SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Rene Aubry - O Μάγος των ήχων

>> Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012


Ο Ρενέ Ομπρί γεννήθηκε στην Ανατολική Γαλλία και ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του 1970, συνθέτοντας μουσική για τα μπαλέτα και μιούζικαλ. Μια δεκαετία αργότερα έγραψε μουσική για τις παραστάσεις του Φιλίπ Ζεντί, και σάουντρακ για τον κινηματογράφο -όπως το «Killer Kid»- ενώ έχει στο ενεργητικό του περίπου είκοσι άλμπουμ.

Το μουσικό όργανο που προτιμά είναι η κιθάρα, αλλά παίζει επίσης μπουζούκι, μαντολίνο, μπάντζο και φυσαρμόνικα. Οι συνθέσεις του εμπλουτίζονται ακόμη με βιολί, τρομπόνι, ακορντεόν, πιάνο και κλαρινέτο. Η ατμοσφαιρική μουσική του Ομπρί μας μεταφέρει σε ακουστικούς χώρους υψηλής αισθητικής και πολλές από τις συνθέσεις του μας φέρνουν στο μυαλό τον Μάνο Χατζιδάκι, από τον οποίο όπως ο ίδιος λέει επηρεάστηκε καθοριστικά. Η μουσική του δημιουργεί τις ατμόσφαιρες και περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν τον Ομπρί ιδιαίτερα αγαπητό στην Ελλάδα: ονειρικές μελωδίες βασισμένες σε μια συνθετική οικονομία που διαθέτουν ελάχιστοι συνθέτες του καιρού μας.

Ο Ομπρί συνδυάζει την κλασική μουσική με το new age, τη ροκ, την world music και τη γαλλική παράδοση. Συνδέoντας κλασικές αρμονίες με σύγχρονες ενορχηστρώσεις κατορθώνει και δημιουργεί μέσα από κλασικές επιρροές μια εντελώς ιδιαίτερη δική του μουσική που είναι συγχρόνως μια μουσική του κόσμου. Γράφει, ενορχηστρώνει, παίζει πολλά από τα μουσικά όργανα και παράγει μόνος του τα άλμπουμ του

 Από τους αγαπημένους μου ήχους ο "Γάλλος" (μαθητής και λάτρης του Μάνου) με έχει συντροφέψει σε πολλές στιγμές ανάγκης ηρεμίας και συνιστάται σαν ηρεμιστικό και αντικαταθλιπτικό. Για αυτό αποφάσισα να φτάξω μιά περίληψη απ'όλο το έργο του - (κάτι σαν Best of) και ... ιδού.

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή