SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

H TEXNH ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ (Λουδοβίκου Ιστορίες)

>> Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΜΑΥΡΙΣΑΜΕ με την ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, με την ΚΡΙΣΗ, με τους ΑΝΑΛΥΤΕΣ, με τα αποΚΟΜΜΑΤΑ, με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ, με τις ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, με τις ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ με τις Φοβίες των Παρουσιαστών, με την ΜΙΖΕΡΙΑ
(άλλο ΦΤΩΧΕΙΑ και άλλο ΜΙΖΕΡΙΑ)
και ο Ελληνας όταν μαυρίζει το γυρνάει στο γέλιο.

ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

Μια σειρά από ωραίες ιστορίες και ανέκδοτα από τη Κρήτη, από αυτά που συνηθίζει να διηγείται στις παραστάσεις του ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, κυκλοφόρησε μαζί με το περιοδικό ΜΕΤΡΟ, πριν από καιρό (4 - 5 χρόνια;) με τον τίτλο "ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ ΜΕ ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ". Η ηχογράφηση είναι ζωντανή από το Μπαράκι του Βασίλη.

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων είναι η πιο χαμη­λόφωνη μουσική παρουσία. Από τότε που ο Μάνος Χατζιδάκις του έδειξε το δρόμο, μας διηγείται ένα παραμύθι με αίσιο τέλος.
Με τη μουσική σε πρωταγωνιστικό ρόλο στις συναυλίες του, αλλά με το θεατρικό στοιχείο πάντα παρόν, έχει το δικό του τρόπο να πει τα τραγούδια του και ταξιδέψει το κοινό σε τόπους μακρινούς.
Μελιστάλαχτος, ευαίσθητος αλλά με κρητικά κότσια, θυμίζει ραψωδό που τραγουδάει και διηγείται ταυτόχρονα, μεταφέροντας το πνεύμα του Ερωτόκριτου.
Εδώ όμως μας δείχνει την σατυρική πλευρά του με ιστορίες που έχει συλλέξει απ΄την παράδοση της Κρήτης (και οι Κρητικοί έχουν πικρό - περίεργο χιούμορ).
O Λουϊ συνεργάζεται συνήθως με τη μουσική ομάδα "Ομαδική Απόδραση" (Η Ομαδική Απόδραση, είναι ένα συγκρότημα πολύ αξιόλογων μουσικών που έχουν συνεργαστεί με πολλούς δημιουργούς του έντεχνου τραγουδιού. Για καιρό συνόδευαν τον Λουδοβίκο, έκαναν τις ενορχηστρώσεις στους δίσκους του και στο διάστημα αυτό έχουν βγάλει και 4 καλά άλμπουμ: "ΈΝΑ ΒΛΕΜΜΑ ΦΤΑΝΕΙ" (96), "Όπως η θάλασσα" (98), "Καρτούν" (01) και πρόσφατα το "Dialogue" (06). Στο δρόμο βέβαια το γκρουπ αφαίρεσε το "Ομαδική" από τον τίτλο του και έμεινε σκέτη Απόδραση, αλλά τελικά η απόδραση είναι που μετράει)
Θα τα πούμε για αυτούς στο μέλλον .... εδώ
Προς το ΠΑΡΟΝ ΓΕΛΑΣΤΕ, ΚΡΙΣΗ είναι θα ΠΕΡΑΣΕΙ

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή