SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

The Mogollar - Anatolian Rock (Turkish Psychedeleia of 70's)

>> Κυριακή, 14 Ιουνίου 2009

οι Mogollar είναι ένα Τούρκικο συγκρότημα που από το 1966 υπάρχει και γράφει ψυχεδελική & φολκ μουσική και όχι μόνο...
είναι αυτό που λέμε Anatolian Rock
Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1967 από τους Neco, Aziz Azmet, Αϋντίν Daruga και Murat Ses που ήταν προηγουμένως μέλος των Silüetler (silhouettes). Ωστόσο, o Neco - βασικός τραγουδιστής - άφησε την μπάντα στο τέλος του 1967. Διάφορα μέλη άλλαξαν τα επόμενα χρόνια όμως το γκρούπ εξακολούθησε να υπάρχει & να γράφει αξιοθαύμαστες μουσικές ως σήμερα.

Τα Κυρίως μέλη (στην πορεία) ήταν:
  • Emrah Karaca - vocals,guitar (2007- )
  • Cahit Berkay –bağlama,guitar,kemenche,mandolin,yaylı tanbur,vocals (1968-1976, 1993- )
  • Taner Öngür – bass,vocals (1970-1974, 1993- )
  • Serhat Ersöz – keyboards (1993- )
  • Engin Yörükoğlu – drums (1969-1971, 1974-1976, 1993- )
Περαστασιακά Μέλη:
  • Neco – vocals (1968)
  • Aziz Azmet – vocals (1968-1970)
  • Ersen Dinleten - vocals (1970, 1972)
  • Barış Manço - vocals (1971-1972)
  • Selda Bağcan - vocals (1972)
  • Cem Karaca - vocals (1972-1974)
  • Murat Ses – synthesizer, hammond organ (1968-1971)
  • Haluk Kunt – bass (1968)
  • Hasan Sel – bass (1968-1970)
  • Aydın Daruga – drums (1968-1969)
  • Ayzer Danga – drums (1971-1974)
Και η Δισκογραφία τους:
  • 1971: Les Danses et Rythmes de la Turquie d'hier á aujourd'hui (Turkish release: Anadolu Pop)
  • 1975 : Hittit Sun (Turkish release: Düm-Tek)
  • 1976 : Ensemble d'Cappadocia (Turkish release: Moğollar)
  • 1994 : Moğollar'94
  • 1996 : Dört Renk
  • 1998 : 30. Yıl
  • 2004 : Yürüdük Durmadan
Επειδή πολύ δύσκολα να βρεθούν ειδικά σε βινύλιο που πρωτοβγήκαν... έχουμε μιά συλλογή απ'αυτούς, με τα καλύτερα από το 1968 - 2000 που αξίζει να ακούσετε !!!
(Για να καταλάβετε ότι η Τουρκία δεν βγάζει μόνο τσιφτετέλια...)
Α ...... Β

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή