SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Γιάννης Σταματίου ... (Σπόρος)

>> Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Το σκέφτηκα πολύ να γράψω για τον κύριο Γιάννη Σταματίου ...
Δεν μου αρέσουν τα Ρεκβιεμ μετά θάνατον ... (αλλά όλες αυτές τις μέρες, πολύ παραφιλολογία έπεσε και αφιερώματα ως συνήθως μάλλον από καιροσκόπους και άσχετους)Ο Γιάννης Σταματίου (δεξιά) με τον Τζακ Λέμον και την Σίρλεϋ Τζοουνς
Επειδή όμως εγώ τον "Σπόρο" δεν τον γνώρισα τώρα αλλά ...χρόνια πίσω, αποφάσισα ένα μικρό αρθράκι μιάς και είναι ο τελευταίος (?) από τους μπουζουξήδες που μας συντρόφεψαν στην περιπλάνηση μας από το ρεμπέτικο στο "ροκ" και από το λαικό στο "έθνικ".
Δυστυχώς όμως οταν έκατσα κάτι δεν πήγαινε καλά ... δεν μου έρχονταν "κέφι" για να γράψω
Εξάλλου τά'χω ξαναπεί για τον κύριο Γιάννη σε παλιότερο άρθρο (Κοιτάξτε λίγο εδώ)
Και τώρα τι κάνουνε;

Θα ασχοληθούμε λίγο με ένα καταπληκτικό του δίσκο του Σπόρου που λέγεται Musical Reflections (Μουσικές Ανταύγιες) αφού πρώτα σας "πετάξω" λίγο να διαβάσετε τι έχει γράψει για αυτό το δίσκο ο Πάνος Γεραμάνης στα "ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ (κλίκ) και ακόμα ένα ολόκληρο άρθρο στο περιοδικό "ΚΛΙΚΑ" για το Λαϊκό Τραγούδι που αναφέρεται σε όλη τη ζωή του Γιάννη Σταματίου .. (κλίκ)
Νομίζω ότι είναι από τους καλύτερους ελληνικούς δίσκους που έχουν γραμμοφωνηθεί ποτέ και τον θεωρώ "διαχρονικό" τόσο που ακόμα και τώρα κάθε βράδυ στο μαγαζί θα παίξω κανα δυό κομάτια του στη ζώνη της τζαζ αλλά και της εθνικ ακόμα και στα ελληνικά (δηλαδή κολλάει με όλα).
Αυτό ίσως είναι καλύτερο λίγα λόγια πολύ μουσική ... και τι μουσική;
Εχω προσθέσει το θρυλικό κομμάτι του "Bouzouki & Whisky" παιγμένο από 4 μπουζούκια (το συγκρότημα Ραστ) και τους τέσσερεις μαζί τους ίδρωσε .. (κλίκ)
ΚΑΛΟ ΤαΞΙΔΙ σερ

1 σχόλια:

A.F.Marx Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2011  

Ακούω το "Μουσουρλού αλά Σπόρος"...
Από τις καλύτερες διασκευές που έχω ακούσει
(Η "Μισιρλουπαίδεια" σ' ευχαριστεί για τον δίσκο "μουσικές ανταύγειες")

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή