσική μιάς και συνδιάζει εθνικ, ανατολή & κλασσική )
Στο 'Mozart In Egypt' ο Γάλλος παραγωγός και μουσικός Hughes de Courson και ο Αιγύπτιος μουσικός Ahmet al Maghreby περιπλέκουν τις μελωδίες του Μότσαρτ με αιγυπτιακούς ρυθμούς και συμφωνικούς ήχους με ούτια και τουμπελέκια. Δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι ενώνονται και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μαγευτικό.
Ο Hughes de Courson πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ισπανία, και στη συνέχεια ανατράφηκε στο Παρίσι. Το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο Leonardo da Vinci, το οποίο του χορήγησε υποτροφία από το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό του έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψει γύρω από τη Μεσόγειο για τρία χρόνια, παίρνοντας στην Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Υεμένη, τη Συρία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Αλβανία και τα Σκόπια. Το 1994 έγραψε τη μουσική για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Μεσογείου. Το 1997 συνέθεσε το 'Mozart In Egypt' για την Virgin Classics.Ακόμα έχει κυκλοφορήσει «Φαντασία για Vivaldi και την Κελτική μουσική της Ιρλανδίας». Το 2003, κυκλοφόρησε το "Lux Obscura", ένα «ηλεκτρο-μεσαιωνικό» άλμπουμ, εμπνευσμένο από ιερή μουσική του 12ου αιώνα. Το 2005, κυκλοφορήσε στην Virgin Classics μια συνέχεια στο best-seller πιά το 'Mozart In Egypt 2', και πρόσφατα του ανατέθηκε να γράψει τον εθνικό ύμνο του Κατάρ.
Στο συγκεκριμένο δίσκο συμμετέχει η London Symphony Orchestra, η παιδική χορωδία του BBC και 45 Αιγύπτιοι μουσικοί από την ελίτ της χώρας
(που δυστυχώς δεν αναγράφονται στα ένθετα της παραγωγής - κακώς).
ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ φορά που άκουσα τον πρώτο δίσκο πριν χρόνια (1997) είχα "κολλήσει" για βδομάδες και το άκουγα συνέχεια, συστήνοντας στο σε φίλους και γνωστούς. Αργότερα το 2005 που ήταν 'Έτος Μότσαρτ' (250 χρόνια από τη γέννηση του σημαντικού συνθέτη) κυκλοφόρησε το δεύτερο μέρος το ίδιο επιτυχημένο.
(ισως έπρεπε να τόχω πλασσάρει τότε αλλά τότε δεν είχα μπλόκ).
Ηρθε λοιπόν η ώρα να το μάθουν πιό πολλοί.
Εδώ το πρώτο (1997) και εδώ το δεύτερο (2006)

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή