SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Buddy Sarkissian & Fred Elias (With His Mecca Four)

>> Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζοντας τα αφιερώματα στους Ελληνες δεξιοτέχνες και την μουσική της Εγγύς Ανατολής, ας ασχοληθούμε λίγο με έναν καταπληκτικό βιολιστή συμπατριώτη μας
τον Fred Elias
και ένα καταπληκτικό βινύλιο του 1960 με τίτλο "Soul Of The East"
Ο Φρέντυ γεννήθηκε στο Μάντσεστερ του Νιού Χάμσαιρ, και είναι ΕλληνοΛιβανέζικης καταγωγής. Πτυχιούχος του Ωδείου Βοστώνης αναγνωρίζεται γενικά ως ο καλύτερος βιολιστής στον τομέα του.
Αλάνθαστος εκτελεστής στις πολύπλοκες ανατολίτικες κλίμακες, τις οποίες συνδυάζει με τα πρότυπα της Δυτικής εξέλιξης, έχει κερδίσει τον έπαινο για το παίξιμο του από πολλές πλευρές, με αποκορύφωμα το κάλεσμα να παίξει για τον βασιλιά Σαούντ της Σαουδικής Aραβίας.


Μαζί με τον αρμένη αρχηγό της μπάντας Buddy Σαρκισιάν, που γεννήθηκε στο Λόουελ της Μασαχουσέτης (έχει κληθεί ο βασιλιάς των ντάμερ της Εγγύς Ανατολής) σχημάτισαν μιά μπάντα επηρεασμένη από αραβικά, αρμένικα, ελληνικά, τουρκικά και ισραηλίτικα ηχοχρώματα. Συνήθως χρησιμοποιεί ένα Durbeckee (χειροτύμπανο) για να δημιουργεί τα δικα του μοναδικά ρυθμικά μοτίβα, εναλλάσσοντας το περιστασιακά με bongoes και combo drum για ποικιλία.

Η ομάδα συμπληρώνεται από τον ελληνικής καταγωγής κιθαρίστα Manny Petro (γεννήθηκε στη Μασαχουσέτη), που χρησιμοποιεί μια τεχνική που ονομάζεται διπλασιασμός, επιτρέποντας μια κιθάρα του να ακούγεται σαν δύο. Και τον Αρμενιο-Αμερικανό Paul Mooradian, που γεννήθηκε στο Haverhill, (Μασαχουσέτη). Έναν πραγματικά αφέντη του tambourine (ντέφι).
Τα ασυνήθιστα όργανα - βιολί, κιθάρα, ντέφι και το Durbeckee, δημιουργούν ένα διακριτικό μείγμα που προσθέτει βάθος και όγκο στην ομάδα.

Με δύο εξαιρέσεις, όλες οι μελωδίες είναι πρωτότυπες συνθέσεις, που γράφτηκαν και οργανώθηκαν από το δίδυμο Fred Ηλίας και Buddy Σαρκισιάν.
Η μουσική που επελέγη για αυτό το άλμπουμ είναι από ηχογράφησεις σε νυχτερινά κέντρα καθώς και από εμφανίσεις τους σε συναυλίες. Η μπάντα συχνά συνοδεύεται από τους λαϊκούς χορευές Λίζα και Ahmad (επώνυμα απουσιάζουν) που συμπράττουν παίζοντας finger cymbals (ζήλιες).
Ακούστε προσεκτικά και θα καταλάβετε τι εστί ρυθμός ανατολής.
Performers: Ερμηνευτές:

  • Buddy Sarkissian - durbeckee (hand drum)
  • Fred Elias - violin
  • Manny Petro - guitar
  • Paul Mooradian - tambourine (ντέφι)
  • Lisa and Ahmad finger cymbals (zils) - Χορό
Τραγούδια του LP:
Side 1

1. Mecca Interlude {3:00}
2. Tempo of the Veils {4:01}
3. Laurentien Dreams {2:50}
4. Drumselero {2:34}
5. Chifti Sands {3:15}
6. 6. Caravan {3:21}

Side 2

1. Turkish Nightmare {3:57}
2. Desert Moods {2:47}
3. Carribean Holiday {3:42}
4. 6/8 Delight {2:08}
5. Moorish Echoes {3:28}
6. Habeebe Village {3:12}
[Κλίκ]

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή