SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

The brilliant bouzouki of... LAKIS KARNEZIS

>> Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Ολοι γνωρίζετε φαντάζομαι τον Λάκη Καρνέζη (το αριστερό μπουζούκι του Θεοδωράκη, του Ζορμπά και των τόσων ηχογραφήσεων στην περίοδο 1950 - 80 στην Columbia αλλά και σε όλες τις εταιρείες).
Ο Λάκης Καρνέζης βέρος Κοκκινιώτης ξεκίνησε από μικρός με τον φίλο & γείτονα του, Κώστα Παπαδόπουλο (το δεξί μπουζούκι του Θεοδωράκη) να παίζουν μπουζούκι και να κάνουν διπλοπενιές και αρμονικές μεταξύ τους σχηματίζοντας ένα ντουέτο δεξιοτεχνίας που σύντομα έγινε γνωστό & διάσημο τόσο που 17χρονων(συνομήλικοι κιόλας) έπαιζαν σε επαγγελματικά μαγαζιά.
Ο αριστερόχειρας Λάκης εξελίχθηκε σε καταπληκτικό σολίστα και σαν μπουζουκτσής ντουέτο έπαιζε τις 2ες (αρμονικές) αλλά και αυτό είναι πιό δύσκολο . Τέλος πάντων μαζί με τον Κώστα αποτέλεσαν ένα αχτύπητο δίδυμο που βασίστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης για να "φτιάξει" τα τραγούδια του. Εχει παίξει όλο το έργο του Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Λοϊζο αλλά και σε όλα τα παλιά τραγούδια των Μπιθικώτση, Πόλυ Πάνου και γενικώς όλα της δεκαετίας 55-65. (Ο Μπιθικώτσης είναι αυτός που τους σύστησε και στον Θεοδωράκη το 1963 όταν αυτός του ζήτησε καλό μπουζούκι - ο Χιώτης, Τσομίδης, Μπέμπης, Σπόρος είχαν φύγει για Αμερική - ο Ζαμπέτας ήταν αποκλειστικά στο Χατζιδάκι - οπότε ο Μπιθί είπε" Μίκη θα πάρεις τα Κοκκινιώτάκια - δεν υπάρχουν καλύτεροι").
Είναι πασίγνωστα τα ταξίμια & σόλα τους πάνω στο Ζορμπά, στην Καισαριανή, στο "Αξιον Εστί"
στη "Γειτονιά των Αγγέλων" που και οι νεότεροι μπορεί να μην τον γνωρίζουν σαν όνομα αλλά σίγουρα έχουν μεγαλώσει με τις νότες του.
Ο Λάκης Καρνέζης εδώ και 21χρόνια έχει μετοικήσει στη Νορβηγία όπου ζεί μόνιμα. Ομως εκεί δεν έκατσε ήσυχος αλλά έμαθε - επέβαλλε στους Νορβηγούς την Ελληνική μουσική, έφτιαξε συγκρότημα και παρουσίασε τα μεγάλα έργα (Αξιον Εστί - Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού- Ματχάουζεν - το Ρεμπέτικο κλπ) με τις μεγαλύτερες ορχήστρες της χώρας.
Εχει κάνει πολλούς δίσκους που δυστυχώς δεν φτάσανε στην Ελλάδα. Ομως ο Σεβάχ τον "ξεπέταξε" σε ένα ταξίδι του στην πατρίδα (γνωστοί από Κοκκινιά) και πήρε λίγο από το υλικό που έχει εκδώσει στη Νορβηγία και συνεχίζει να τιμά την Ελλάδα..

Γειά σου Λάκη αειθαλή....
Το τελευταίο του λοιπόν CD Νορβηγικής παραγωγής (κυκλοφόρησε 2005) ονομάζεται
"Lakis Karnezis: the brilliant bouzouki"
και περιέχει μεγάλες ελληνικές επιτυχίες παιγμένες & τραγουδισμένες από :
Lakis Karnezis (bouzouki), Romy Gyllensta (guitar), Edvard Askeland (bass)

Ιδού λοιπόν μιά σπάνια ηχογράφηση (αυτή ολόκληρη - επειδή είναι χάρισμα, είναι πληρωμένα τα ένσημα των μουσικών στη Σκανδιναβία έτσι δεν θα μας κυνηγήσει η ΑΕΠΙ της Νορβηγίας).
Τα τραγούδια που περιέχονται είναι:
Καλη Ακρόαση... εδώ

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή