SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Η Ροκ Αποψη του Ηπειρώτικου

>> Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ο Χρήστος Ζέρβας είναι ένας πολυγραφότατος συνθέτης, κιθαρίστας, μπουζουξής κ.α. που έχει χρόνια προσφέρει σττην Ελληνική μουσική. Γόνος της μουσικής οικογένειας των Ζερβαίων από μικρός έπαιξε με όλη την γκάμα της επαρχιακής & αστικής μουσικής απο λαϊκά μέχρι ροκ. Συνεργάστηκε με τον Λοϊζο, Ξαρχάκο, Μικρούτσικο, Νικολόπουλο, Αγγελόπουλο, τον Καζαντζίδη & τη Μαρινέλα, τον Νταλάρα (1983, στην ηχογράφηση στο θέατρο Ορφέας όπου τον έμαθε όλη η Ελλάδα όταν βγήκε ο δίσκος Τα Τραγούδια Μου, όπου στο "Φύγε κι άσε με" παρουσιάζει ο Νταλάρας τους μουσικούς…) ακόμα με τους Παπακωνσταντίνους (Β & Θ), με τον Σαββόπουλο, την Οπισθοδρομική Κομπανία, την Εστουντιατίνα και τόσους άλλους.
Ο δίσκος του όμως αυτός "ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" - έκδοση 1985 σίγουρα θα τον γράψει στην ελίτ της ελληνικής μουσικής, καθώς λίγες είναι οι επιτυχημένες ροκ προσπάθειες πάνω στο δημοτικό τραγούδι.
Ο ίδιος αναφέρει: "Είχα μια ιδέα τότε να κάνω δημοτικά τραγούδια με ροκ ήχο. Αυτό που μπορούσα να κάνω ως νέος άνθρωπος ήταν να πάρω αυτά τα ακούσματα και να τα φέρω πιο κοντά στη νεολαία. Έβαλα και δικές μου μουσικές και έκανα κάποιες ρυθμικές αλλαγές. Ενορχήστρωση κάναμε μαζί με τον Σπάθα και τον Αντύπα. Μετά τα Ζεστά Ποτά που κάνανε με τους Κατσιμιχαίους ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους. Την παραγωγή ανέλαβε ο Αντώνης Βαρδής. Πάνω στον ήχο που έκανα εγώ με τα δημοτικά πατήσανε πολλοί• βγήκε ο Μπίγαλης, βγήκε ο Δάντης, δεν το κάνανε όμως τόσο προσεγμένα• έγινε πιο εμπορικά."
Το 1993 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του στον οποίο τραγουδάει, το "Χρώματα Και Αποχρώσεις" αλλά δυστυχώς πήγε άπατα. (έγραψα αυτά τα τραγούδια, με παραγωγό τον Άκη Γκολφίδη. Αποφάσισα να πάω σε μια νέα εταιρεία, πιστεύοντας πως θα την προβάλει και θα την προωθήσει, αλλά μετά από έξι μήνες, ενώ ήταν να κάνουμε τρία videoclips και 15.000 δίσκους τοποθέτηση, μου έκανε μόνο ένα clip, το Χρώματα και αποχρώσεις. Μου άρεσε ο στίχος, ήταν κοινωνικός, και τα θέματά του σημερινά. Τελικά έκλεισε η εταιρεία, δεν βγήκα να τα παρουσιάσω και να τα στηρίξω, κι αυτό με καθήλωσε. Προσπαθούσα να κάνω ένα γκρουπ με όλους τους Ζερβαίους. Το ήθελε ο Νταλάρας, η Χαρούλα, οι εταιρείες, εγώ έστειλα στο εξωτερικό demo με κάποια οργανικά που κάναμε… Όλοι έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά τελικά χάλασε)

Ετσι είναι η ψωροκώσταινα Χρήστο δυστυχώς ... κουράγιο και συνέχεια μικρός είσαι και περιμένουμε και άλλα καλά από σένα.
Τα τραγούδια που περιέχονται στο σπάνιο αυτό βινύλιο είναι:
  1. Βάβω
  2. Δεν Ξαναπερνώ
  3. Μάγια
  4. Μαχαίρι
  5. Μη Με Κοιτάς
  6. Πράσινι Μαντήλι
  7. Σαμάτακας
  8. Χάρος
Τελευταία του νέα - βρίσκοταν σε συνεργασία μ’ ένα νέο γκρουπ, τους Terra Rossa, τον Δημήτρη Ματσούκα και τον Βλαδίμηρο Πετσά. Τις παραστάσεις που θα κάνουνε, και ένα cd single, τα είχε αναλάβει η Διεθνής Αμνηστία που θα είναι χορηγός... Οψόμεθα .....
Περισσότερα στην ιστοσελίδα:

http://xzervas.blogspot.com/ .... Εδώ

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή