SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Ακριβές Στιγμές στη Σκάλα του Μιλάνου

>> Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Αλλο ένα αφιέρωμα στη "Σκάλα του Μιλάνου"
ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ επ' ευκαιρία των τριών χρόνων από το θάνατο του Κάρολου & των τεσσάρων από του Νίκου (Πάσχα φύγανε και οι δυό)
Την ιστορία της ¨Σκάλας του Μιλάνου" την γράψαμε σε παλαιότερο αρθρο - 31 Οκτ 2008
(Ψάξτε το πιό κάτω στο Blog ή από το ευρετήριο).
Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα αφιέρωμα από τον Δήμο Βόλο για την θρυλική "Σκάλα"(φωτο). Στην αρχή βγήκε σαν τεύχος του περιοδικού "Εν Βόλω" και αφού έγινε ανάρπαστο εμπλουτίστηκε & εκδόθηκε σε μεγαλύτερο σχήμα σαν Λεύκωμα. Την έκδοση έπιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Ηλίας Καπετανάκης - Βολιότης ο οποίος προς τιμή του μάζεψε υλικό & συνεντεύξεις. Για να πάει δε καλά το πράγμα το βιβλίο παρουσίασε και η γνωστή Μπήλιω στην εκπομπή της (22 Απρ 2009) με αφιέρωμα στη "Σκάλα του Μιλάνου" και προσκεκλημένο τον τρίτο αδελφό, τον Στάθη Μιλάνο και κομπανία (Δημήτρης Κοντογιάννης - Νάντια Καραγιάννη τραγούδι).
Ολα καλά ... πολλές ευχές για να γίνει η "Σκάλα"μουσείο, να την αγοράσει ο Δήμος Βόλου, πολλές προτάσεις-λόγια ο δημοσιογράφος, σκέρτσα η Μπήλιω, μπλα μπλά ... ο δήμαρχος που βοήθησε την έκδοση και 4 τραγούδια τιμής ένεκεν που δεν ήταν όμως Μιλανέϊκα.
(τίποτε δεν θύμισε "Σκάλα")
Το θέμα είναι γιατί ΤΩΡΑ και όχι πριν ΛΙΓΑ χρόνια που ζούσαν οι άνθρωποι;
Ο δήμος Βόλου ουδέποτε βοήθησε και θυμάμαι τον Κάρολο να λέει
"από αυτούς δεν περιμένω ούτε πυρετό να μου δώσουν"
Και όχι μόνο δεν βοήθησε αλλά ήταν η αιτία του κλεισίματος του μαγαζιού γιατί όταν βγαίνοντας σε σύνταξη ο Κάρολος (2003) & αλλάζοντας το ΟΝΟΜΑ της άδειας, τους ζήταγαν άδεια μουσικών οργάνων, διπλές τουαλέτες,υγειονομικό, πυροσβεστική μελέτη, το 5% του δημοτικού φόρου να αποπληρωθεί, κ.α. δουλιές, ανακαινίσεις & πράγματα δύσκολα για αυτούς τους ταβερνιάρηδες - μουσικούς. Αλλωστε και στη συναυλία που έγινε προς τιμήν τους (2 Ιουν 2004) ο δήμος δεν βοήθησε, δεν συμμετείχε (αν & του εζητήθη), δεν παρέστη μόνο έλαβε τα ποσοστά του (20% επί των εισητηρίων) για το γήπεδο που νοίκιασε.
Αυτό το μαράζι - τo τι θα γίνει το μαγαζί - τους έφαγε.
" Κι όταν πεθάνω θα με κλάψουν & θα λένε τι παλλικάρι & τι άνθρωπος χρυσός
τώρα πληγώνουν την καρδιά μου, την καίνε & από τις πίκρες έχω μείνει ο μισός"
(καταπληκτικό τραγούδι - στίχοι & μουσική Γρ. Μπιθικώτσης από το Α-Ω)
ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ? - να ζητάει η ΑΕΠΙ πνευματικά δικαιώματα από τους Μιλάνους, αυτούς που δόξασαν το λαικό τραγούδι το διέδοσαν σε τόσες γενιές, διέδοσαν τα καλά τραγούδια να τα μαθαίνουν & να τα αγοράζουν οι πολλοί, να παίρνουν & τα ποσοστά οι καλλιτέχνες και αυτοί φύγαν αδέκαροι. Αλλωστε ουδέποτε είχαν κασετόφωνα ή μαγνητόφωνα όχι στο μαγαζί, αλλά ούτε στο σπίτι τους. (Εχω πεί πως απεστήθιζαν τα τραγούδια..)
Και ερωτώ εγώ ... Το Λεύκωμα αυτό θα κάνει θραύση είναι γεγονός ότι θα πουλήσει και θα έχει τριπλές επανεκδόσεις. Και πραγματικά αξίζει πάρτε το, θα μάθετε όλη την ιστορία.. .Στα Μεγάλα Βιβλιοπωλεία & στο Δήμο Βόλου.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ; ............. Τέλος πάντων

Η έκδοση περιέχει και ένα CD συλλεκτικό από τις καλές στιγμές των Μιλάνων (στα ντουζένια τους !! βλέπετε τότε ήταν νέοι) και είναι καταπληκτικό από παικτικής πλευράς, (όχι τόσο από ηχοληπτικής) το οποίο ηχογραφήθηκε από τον Σεβάχ με ένα τετρακάναλο μπομπινόφωνο ΑΚΑΙ τον Ιούνιο του 1985 όταν ζούσε στο Βόλο & τους γνώριζε .
Στη διπλανή φωτογραφία ο Πάνος Γεραμάνης και οι αφοί Μιλάνοι στο Καφέ Σεβάχ σε μία από τις σπάνιες εξόδους τους από το Νομό Μαγνησίας. Στη φωτο ακόμα ο βαπτισημιός του Νίκου Μάνθος (που δυστυχώς όταν πέθανε ο νονός παράτησε το μπουζούκι), με τον Κώστα Καραμπερόπουλο & τον Παντελή Χατζηδιάκο (από την Θεσσαλονικιώτικη ταβέρνα "Τομπουρλίκα" - το έτερον μαγαζί που μαζί με το Σεβάχ, εκείνη την εποχή βοηθούσε τους Μιλάνους "πουλώντας" αυτό ακριβώς το CD - συνεισφέροντας στις οικονομικές τους δυσκολίες. Και κάτι ακόμα η "Σκάλα" έκλεισε αλλά συνεχίζει την παράδοση η "Τομπουρλίκα" στη Σαλονίκη - βλέπετε ο Παντελής & ο Δημήτρης μελέτησαν τα τραγούδια & τα σόλα των Μιλάνων & συνεχίζουν να τα παίζουν με δέος & ευλάβεια - Unplugged - όπως πρέπει ΕΥΓΕ τους)
Ολα τα παραπάνω τα γράφω όχι για τη δόξα αλλά με πικρία γιατί αυτούς τους ανθρώπους δεν τους βοήθησε κανείς όταν έπρεπε και για αποκατάσταση της αλήθειας.
Επ'ευκαιρία το μνημοσύνο του Πάνου Γεραμάνη είναι Πέμπτη 30 Απρ στο Βασιλικό Ευβοίας & την Κυριακή 3 Μαϊου στο Χαλάνδρι στο "ουζερί του Μήτσου" μιά λαϊκή βραδιά στη μνήμη του.
ΜΠΡΑΒΟ στο Δήμο Βόλου ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΚΔΟΣΗ ...
αλλά ο ΚΑΡΟΛΟΣ και ο ΝΙΚΟΣ δεν την είδαν...
Αριστερά ο Κάρολος & ο Νίκος Μιλάνος σε διάλειμα με τον Βαγγέλη Κορακάκη
Δεξιά ο Κάρολος Μιλάνος (μπουζ) ο Κώστας Καραμπερόπουλος (κιθ) & ο Σεβάχ.
Αφού λοιπόν δεν υπαρχουν πιά αυτοί που πραγματικά δικαιούνταν ποσοστά από την κυρία ΑΕΠΙ, κάντε και εσείς αυτό που έχετε μάθει ...
(για Download πηγαίνετε στα σχόλια).

2 σχόλια:

ΣΕΒΑΧ Δευτέρα, 27 Απριλίου, 2009  

πατείστε τον σύνδεσμο να μαρκαριστεί & αντιγράψτε τον στην αρχική διεύθυνση του Exporer σας. Με άλλα λόγια Copy & Paste στην πάνω γραμμή & ENTER.

http://rapidshare.com/files/226482345/Milanoi_1985.zip

hotlicks75 Πέμπτη, 05 Μαΐου, 2011  

thanks...

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή