SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Οι Μητροπόλεις της Ευρώπης - Metropolis European Suite

>> Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Επειδή κάποιοι μας "κατηγόρησαν" ότι πολύ στο Ανατολίτικο και στο Κρητικό τόχουμε γυρίσει τελευταία, .. για αυτό σειρά δεν είχε, αλλά την παίρνει ένα θέμα κλασσικό αλλά και New Age -Ambient .. για να σας ψοφήσουμε στην κουλτούρα.!!
Και να ξέρετε ο Σεβάχ στα ταξίδια του τ'ακούει όλα σχεδόν - εξαιρούνται τα μουσικά υποπροϊόντα - καθε τι στην ώρα του και δεν είναι ανάγκη να σας αρέσουν όλες οι "βόλτες" του εξάλλου τα ακούτε - το πετάτε και δεν πληρώνετε ... δεν χρειαζεται να κάνετε κακές κριτικές.
Ισως την άλλη φορά "πέσουμε" στα γούστα σας... Αφερίμ..

Οταν ήμουν μικρός (ροκάς) - άντε να πώ και την χρονιά 1985 - άκουσα ένα δίσκο που με σημάδεψε γιατί είχε σύνθια, κιθάρες , σαξόφωνο κλπ. κάπως έτσι άρχισα δειλά - δειλά να ακούω πιό συμφωνική μουσική με πρόδρομους τους Yes και τον Rick Wakeman και να "απομακρύνομαι" απ'το Rock (δεν νομίζω απλά αλλάξανε τα ποσοστά).

* * Πρόκειται για ένα κλασσικό έργο που λέγεται "European Suite" και το γκρούπ "Metropolis" * *

Aπό τότε το άκουγα συχνά μέχρι που έχασα το δίσκο αλλά το είχα σε MiniDisk (δεν είναι βολικό) - για να σας το προσφέρω έφαγα το Internet μάταια, οπότε το δανείστηκα μέσω ενός φίλου σε βινύλιο και μετά 25 χρόνια το μετέτρεψα σε CD και .... απολαύστε το.
Το ιδιάιτερο αυτού του άλμπουμ είναι ότι κάθε κομμάτι έχει το όνομα μιάς από τις διάσημες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Το γκρούπ προσπαθεί να μεταφέρει το μουσικό κλίμα καθε μιάς πρωτεύουσας με απότέλεσμα να αλλάζει μουσικό ύφος σε κάθε κομμάτι.

Οι Metropolis είναι 3 και αποτελούνται από τους:

 • Guy Fletcher - Piano, Synthesizers - Musical Director
 • James Johnson - Piano Synthesizers
 • Brian Daly - Guitar
αλλά στο έργο αυτό συμμετέχουν έκτακτα πολλοί άλλοι (guests) μουσικοί όπως:
 • Charles Morgan - Drums
 • Roland Aspery - Sax, Piccolo
 • Alistair Lomax - Oboe
 • Paul Libson - Bass, Percussion και η χορωδία:
 • The Ladies of the Brompton Oratory Choir. London
***Σημ: Εμείς κάποτε παίζαμε παιχνίδια με αυτόν τον δίσκο, βάζοντας κομμάτια στην τύχη με σκοπό ο "ανήξερος" ακροατής να βρεί πιά πρωτεύουσα περιγράφει η μουσική....
" Ενα κουϊζ αυτιών,φαντασίας και μουσικών γνώσεων "
Τα κομμάτια του Δίσκου είναι :
 1. Theme for Liberty
 2. London
 3. Paris
 4. Wien
 5. Dublin
 6. Roma
 7. Berlin
 8. Athens
 9. Madrid
Καλή απόλαυση και Κουλτουριαστείτε Χειμώνας είναι..! klik here

2 σχόλια:

Ανώνυμος Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2009  

Ηθελα να τα ξαναθυμηθώ μετά από τόσο καιρό και μετά από....λίγη ώρα τα κατέβασα.Μάλλον το...ATHENS είναι από τα καλύτερα, χωρίς να υστερούν από έμπνευση τά υπόλοιπα.

apps79 Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2010  

thanks a lot for this rarity!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

... Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή