SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Tα Ελληνικά του Haig Yazdjian - Discography

>> Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Ο Χάικ Γιαζιτζιάν, γεννημένος στην Συρία από γονείς Αρμένιους, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980.
Σύντομα έγινε γνωστός τόσο ως σολίστας στο ούτι όσο και ως δεξιοτέχνης ερμηνευτής που συγκινεί με την εκφραστική αμεσότητα και ζεστασιά της φωνής του.
Η κυκλοφορία του πρώτου δίσκου του «TALAR» («Αειθαλές») το 1996, μεγάλωσε τη φήμη του αλλά κυρίως ανέδειξε έναν από τους πλέον ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους συνθέτες της γενιάς του.
Ο Χάικ Γιαζιτζιάν ξεχώρισε για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο αναμιγνύει ετερόκλητα στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της ανατολικής Μεσογείου, πιστεύοντας ακλόνητα πως η παράδοση είναι μια ζωντανή, δημιουργική δύναμη. Και όλα αυτά με έναν αέρινο, ατελεύτητο τρόπο.
Δύο χρόνια μετά το 1998, κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του με τίτλο «GARIN» και το single «GIFT» και γίνονται δεκτά με ενθουσιασμό τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς. Ταυτόχρονα έρχεται και η αναγνώριση από σημαντικά ονόματα του χώρου με τους οποίους ο Χάικ συνεργάστηκε. Μεταξύ αυτών, ο Νίκος Ξυδάκης, η Σαβίνα Γιαννάτου, η Μαρία Φαραντούρη, η Δήμητρα Γαλάνη, η Έλλη Πασπαλά, ο David Lynch, ο Μιχάλης Νικολούδης, ο Βασίλης Ρακόπουλος, ο Χρήστος Τσιαμούλης, ο Dave Spilain, ο Omar Farouk Tekbilek, η Loreena McKennit, ο Djivan Gasparyan, η Ελένη Βιτάλη, ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Theodossi Spasov, ο Glen Velez, ο Kudsi Erguner και πολλοί άλλοι.
Το καλοκαίρι του 2000 κυκλοφορεί σε CD η μουσική που έγραψε για το θεατρικό έργο «ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ» που ανέβηκε στην Αθήνα τη σεζόν 1999-2000, ένα άλμπουμ που σηματοδοτεί μια νέα στροφή στις μουσικές του αναζητήσεις.
Τον Σεπτέμβριο του 2001 κυκλοφορεί από την ΛΥΡΑ το άλμπουμ με τίτλο «YERAZ» («Όνειρο») που περιλαμβάνει οργανικές συνθέσεις του αλλά και παραδοσιακά τραγούδια της Αρμενίας διασκευασμένα από τον ίδιο.
Τελευταίο του άλμπουμ το 2007 είναι το «AMALUR» στην Libra Records με συμμετοχή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη & του Ara Dinkjian που συνιστάται ανεπιφύλακτα.

Δισκογραφία
1994 "ΟΥΤΙ"
1996 TALAR
1997 GIFT(single)

1998 GARIN
2000 ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

2001 YERAZ
2007 AMALUR

Συνεργασίες
1.Τον Οκτώβριο του 2003 κυκλοφορεί το 'ARRAS' (Libra Music), το άλμπουμ του περκασιονίστα Μοχάμεντ Αραφά. Στο δίσκο αυτό ο Χάικ αναλαμβάνει τη διασκευή, ενορχήστρωση και παραγωγή των κομματιών.
2. To 2005 συμμετέχει στο δίσκο "Voleur de Secrets" της Ελληνίδας αρπίστριας Elisa Vellia (ζεί μόνιμα στη Βρετάννη της Γαλλίας με πολλές σπουδές στην Κέλτικη μουσική) όπου παίζει ούτι και κάνει φωνητικά.
Μαζί του: Elisa Vellia (vocals, celtic harp), Jean-Luc Aime (mandolin), Gerard Cazalisi (violin), Carine Mouffron (viola), Erika Peron (cello), Yannig Noguet (accordion), Alexis Ciesla (clarinet), Pierrick Tardivel (double bass), Youval Micenmacher (percussion).(Δίσκος με πολές διασκευές Ξυδάκη, Μάλαμα, Αρμένικα κλπ) Συνιστάται με ΟΡΜΗ
3. Ακόμα το 2005 συμμετέχει στο δίσκο "ΨΕΜΑ σαν ΑΛΗΘΕΙΑ" του γκρουπ "ΜΑΤ σε 2 ΥΦΕΣΕΙΣ" όπου έχει κάνει παραγωγή, ενορχήστρωση και φωνητικά - ακόμα παίζει ούτι αλλά και νέϊ (στο οποίο είναι καταπληκτικός αλλά δεν το .. λέει) Στο δίσκο ακομα συμμετέχουν οι: Χρήστος Θηβαίος, Νίκος Γράψας, Ross Daly, Βασίλης Ρακόπουλος. Για γεύση πάρτε το καλύτερο τραγούδι του γκρούπ από το YouTube - ΕΔΩ !!
4. Το 2007 συμμετέχει στο DVD-CD "Nights from the Alambra" της Loreena McKennit μαζί με τον Σωκράτη Σινόπουλο και άλλους καταπληκτικούς μουσικούς το οποίο είναι ηχογραφημένο - σκηνοθετημένο στα παλάτια της Αλάμπρας. Από τα καλυτερα βίντεο που έχω δεί. (πατείστε το εξώφυλο του DVD).
5. Ακόμα ο Χάικ συμμετείχε στο δίσκο-αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά "Δεν Ξέρω Παρά Ν Άγαπώ" μελοποιώντας & ερμηνεύοντας το ποίημα "Το Νερό Της Αρνας".
6. Στο δίσκο του Πάρι Περυσινάκη "Στου Ονείρου την Αυλή" μοιράζεται το τραγούδι ¨Τα Στιχάκια".

7. Συμμετέχει με ούτι και φωνή στον δίσκο "Φωνές Κρουστών" του Βαγγέλη Καρίπη (το τραγούδι Ya Shams Kurdish Dance) .

8. Συμμετέχει με δύο τραγούδια στον πρώτο προσωπικό δίσκο του σπουδαίου μπασίστα Γιώτη Κιουρτσόγλου με τίτλο "Hapopsis".

9. Συμμετέχει στο CD "Cafe Asante"(με Live ηχογραφήσεις από το παλιό Cafe Asante - αργότερα ΑΛΑΒΑΣΤΡΟΝ) όπου τραγουδά ντουέτο με την Μεξικάνα τραγουδίστρια Martha Moreleon.
10. Συμμετοχή στο δίσκο του Βασίλη Ρακόπουλου "Ammon" καθώς και στους δίσκους "BAHAR" του Μάκη Αμπλιανίτη, "ΑΙΟΛΙΑ" του Μιχάλη Νικολούδη, "Najeli" του Djvan Gasparyan, "Ανθρώπων Εργα" του Χρήστου Νικολόπουλου και ...
11. Στις Μουσικές Παραστάσεις του Νίκου Ξυδάκη από το Γυάλινο Θέατρο παίζει και τραγουδά με τον συνθέτη πέντε τραγούδια:
  • Κάιρο - Ναύπλιο – Χαρτούμ - Ν. Ξυδάκης & Haig Yazdjian
  • Νεράκι και νιρβάνα/Yashadi Alhan - Ν. Ξυδάκης & Haig Yazdjian
  • Το πηγάδι της γραφής - Ν. Ξυδάκης & Haig Yazdjian
  • Εl Toba - Ν. Ξυδάκης & Haig Yazdjian
  • Το φίλημα - Ν. Ξυδάκης & Haig Yazdjian
12. Τον Χειμώνα του 2009 ο Χάικ εμφανίζεται στο "Κύταρρο" με την Ελένη Βιτάλη & την Αρετή Κετιμέ απ'όπου βγαίνει ο δίσκος της Βιτάλης (φυσικά με συμμετοχή - ενορχήστρωση δική του) "ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ"
Σε πόσους ακόμα δίσκους έχει παίξει σόλα & φωνές φαντάζομαι ούτε αυτός θα θυμάται.
(οποιος ξέρει κάτι που ξεχνάμε ας μας συμπληρώσει)

Εμφανίσεις - Σχέδια
Τον τελευταίο καιρό (χειμώνας 2010) εμφανίστηκε μερικά ΠαρασκευοΣάββατα με την Μελίνα Κανά στην "Αυλαία" αλλά και κάθε Τετάρτη με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου και τον Βαγγέλη Καρίπη απ'όπου αναμένεται ότι θα ηχογραφηθεί ένας δίσκος LIVE.
Δισκογραφικά ετοιμάζει δύο δίσκους έθνικ (ένα με την παλιά τραγουδίστρια των CLANAD - Moya Brenen στην Ιρλανδία και άλλον με την Περσίδα τραγουδίστρια Shahila στην Αμερική).
ΑΝΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ Haig & ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
Τώρα αφού είχατε την υπομονή να διαβάσετε όλο το άρθρο τι να σας προσφέρουμε;

Επειδή επί πολλά χρόνια έλεγα στο φίλο μου τον Χάικ - "γράψε, τραγούδησε ελληνικό στίχο αλλοιώς δεν τους αγγίζεις με τα αρμένικα & τα αραβικά... Δεν είδες ένα τραγούδι σου μετέφρασε η Νικολακοπούλου, το είπε η Ελευθερία και έγινε σουξέ"
Μάζεψα λοιπόν σε μιά προσωπική συλλογή τα Ελληνικά τραγούδια που έχει τραγουδήσει, γράψει ή συμμετέχει ο Haig Yazdjian (δύσκολα γράφεται) και σας τα προσφέρουμε με την προτροπή να πάρετε όλα τα του τα CD γιατί πράγματι είναι όλα ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ..!
ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ
Κλίκ πάνω στη φωτο - Push this Photo
στους δρόμους της Ανατολής όπως μόνο ο Χάικ ξέρει να μας πηγαίνει

1 σχόλια:

molemou Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, 2009  

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΘΑ ΠΩ,ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ BLOG ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ,ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή