SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Middle Eastern Rock - john Berberian

>> Πέμπτη 27 Μαΐου 2010


Μετά από καιρό περιπλανήσεων σε άλλα είδη μουσικής το καράβι του Σεβάχ ξαναγυρνά στα αγαπημένα του λημέρια ...

της Ανατολής και του Ροκ.
Ιδού λοιπόν κάτι που έπρεπε από καιρό να έχω παρουσιάσει. Kαταπληκτικός δίσκος ξένου ρεπερτορίου, αλλά με αρώματα Ελλάδος. Πρόκειται για ηχογραφήσεις εποχής 68-69 που βγήκαν σε cd (made in Greece) του JOHN BERBERIAN & the ROCK EAST Ensemble.
Ο John Berberian είναι ένας καταπληκτικός δεξιοτέχνης στο ούτι (παλιά βιολιστής και πολυοργανίστας) που θεωρείται ίσως ο μεγαλύτερος μουσικός της Αρμενίας. (εγώ τον έμαθα από τον φίλο μου τον Haig αλλά και τον Μαρκάκη που μου έγραψε το άλλο του καταπληκτικό διπλό βινύλιο "Ωδή για ένα Ούτι").
Θυμάμαι κάποτε ήρθε στο Σεβάχ ένας Τούρκος καθηγητής Πανεπιστημίου, άκουσε λοιπόν το βινύλιο του Τζόν (που τόχα κάνει CD) και με περιέργεια ρώτησε "που το βρήκες αυτό έχω φάει όλη την Πόλη να το βρώ και δεν υπάρχει". Εγώ του είπα από τον φίλο μου Δημήτρη (της ΙΚΑΡΟΣ music) που είχε κάνει εισαγωγή τότε 500 κομμάτια το 2πλό βινύλιο του και πάσχισε να το πουλήσει γιατί ο λαός δεν κάτεχε τι εστί Μπερμπεριάν. (Τώρα πιά θεωρείται σπάνιο αλλά κάπου βόσκει στα Μοναστηράκια και στο Ζαχαρία πούχε αγοράσει πολλά).
Φυσικά και το χάρισα στον φίλτατο γείτονα στα πλαίσια της νεογνής τότε ελληνοτουρκικής φιλίας και από τότε κάποτε με θυμάται....
Τι να πούμε παραπάνω ακούστε μόνο και απολαύστε τι γίνεται:
όταν η Ανατολή φλερτάρει τη Δύση

Ενδεικτικά αναφέρω ότι ο John Berberian έχει πολλούς τέτοιους δίσκους Ανατολίτικου ύφους με κυριότερους :
 • 1966 - MUSI COF MIDDLE EAST
 • 1966 - MIDDLE EAST ROCK
 • 1967 - ODE TO ANA OUD
 • 1968 - OUD ARTISTRY
 • 1968 - ROSKO & GIBRAN
 • 1973 - A MID EASTERN ODYSSEY
 • 1976 - Echoes of Armenia
 • 1978 - The Dance Album
 • 1982 - EXPRESSIONS EAST
 • 1987 - COLLECTIONS II
Jazz rock με έντονες πινελιές ανατολής, Eλλάδας και Αρμενίας,
θα σας απογειώσει...!!! ΕΔΩ

1 σχόλια:

Ανώνυμος Πέμπτη, 27 Μαΐου, 2010  

Εξαιρετικος δισκος.Σας ευχαριστω πολυ.Kimon

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

... Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή