SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Haig Yazdjian + Vasilis Rakopoulos - Live

>> Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010


Επειδή λοιπόν:


1. γιορτάζουμε τα 100 αφιερώματα και άρθρα σε σπάνιους μουσικούς και μουσικές (δεν μετράνε τα σχόλια, οι αγγελίες,και τα Live του μαγαζιού) , 2. επειδή σας τα "έχωσα" λίγο στο προηγούμενο άρθρο (με το γάντι όμως), και 3. είναι καλοκαίρι και αυτές οι μουσικές ακούγονται κάτω απ'την πανσέληνο αποφάσισα να σας κάνω ένα δώρο για να σας συντροφέψει όλο το καλοκαίρι όπου κι αν είστε (ξέρω πολλοί δεν φύγαν ή δεν θα φύγουν ... κόψτε κάτι άλλο). Ιδού λοιπόν ...
Φυσικά και είναι κάτι ακυκλοφόρητο με προσοχή και αγάπη φτιαγμένο (και χειροποίητο παρακαλώ), κάτι που έμενε στα ράφια του Σεβάχ για χρόνια.. αλλά λόγω μιζέριας της κοινωνίας μας, της οικονομίας μας και της δισκογραφίας μας είπα να το μοιραστώ με όλους σας - μπας και...? - χαμογελάσει και λίγο το χειλάκι σας.

Το διπλό αυτό CD αυτό φτιάχτηκε μετά από μιά μεθυστική βραδιά Live στο Καφέ Σεβάχ που απολαύσαμε τον Haig Yazdjian και τον Βασίλη Ρακόπουλο να είναι στα κέφια τους και, αν και δεν έίχαν παίξει πολλές φορές μαζί (2 ή 3) να επαληθεύουν ότι
ο καλός μουσικός δεν χρειάζεται πολλές πρόβες αλλά συναίσθημα.
Η βραδιά γράφτηκε σε ένα minidisk όπως πάντα .. αλλά μετά από προτροπές του φίλου μου Ikarosmusic.gr και του ανηψιού μου που δημιουργεί στην Archangel "ψήστηκα" να μπώ στο μπελά να το βελτιώσουμε λίγο... δηλαδή Remastering που λένε οι απαγγελματίες. Η επεξεργασία του κράτησε μήνες (στην Athens Remastering) ίσως γιατί δεν με πήρανε στα σοβαρά, ίσως γιατί αρρώσταινε επανειλλημένα ο ειδικός, ίσως γιατί κατάλαβαν ότι είμαι ερασιτέχνης και δεν πάω για πολλά κομμάτια; πάντως άξιζε τον κόπο γιατί τα λίγα αντίγραφα που γεννήθηκαν (60 γιατί όλα τα λοιπά .. αναπαραγωγή, συσκευασία, εκτύπωση, packaging.. ήταν χειροποίητα) ικανοποίησαν πολλούς απαιτητικούς ακροατές και φανατικούς οπαδούς του Βασίλη και του Haig και τώρα είναι η ώρα να ικανοποιήσουν και εσάς.... ?
Τα τραγούδια του δίσκου αυτού είναι τα εξής:
ΜΕΡΟΣ Α'
1. Εισαγωγή με Ηλεκρτικό Ούτι (Haig Yazdjian) 2. Μουσική των Αστεριών ( Βασ. Ρακόπουλος) 3. Φρεγάδα ( Διασκευή στο τραγούδι του Ν. Ξυδάκη) 4. Πρωινό στη Θάλασσα ( Βασ. Ρακόπουλος) 5. Mer Dahn (Παραδοσιακό Αρμενίας) 6. Τραγούδι του Φθινοπώρου ( Βασ. Ρακόπουλος) 7. Κόκκινη Αραβική Γή (Βασ. Ρακόπουλος) 8. Shakara (Βασ. Ρακόπουλος)
ΜΕΡΟΣ B'
1. Αραβικός Αμανές (Haig Yazdjian) 2. Bayat Shiraz (Παραδοσιακό Αζερμπαϊτζάν) 3. Shala-Shala (Παραδοσιακό Αρμενίας) 4. Εσπερινός Κυκλάδων (Βασ. Ρακόπουλος) 5. Αμανέδες Διάφοροι (Haig Yazdjian) 6. Ρωξάννη (Βασ. Ρακόπουλος) 7. Χορός των Πυρσών (Βασ. Ρακόπουλος) 8. Yar Ko Parag - Παράπονο (Παραδοσιακό Αρμενίας) 9. Norwegian Wood (Παραδοσιακό Beatles) 10. Assouan (Βασ. Ρακόπουλος)
Πολλά ευχαριστώ ....
στον φίλο Haig Yazdjian που μας πρόσφερε κάποτε πολλές όμορφες βραδιές στο Σεβάχ, αυτή την ηχογράφηση, και τη άδεια του να την βάλω στο διαδίκτυο. Περιμένουμε τον καινούργιο του δίσκο (μάλλον με τα 2/3 των Human Touch - Κιουρτσόγλου, Λάντζια)

στον Βασίλη Ρακόπουλο για τη μουσική βραδιά, τη βοήθεια στο CD και τα καλά ακούσματα που μου έχει προσφέρει (για τον Haig έχω αναφερθεί σε παλιότερα post - βλέπε INDEX) για τον Βασίλη θα ασχοληθώ επιμελώς στο μέλλον (έχει μικρή δισκογραφία αλλά .. τέλεια) .......
για σας που δεν τον ξέρετε είναι καθηγητής αρμονίας και jazz κιθάρας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και έχει κυκλοφορήσει τις δουλειές: 1. Ρωξάννη - 2.Ο Χορός των Πυρσών και το 2010 μαζί με τον Μίμη Πλέσσα και τον Αντώνη Λαδόπουλο έκαναν ένα όμορφο CD με τίτλο: 3G Three Generations Jazz Trio ακούστε το ανεπιφύλακτα ....
και στον νεαρό πιανίστα Γιάννη Τσιουλάκη που συνόδευσε τέλεια τα 2 θηρία της μουσικής και θυμηθείτε τον ... μιας και από τότε πήγε Λονδίνο για μεταπτυχιακά και σίγουρα θα γυρίσει καλύτερος γιατί τέτοια ταλέντα τα χρειάζεται η "Ελλαδίτσα"

ΚΑΛΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΙΟΥΛΙΟΥ|
εδώ το Α - και εδώ το Β

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή