SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Gloria .... (17 versions)

>> Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Tο "Gloria" είναι ένα κλασικό rock τραγούδι γραμμένο από τη ΒόρειοΙρλανδό τραγουδιστή - τραγουδοποιό, Van Morrison και αρχικά καταγραφέται από το συγκρότημα του, τους " Them" το 1964 ως το B-side του " Baby, Please Don't Go".
Ένα τεράστιο τραγούδι που ποτέ δεν έγραψε ιστορία στα Top, φθάνοντας μόνο μέχρι το Νο 71 στην Αμερική!
Στην ηχογράφηση εκτός από τα μέλη των Them (Billy Harrison - κιθάρα , Alan Henderson - μπάσο , Ronnie Millings - τύμπανα και Patrick John McCauley - πλήκτρα) συμμετείχαν και οι: Arthur Greenslade στο όργανο, Jimmy Page στην κιθάρα, και ο Bobby Graham στα τύμπανα, γιατί ο μάνατζερ Rick Rowe τους θεωρούσε άπειρους (λέγεται ότι ήταν η πρώτη ηχογράφηση με 2 ντράμς)

Το τραγούδι έχει διασκευαστεί εκατοντάδες φορές από το σύνολο σχεδόν των rock συγκροτημάτων της δεκαετίας του 60 και του 70 και έκανε ευρύτατα γνωστό τον δημιουργό του Van Morrison. Eίναι πολύ εύκολο να παίχτεί (τρείς συγχορδίες), και για αυτό είναι δημοφιλές σε όσους ξεκινούν να παίζουν κιθάρα. Το τραγούδι συνεχίζει μέχρι σήμερα να παίζεται από χιλιάδες ταινίες, από διάσημους καλλιτέχνες, ή άγνωστα garage συγκροτήματα.

Στη βαθμολόγηση του περιοδικού Rolling Stones με τα πεντακόσια πιο σημαντικά έργα στην ροκ κατέχει την 208η θέση. (αλλά έχει ανέβει 3 φορές στα Τοπ με διαφορετικούς εκτελεστές: Them το 1964, Shadows of Knights το 1965 & Patti Smith το 1975).














Ακόμα και ο Jim Morrison και οι Doors ηχογραφούν το Gloria στο άλμπουμ "Alive, She Cried" που κυκλοφόρησε το 1983 και το κάνουν ακόμα πιο διάσημο σε Αγγλία - Αμερική. Τέλος από τις καλύτερες ερμηνείες του κομματιού είναι το A Night in San Francisco (Van Morrison & John Lee Hooker) (1994). Μερικές ακόμα που μαζέψα:

Πάρτε μιά μυρουδιά, εδώ και Καλό Μάη..!

1 σχόλια:

Ανώνυμος Κυριακή, 01 Μαΐου, 2011  

the ;ink please!!!!!!!1

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή