SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Kώστας Παπαδόπουλος - The Right Hand....of Mikis

>> Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Πριν τις απόκριες παρουσιάσαμε ένα αφιέρωμα στον αριστερόχειρα δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Λάκη Καρνέζη. Οπως αναφέρθηκε εκεί αυτός σχεδόν πάντα 'επαιζε ντουέτο με τον άλλο μεγάλο δεξιοτέχνη τον Κώστα Παπαδόπουλο (τουλάχιστον για 35 χρόνια). Για να μη μείνει λοιπόν παραπονεμένος ο Κώστας (μάλλον εσείς ... που θέλετε καλά μπουζούκια) αφιερώνουμε σήμερα ένα μουσικό σχόλιο στον Κ. Παπαδόπουλο. Σίγουρα δεν υπάρχουν πολλοί που να μην τον ξέρουν (ίσως οι νεότεροι) γιατί το παίξιμο του είναι συγκλονιστικό και έχει παιξει σε άπειρα κομμάτια της ελληνικής δισκογραφίας. (ειδικά στη Columbia όπου και τον ανακάλυψε ο αείμνηστος Λαμπρόπουλος)
O Κώστας συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους λαϊκούς δημιουργούς, όπως Μ. Βαμβακάρη, Β. Τσιτσάνη, Γ. Παπαϊωάννου, Δ. Γκόγκο (Μπαγιαντέρας), Απ. Καλδάρα, Ακ. Πάνου, κ.α., ηχογραφώντας τα πιο ιστορικά τραγούδια τους.Επίσης, έπαιξε σε λαϊκά κέντρα και ηχογράφησε μαζί με τους: Στ. Καζαντζίδη, Γρ. Μπιθικώτση, Στρ. Διονυσίου, καθώς και με πολλούς άλλους τραγουδιστές και τραγουδίστριες. Από το 1961 συνεργάζεται με τον Μίκη Θεοδωράκη στις πρωτόγνωρες για την εποχή τους λαϊκές συναυλίες του. Στενός συνεργάτης του συνθέτη επί δεκαετίες, εμφανίστηκε μαζί του σε πλήθος συναυλιών παγκοσμίως. Επένδυσε με την μοναδική του τέχνη συνθέσεις όπως: Επιφάνεια, Το τραγούδι του νεκρού Αδελφού, Ζορμπάς, Ρωμιοσύνη, Άξιον Εστί, Μαουτχάουζεν.
Χαρακτηριστική επίσης είναι η συμμετοχή του και στις μουσικές εμπνεύσεις των Μ. Χατζηδάκι, Στ. Ξαρχάκου, Γ. Μαρκόπουλου, Δ. Μούτση, Γ. Σπανού, Λ. Κηλαηδόνη.
Κάποτε μιλώντας μαζί του(και αυτό λόγω Κοκκινιάς - όπως και ο Καρνέζης 'ηταν κοντογειτόνοι) μου είπε ότι έχει παίξει σε περίπου 30.000 κομμάτια και δυστυχώς οι εκτελεστές δεν παίρνουν ποσοστά από την ΑΕΠΙ σαν τους συνθέτες & στιχουργούς.

Με τον Λάκη Καρνέζη υπήρξαν ένα αντικειμενικά, αξεπέραστο ντουέτο μπουζουκιών, ηχογραφώντας μουσικό υλικό το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για τις δεξιοτεχνικές δυνατότητες του οργάνου.
Ο Κώστας Παπαδόπουλος διδάσκει τρίχορδο μπουζούκι στο Κεντρικό Ωδείο, μεταδίδοντας στις νεότερες γενιές την παράδοση και την τέχνη, του λαϊκού μας οργάνου. Τα μαθήματα είναι ατομικά, παρέχοντας έτσι στον σπουδαστή την δυνατότητα, στην διάρκεια της φοίτησης του, να εξελίξει την τεχνική του κατάρτιση και το προσωπικό μουσικό του ύφος.
Για την επιμονή σας στην ΚΑΛΗ ελληνική μουσική σήμερα με την άδεια του καλλιτέχνη σας δίδουμε ένα δείγμα της δεξιοτεχνίας του Κώστα Παπαδόπουλου από κάποιες παλιές ηχογραφήσεις της SONY που φιλοδόξησε & κατάφερε να βγάλει μεγάλους Ελληνες Δεξιοτέχνες (Το Νο1 & 2 της σειράς ήταν αφιερωμένο στον Κώστα) αλλά δυστυχώς δεν συνέχισε γιατί τα οργανικά δεν είναι εμπορεύσιμα.
Τα Τραγούδια του "Μπουζουξήδες Νο1 :












Τα Τραγούδια του "Μπουζουξήδες Νο2 :











ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
που σημαίνει ...
Ηρεμείστε λίγο
Το Σώμα & Το Πνεύμα Σας!
Για Συνέχεια της Απόλαυσης ... Πηγαίνετε στα Σχόλια
Link on Comments

2 σχόλια:

ΣΕΒΑΧ Τετάρτη, 04 Μαρτίου, 2009  

Πιέστε πάνω στην Φωτογραφία του Κάθε CD - Push on CD Photos( 1&2)

hotlicks75 Πέμπτη, 05 Μαΐου, 2011  

THANKS...

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή