SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Τα Τσιγαρίσια - Songs for Smoking

>> Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ολα τάχαμε βρε Πέτρο, ΤΕΡΜΑ και το τσιγαρέτο
ξαφνικά κακό μαντάτο ήρθε από τον Παπαστράτο ...
(τραγούδι του Νίκου Ξυδάκη "Hellas Special" και το άλμπουμ "Κοντά στη Δόξα μιά Στιγμή")
Δυστυχώς όμως μας ήρθε από αλλού, από την κα Ξεν-ερ-ογιαννακοπούλου
και όπως είπε ο Θάνος Μικρούτσικος το επόμενο νομοσχέδιο που θα βγάλει το Υπ.Υγείας θα είναι για υποχρεωτικό το ποδήλατο & το "PILATES" για όλους τους Ελληνες ...
Δεν μας φτάνει η ανεργία, η φτώχεια και η μιζέρια ...
Αυτό το κράτος αποφάσισε μιά φορά να ενδιαφερθεί για την υγεία μας. Και έτσι απαγόρευσε το κάπνισμα σε όλους τους ¨Κλειστούς Δημόσιους Χώρους¨ δηλαδή παντού όχι σαν τον προηγούμενο (ξέρετε αυτόν τον Αβραμό...) που είχε αφήσει "παραθυράκια" και έβαλε τότε τους μαγαζατόρους να δώσουν λεφτά για χωρίσματα και εξαερισμούς για να κονομήσουν κάποιοι μηχανολόγοι που σου υπόγραφαν ότι ο εξαερισμός σου "τραβάει" καθώς και η πολεοδομία που σου μίκραινε το μαγαζί κάτω από τα 70 τ.μ. (ναι ετσι είναι η πολεοδομία πότε τα μεγαλώνει και πότε τα μικραίνει τα κτίσματα - βλέπε ημιυπαίθριους) ...
ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ που φάγαν τα ΛΑΜΟΓΙΑ
ΟΧΙ αυτή η κυβέρνηση δεν έχει παραθύρια καμμία εξαίρεση.. Αλήθεια στα καφενεία των χωριών με 100 κατοίκους στα Τζουμέρκα και στη Κόνιτσα θα βγαίνουν έξω για να καπνίσουν οι παππούδες ? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ρε ΕΛΛΗΝΕΣ ?
Από πότε το κράτος θα μου κόψει τις κακές συνήθειες γιατί ξέρετε έχω και άλλες πολλές ... πιά θα ακολουθήσει ... ΤΟ ΠΟΤΟ; ο ΤΖΟΓΟΣ; το ΣΕΞ; το ΚΕΡΑΣΜΑ; το ΝΤΥΣΙΜΟ; η ΒΟΛΤΑ; σε λίγο θα μπαίνουν και στα σπίτια μας να δούν πως μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, αν καπνίζουμε στην κρεβατοκάμαρα; πόσα πούρα κρύβουμε στο συρτάρι μας και γιατί δεν φοράμε γραβάτα. ((Big Brother?)
Αχ ρε Γιωργάκη που μας υποσχέθηκες μιά γλάστρα φούντα ΕΛΕΥΘΕΡΑ για κάθε ΕΛΛΗΝΑ και τώρα μας έβαλες εμάς μέσα στη γλάστρα.
ΝΑΙ κύριοι ΦΥΤΆ μας θέλετε αλλά ο ΕΛΛΗΝΑΣ δεν κάνει για ζαρζαβατικό το έχουν δοκιμάσει και άλλοι πολλοί κατά καιρούς αλλά ΑΠΕΤΥΧΑΝ (θυμήσου το νόμο Μητσοτάκη 1979 για το ωράριο και μετέπειτα τον stoumpo Παπαθεμελή)
Και ποιός σας είπε ότι το μαγαζί μου είναι ¨Κλειστός Δημόσιος Χώρος¨ μαζί το φτιάξαμε; με βοήθησε το κράτος; Το μαγαζί μου είναι "Ανοικτός Ιδιωτικός Χώρος" που φιλοξενεί ανθρώπους που ακούνε, μιλάνε, καπνίζουν, φλερτάρουν, εξομολογούνται και επικοινωνούν (αλλά που να ξέρετε εσείς τι εστί ατμόσφαιρα μπάρ και όλα τα προηγούμενα ρήματα) Διαβάσατε ποτέ τι λέει ο Λουϊ Μπονιουέλ για τις ψυχολυτικές επιδράσεις των μπαρ του Παρισιού ?.
Επειδή λοιπόν το ΜΑΓΑΖΙ μου ΑΝΗΚΕΙ - δεν είναι υποχρεωτικό σε κανένα ΑΚΑΠΝΟ, ΞΕΝΕΡΩΤΟ και ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ να μπεί μέσα.
(σε αντίθεση με την τράπεζα, την εφορία, το νοσοκομείο που καλώς εφαρμόζεται το μέτρο και αυτοί ονομάζονται "Κλειστοί Δημόσιοι Χώροι¨ - ξεχάσαμε και τα ελληνικά μας με Σουηδό πρωθυπουργό)
Θα έπρεπε λοιπόν σαν σοσιαλιστική δημοκρατική κυβέρνηση να μας ρωτήσετε και να μας επιτρέψετε να αποφασίσουμε αν θα κόψουμε το τσιγάρο (μαζί με την είσπραξη) ή όχι. (Εξάλλου αν είχατε την καλή πρόθεση να μας σώσετε θα απαγορεύατε παντελώς την πώληση απο τα περίπτερα..? αλλά δεν σας συμφέρει γιατί το κακόμοιρο το τσιγαράκι δίνει 6% των εσόδων του προϋπολογιμού σας).
Δεν ξέρω τι στατιστικές διαβάζετε και τι κάνουν οι άλλες χώρες όπως επικαλείται το υπουργείο και όσοι άκαπνοι δημοσιογράφοι ξεσπάθωσαν (μάλλον ξέρω αλλά δεν με νοιάζει) όμως εδώ είναι Βαλκάνια και αυτό το "Ανήκουμε εις την Δύση" όποτε σας συμφέρει το θυμόσαστε - οχι στους μισθούς φυσικά - Εγώ όμως ξέρω την πελατεία μου και το 97% καπνίζει και αν προσπαθήσω να τους κόψω με το ζόρι το τσιγάρο δεν θα κάνω Χριστούγεννα.
ΟΧΙ κε υπουργέ δεν θέλω βοήθεια να το κλείσω το μαγαζί μου - γιατί όπως πάνε τα πράγματα πολλά θα κλείσουν μέχρι την επόμενη χρονιά - εξάλλου φροντίσατε ποικιλοτρόπως με το ΦΠΑ, την ακρίβεια, την περαίωση και τα 2 δώρα που μου κόψατε ... αφήστε να βάλω εγώ την ταφόπλακα.
Αρκετά για το παρόν θα δούμε πως θα πάει και τα ματαλέμε ...
Πάντως δεν τσιμπάμε ότι είναι προεκλογική περίοδος και τα πράγματα είναι χαλαρά. Βάλατε 4000 υπαλλήλους - μπάτσους να κυνηγάνε το τσιγάρο. Αν τους ρίχνατε στη φοροδιαφυγή κάτι θα γινόταν. Πάντως κάποιοι συνάδελφοι το φάγανε το πρόστιμο και είναι ΑΝΤΙΣΥΓΜΑΤΙΚΟ ήδη ξεκίνησαν προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας αλλά σε αυτό το δυσκοίλιο κράτος μέχρι να παρθεί απόφαση σε 1-2 χρόνια πολλά καφε μπαρ θάχουν κλείσει.
Με όλα αυτά αποφάσισα να μαζέψω ότι τραγουδάκι είχα στη δισκοθήκη μου που να αναφέρετε στο τσιγάρο και έκανα μιά συλλογή με τα διάφορα άσματα που ενεπνεύσθησαν διάφοροι καλλιτέχνες υπό την επήρρεια καπνού.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:
1. Ανάβω το Τσιγάρο μου - Νίκος Τατασσόπουλος,Κ.Γεράκης, Εβελίνα Αγγέλου
2,3,4 Αναψε το τσιγάρο - 3 εκτελέσεις του γνωστού τραγουδιού από τους 3 Mustaphas 3, τους Annabouboula και τον Σπύρο Ζαγοραίο.
5. Βαριά Ποτά-Βαριά Τσιγάρα απόν Δημήτρη Ζερβουδάκη
6. Δώσμου να Καπνίσω ένα Τσιγάρο - Πόλυ Πάνου
7. Ελλάς Σπέσιαλ - Νίκος Ξυδάκης
8. Μ'ενα Τσιγάρο - Μικρές Περιπλανήσεις
9. Μ'ενα τσιγάρο - Αιμιλία, Σταύρου Κουγιουμτζή
10. Μένα Τσιγάρο Σέρτικο - Δημ.Μητροπάνος
11. Με Κρασί, τσιγάρο & Φιλιά - Ελένη Βιτάλη
12. Ο Καφές & το Τσιγάρο - Τόνης Μαρούδας
13. Πικρό Τσιγάρο - Καλλιόπη Βέτα
14. Πικρό Τσιγάρο ο Χωρισμός - Μανώλης Λιδάκης
15. Πρωινό Τσιγάρο - Σταμάτης Μεσημέρης
16. SANTE - Οπισθοδρομικοί
17. Τα Τσιγάρα Αναβοσβύνω - Ορφέας Περίδης
18. Τσιγάρο Βαρύ - Μελίνα Ασλανίδου
19. Τσιγάρο Ατέλειωτο - Σ.Μάλαμας & Χ.Αλεξίου
20. Είμαι Τσιγάρο Λαϊκό - ΕΛευθερία Αρβανιτάκη
Φυσικά είχα και άλλα πολλά ακόμα αλλά διάλεξα τα καλά
ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ σε όσους καπνίζουν και σε όσους δεν καπνίζουν ..εδώ
(Αν δεν επιτρέπεται το τσιγάρο στον παράδεισο, εγώ δεν πάω!
είχε πει ο Μαρκ Τουέιν).

------------------------------------------------------------------------------------------
Υ.Γ. Επειδή με χαρά μου είδα ότι και άλλοι φίλοι αναγνώστες ασχολήθηκαν με τη συλλογή τσιγαροτράγουδων κοιτάξτε στα σχόλια & αποκτείστε άλλες 3 συλλογές καπνοτράγουδων
για να "ντουμανιάσετε" μουσικά ... (ευχαριστώ για την προσφορά)
τώρα τι λένε όλα αυτά σε κάποιους που δεν το μυρίσανε ποτέ ή δεν το ανέχονται πιά
έτερον & κάτουρον...
Και αφού έγινε έτσι όποιος έχει κάποιο καλό τραγουδάκι τσιγαρίσιο που μας ξεφεύγει ως τα τώρα, ας μας το σερβίρει να συμπληρώσουμε τη διατριβή...
(όχι τα σκυλάδικα)
ελπίζω να μην γίνει επικήδειος αλλά μιά εργασία αλά Ηλία Πετρόπουλου
" Το τσιγάρο & οι Υμνοι του στην Εποχή
της καπνοαπαγόρευσης και του ΔΝΤ"

εγώ συμπληρώνω εδώ & εδώ το καλύτερο τραγουδάκι που έμαθα μικρός να "γρατζουνάω" σε χορδές το θρυλικό "Πιτσιρικάκι" του Πρόδρομου Τσαουσάκη ... Εβίβες
και κάτι που ακούω, παίζω χρόνια & ομολογώ δεν ξέρω
τινος είναι; η Διασκευή ?

5 σχόλια:

Kleitsos Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2010  

Και λιγα ειπες...Θα επανελθω με τρια πακετα τσιγαρα, να ντουμανιασει ο τοπος απο μουσικη και καπνο(κατα το "Ηχος και φως")

Kleitsos Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2010  

http://rapidshare.com/files/303989461/TO_TELEYTAIO_MOY_TSIGARO_CD2.rar

http://rapidshare.com/files/304027538/TO_TELEYTAIO_MOY_TSIGARO_CD_1.rar

http://rapidshare.com/files/304008695/TO_TELEYTAIO_MOY_TSIGARO_CD3.rar

Ειναι τρια πακετα με τραγουδια, γεματα νικοτινη και καπνο που κυκλοφορουν απο στομα σε στομα. Ετσι για να σκασουν μερικοι μερικοι....Για τη συλλογη σου Σεβαχ.

Ανώνυμος Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2010  

Καλησπερα φιλε μου.Συμφωνω απολυτως με τα σχολια και τις παρατηρησεις σου,περι τσιγαροαπαγορευσης.Σε ενα κρατος "μπουρ...λο" που βρωμαει και ζεει εδω και αρκετες 10/ετιες απο τη βρωμα τη ρεμουλα την μιζα την απατη την διαπλοκη την διαφθορα,σιγα να μη τους ενοιαζε η υγεια μας.Απλα και οι σημερινοι κυβερνωντες,αφου πρωτα μας ξεπουλησαν στο Δ.Ν.Τ κοιταζουν να αρπαξουν,οτι προλαβουν να αρπαξουν. Υ.Γ:το τραγουδακι(στο αδειο μου πακετο...)ειναι οντως διασκευη,το εχει πρωτοτραγουδησει ο Φιλιππος Νικολαου.Ευχαριστω πολυ kimon

ΣΕΒΑΧ Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2010  

Οτι είναι διασκευή το ξέρω
ποιοί το έχουν διασκευάσει δεν ξέρω
κάποιος να μας διαφωτίσει?

Ανώνυμος Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2010  

Τωρα καταλαβα,η rock εκτελεση(διασκευη)ειναι με την Sunny Μπαλτζή.kimon

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή