SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΕΞΑΓΩΝΑ

>> Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Σήμερα θα ξεκινήσω να σας δείξω μερικά από τα "πεπραγμένα¨ μου για αυτό το διάστημα που απουσίασα.
Κατ'αρχάς μαζέυουμε ότι μικρά ξύλα βρίσκουμαι από τα παλιά, τη θάλασσα και τα σκουπίδια, (ναι ρακοσυλλέκτες - γιατί πίνουμε ρακί) όπως δάπεδα, παλιές καρέκλες, παντζούρια, κλαριά κλπ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΞΥΛΟ και όχι μελαμίνες,φορμάικες.
Παρακάτω βλέπετε το δάπεδο-παρκέ από ένα φίλο που άλλαξε το πάτωμα του και έβαλε πλακάκια. Τα μικρά ξυλαράκια αυτά είναι 30 χρονών οξιά και πολύ καλά για χειροτεχνίες γιατί ειναι αρκετά σκληρά και ανθεκτικά.

Με αυτά λοιπόν σαν πρώτη ύλη θα φτιάξουμε φαναράκια, μπιζουτιέρες κλπ. Με πολύ κόπο και πολλά γυαλόχαρτα στο τριβείο τα καθάρισα από τις παλιές κόλλες και βερνίκια. Αφού ξεράθηκε το χέρι μου από το βάρος του τροχού και την παλμική κίνηση που μου κόστισε πολλές τενοντίτιδες, έμαθα να τρίβω με τον τροχό σταθερό και τα ξύλα τραβηκτά.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΝΤΙΑ.
Στη συνέχεια αφού κόψω τις άκρες σε γωνία 30 μοίρες με τη βοήθεια ενός φαλτσοπρίονου αρχίζω τη συναρμολόγηση ενός εξάγωνου
Χρειάζονται αρκετά από αυτά τα μικρά ξυλαράκια για την κατασκευή ενός φωτιστικού για αυτό καθαρίστε αρκετά. (συνήθως χρησιμοποιώ 42 ή 48 ανάλογα με τις διαστάσεις και τα πατώματα).
Στη συνέχια κόβω από οτιδήποτε ξυλο-πηχάκι απόστάτες ύψους 3-4cm με γωνία πάλι 30μοίρες (αρκετά 6Χ6 περίπου 36 απόστάτες). Και αρχίζω το κτίσιμο καθ'ύψος. Φυσικά θα χρειαστούμε ένα καρφωτικό απλό ή αέρος ή απλώς πολλά καρφιά. Ιδού:
Το τελικό σχήμα μπορεί να σταθεί μόνο του σαν φωτιστικό
Αλλά επειδή ειμαι λάτρης του γυαλιού προσθέτω και μερικές φορές έγχρωμο γυαλί.

 Φυσικά θα χρειαστείτε καλώδια, ντουϊ, αλυσίδες και γαντζάκια για την κατασκευή του φωτιστικού αλλά είναι πανεύκολο και καλό που αξιοποιήσαμε ένα άχρηστο παρκέ που θα πήγαινε στα σκουπίδια.


Οπως βλέπετε δεν είμαι επαγγελματίας με δυό -τρία εργαλεία δουλεύω στην αυλή μου και στο σπίτι και δεν χρειάζονται περισσότερα ΜΟΝΟ φαντασία, ιδέες και μεράκι.
Και μη ξεχνάτε δεν πετάμε ΤΙΠΟΤΑ όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάποια άλλη στιγμή. 
Αυτά για τώρα κάντε και καμμιά βουτιά για μας τους Διογένηδες της Αθήνας με τα φανάρια τους που δεν θα χαρούμε καλή θάλασσα φέτος.

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή