SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

100. Greeks Had It - Οι Ελληνες ..Το Ειχαν (Gus Vali)

>> Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Για τον κύριο Gus Vali τάχουμε ξαναπεί ...
(βλέπε ευρετήριο - INDEX για πληροφορίες)

Η αλήθεια είναι όπως λέει ο τίτλος αυτού του δίσκου οι Ελληνάρες κάποτε το "είχαν¨ το τραγούδι και σε πιό δύσκολες εποχές κρίσεων ξέσπαγαν σε αυτό, βρίσκοντας αντίδοτο στις "πίκρες και τα βάσανα της ξενητιάς και της φτώχιας" αναγκάζοντας την μητρόπολη Αμερική να σκύψει & να αφουγκραστεί τι έπαιζαν και τι έλεγαν με τα όργανα τους, αυτοί οι τρελλοί Ρωμιοί-εργάτες τους και να τους σέβονται..!!!

Σήμερα όμως με πιό τραγούδι θα περάσουμε την κρίση και την μιζέρια όλων των μαντάτων του ΔΝΤ και τόσων άλλων νταβάδων;
Με τον ΛεΠά; τον Καραλή; Τον Φοίβο; τον Κρα_ούνο; των όμορφων θηλυκών κορμιών που τους τραγουδάνε άχρωμα; (δεν τις κατονομάζω για να μην τις βγάζει το google στο ψάξιμο του μπλόκ μου ...καλή ώρα σε όποιον φουκαρά ψάχνει π.χ. Βανδή)

Λιτότητα και Μιζέρια και στην ΕΜΠΝΕΥΣΗ εκ μέρους των Καλλιτεχνών εδώ και χρόνια.
Οι Εταιρείες πουλήθηκαν μπιρ-παρά στους επιχειρηματίες των ΜΜΕ (κρίμα κυρία LIBRA, κρίμα κυρία LYRA, αίσχος κ. Γιανννίκο ... απαράδεκτο να έχουν το δικαίωμα και να βάζουν Ασιμο στον "επενδυτή" και Θ.Μικρούτσικο στην "βραδυνή" - σιγά τον Υπουργό Πολιτισμού δηλαδή) ή όπου αλλού γουστάρουν αυτοί και να μας κάνουν πλύση κορεσμού.
Ξαναζεσταμένο φαί για στούμπωμα του ΝεοΕλληνα και λίγο Hip-Disco σαλάτα με φρουτάκι Eurovision. Πολυδάπανες παραγωγές της ΝΕΤ σε Σάακη, Ελενα, Αλκαίο...κλπ
λες και αυτή είναι η κουλτούρα μας η
Eurovision.
Το παιχνίδι παίζεται πολύ καιρό και δεν το αντιλαμβάνεστε. Δεν υπάρχει καλλιτέχνης που να μπορεί να εκφραστεί, να μιλήσει, διεκδικήσει, αρθρώσει λόγο, καθόσον όλα πουλήθηκαν και μαζί και τα συμβόλαιά τους. Οπότε όποιος θέλει, τα κάνει ότι θέλει.
(Σε λίγο θα δίνουν τα CD του φίλου μου του Haig και του Αμπλιανίτη με την Esspreso)
Πλασσάρουν ότι θέλουν σε όποιο κωλο-έντυπο θέλουν. Η δισκογραφία ναυάγησε και δεν πουλάει. Οι εταιρείες χρεοκόπησαν, απέλυσαν προ καιρού τα 4/5 του προσωπικού τους ή κλείνουν η μιά μετά την άλλη. Δεν φέρνει κέρδη πιά η Βίσση και το σκυλάδικο που είχαν επενδύσει τα τελευταία χρόνια. (το εργοστάσιο της Columbia που ήταν η ιστορία και το αρχείο της Ελληνικής Μουσικής το γκρεμίσανε και τώρα όλες οι παραγωγές γίνονται δαπανηρά στο εξωτερικό). Πως να συντηρηθούν τόσοι καλλιτέχνες; Ποιός να χρηματοδοτήσει παραγωγές. Ποιός μεγάλος συνθέτης γράφει μεγάλα έργα. ΖΗΤΩ το φτηνό CD που σου δίνουν οι κωλοφυλλάδες. (μισό ευρό στοιχίζει) Και ΕΣΥ;
Τσιμπάς τώρα να μαζέψεις την κασσετίνα του κάθε Σαββόπουλου. ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ;
(Να έχεις το ΦΟΡΤΗΓΟ τώρα στα γεράματα - προφητικό - Μαύρα Πουλιά της Δυστυχίας)
* Ομως και εσύ έχεις μερίδιο ανώνυμε περιηγητή του INTERNET και συλλέκτη που βρήκες ευκαιρία, ανόητε, να κάνεις ασύστολα Downloads γεμίζοντας σκληρούς δίσκους, που φτηνήνανε επίτηδες και δεν τους ακούς ποτέ γιατί δεν έχεις χρόνο, αλλά περηφανεύεσαι για το πόσα Gbytes έχεις αρχείο.
* Ομως και εσύ έχεις μερίδιο ανώνυμε ακροατή - τηλεθεατή που παθητικά κάθεσαι και ακούς το κάθε σαχλοτράγουδο που βάζει ο κάθε κωλο-σταθμός.
* Ομως και εσύ έχεις μερίδιο ανώνυμε καλλιτέχνη που τόσα χρόνια έγραφες σουξέ και σαχλοτράγουδα κατά παραγγελίαν της εταιρείας αποβλακώνοντας τους νέους.
Εχουμε ανάγκη λοιπόν κύριοι καλλιτέχνες αυτή την έποχή της οικονομικής κρίσης να δουλέψετε και λίγο. Να γράψετε κανένα καλό στιχάκι, να μελοποιήσετε, να σκηνοθετήσετε, Να ΕΜΠΝΕΥΣΕΤΕ.και αυτή τη φορά δεν θα χοντροκονομήσετε.
Αλλοιώς θα πάτε και εσείς σούμπιτοι μαζί με το σκάφος
(που είσαι τώρα κ.Λίνα; και εσύ πολυτραγουδιστή; που δεν έχεις αφήσει ταλέντο χωρίς να το αφαιμάξεις, και καπελώνεις όλες τις παραγωγές; πες τα μας αφού "Θέλεις Να Τα Πείς" )

Για τους νέους θέλω να θυμίσω τι είχε πει ο ανθέλληνας Υπ. Εξωτερικών ΟβραιοΑμερικάνος Χενρυ Κίσσιγκερ το 1979 (λίγο μετά το πέσιμο της χούντας που αυτός "μαγείρεψε")
" ο Ελληνας είναι επαναστατικός λαός, απείθαρχος και πείσμων. Για να τον καταλύσουμε πρέπει πρώτα να φάμε τα θεμέλια της γλώσσας και του πολιτισμού του".
Μπράβο κύριε το καταφέρατε μετά από 35 χρόνια. ΕΥΓΕ ΜΑΛΑΚΑ.
Tα Ελληνάκια πιά μιλάνε Greeklish, πίνουν Freddycino, ακούνε Rihanna, φοράνε Labels και τρώνε μόνο χάμπουργκερ
Ακόμα θέλω να σας θυμίσω τι έχει πεί ο μεγάλος μας ιστορικός Γεώργιος Κορδάτος.
"Θνήσκουσι οι λαοί που λησμονούσιν. Οποιος λαός δεν έχει μνήμες του χθές, δεν έχει παρόν και δεν θα έχει μέλλον. Ημάς δε η χθές, ενδυναμώσει δια την αύριον"

ΤΕΛΟΣ .....
Αγαπητοί περιηγτές του Διαδικτύου μέ έπιασε και μένα μιά φορά μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας να σας τα χώσω και εγώ.
Δεν πειράζει όλοι σας τα χώνουνε τελευταία.
Πάντως εγώ θα σας δώσω κερασάκι στο τέλος.
(Κάτι από Gus Vali γιατί πολλοί φίλοι το ζητήσατε)



O Gus Vali είναι σημαντικός καλλιτέχνης για μένα για
πολλούς λόγους.
- Πρώτον, αυτός είναι ο κύριος εκφραστής της ελληνικής ποικιλίας στην ανατολίτικη μουσική.
- Δεύτερον, η επιρροή του με φλάουτο και κλαρίνο είναι ασυνήθιστη σε έναν τομέα που κυριαρχείται από παίκτες με ούτι και derbecki.
- Τρίτον, τα άλμπουμ του είναι μοναδικά, είναι trendy (όπως λέμε τώρα) με ανάμειξη στοιχείων ροκ - τζαζ με ανατολίτικη μουσική και belly dance.
Αλλά μοναδικά Ελληνικά.
Γειά σου Ελληνάρα Γρηγόρη (Gus)

3 σχόλια:

Unknown Σάββατο, 17 Ιουλίου, 2010  

ΓΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ SEBAX ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ..ΑΝ ΚΑΙ Η ΛΙΝΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ.Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΟΠΟΝΑΝΕ ΑΥΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ.ΠΑΥΛΟΣ

Χρηστος Κυριακή, 18 Ιουλίου, 2010  

Πω πω πω!!!!!!!!Τι καταιγισμος ειναι αυτος!!!!!!Και λιγα ειπες. Αλλα(ο καταιγισμος) εκεινο που με ενθουσιασε ειναι οι αναρτησεις του Gus Vali. Τι καλλιτεχνης ο ανθρωπος!!!!Μα, νομιζω πως εχω ολους τους δισκους του. Οπως και αρκετους αλλους με καλλιτεχνες που διεπρεψαν στην Αμερικη κυριως(εχω "ακουμπησει" αρκετα στο Ζαχαρια και στους εκει γυρω). Οπου εβλεπα Gus Vali, χωρις δευτερη σκεψη τον αγοραζα τον δισκο. Ακομα και "Τα μανουσακια" τ΄ακουω με την ορχηστρα του Gus Vali. Εχουν αλλο χρωμα, αλλο ρυθμο και αλλη ποιοτητα.Με αυτες τις εκετελεσεις, πραγματικα διασκεδαζεις. Ειναι χαρμα!!!!Χαιρομαι ειλικρινα γι αυτες τις αναρτησεις αλλα και που "μας τα ΄χωσες". Απορω πως ακομα γιατι δεν εχουμε γνωριστει.

Ανώνυμος Δευτέρα, 02 Αυγούστου, 2010  

Just found your blog doing a search for Gus Vali. Downloaded all threeof his albums and am looking forward to exploring more
music on your site.

Thank you for all the hard work and your kindness in sharing.

Terry in Southern California

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή