SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

No Woman, No Cry (26 versions)

>> Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Συνεχίζοντας με τις διασκευές κλασσικών κομματιών έχω να πω ότι κανένας "ακροατής" δεν μας πρόσθεσε ούτε μιά διασκευή ως τώρα ... ούτε καν μιά υπόδειξη, σχόλια ... αλλά ... πολλοί τα "μασάνε"... (Ξέρω είσαστε πολυάσχολοι, δεν έχετε χρόνο, δεν έχετε υλικό, δεν ξέρετε να τα στείλετε, δεν έχετε τη γνώση, τα παιδιά ... και άλλα πολλά δίκια.)

Ξέρω επίσης ότι αυτή είναι η στατιστική για τα μπλόκ ..!
* 1000 μπαίνουν, βλέπουν .. 200 κατεβάζουν .. ένας ίσως λέει ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ *

Ξέρω επίσης ότι αυτή είναι η μοίρα των Μπλόκερς ... Να βαδίζουμε μόνοι μας ... Μοναχικοί ταξιδιώτες στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, με μεράκι για τη μουσική (ή κάτι άλλο) με ρομαντισμό και ΞΑΝΑ ΜΟΝΟΙ όπως και εσείς ΜΟΝΑΧΙΚΑ μπαίνετε - βλέπετε - παίρνετε - φεύγετε.
Δεν βαριέσαι ξέρουμε τι είμαστε όλοι (για αυτό λέω κάπου αριστερά ΑΛΛΑ ΨΩΝΙΑ με τη ΜΟΥΣΙΚΗ) Αλλοιώς θα είμαστε ΕΤΑΙΡΕΙΑ, FORUM, FACEBOOK, ή κάτι τέτοιο ΕΠΙΚΕΡΔΕΣ. Η ανωνυμία που σου δίνει το Internet... είναι καλή ...? (σπάνια νομίζω) μάλλον κακό κάνει γιατί απομονώνει.

Φτάνει η γκρίνια αλλά σήμερα μου επιτρέπεται λίγο γιατί το τραγούδι που παρουσιάζω είναι αισιόδοξο και λέει
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ ... στη ΖΩΗ ΣΟΥ ... ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ.
<=/=/=/=/=/=/=/=/=/=/=/==/=>
"No Woman, No Cry" λοιπόν είναι ένα reggae τραγούδι του Bob Marley & The Wailers.

Το τραγούδι έγινε για πρώτη φορά γνωστό το 1974 μέσα από το στούντιο άλμπουμ Natty Dread. Η ζωντανή εκδοχή από το 1975 το άλμπουμ ! Live είναι ίσως πιο γνωστή και περιλαμβάνεται και στο άλμπουμ με τις επιτυχίες τους με τίτλο "LEGENDS".

Αν και το τραγούδι πιθανόν γράφτηκε από τον ίδιο τον Μάρλεϊ, τα δικαιώματα του παραχωρήθηκαν στον Β. Ford, ή Vincent Ford, ένα φίλο του Μάρλεϊ που έφτιαξαν μαζί μία κουζίνα με σούπες στο Trenchtown, ένα γκέτο του Κίνγκστον της Τζαμάικα, όπου Μάρλεϊ μεγάλωσε.
Αυτό πιθανόν έγινε από τον Bob ώστε με τον έλεγχο των δικαιωμάτων να διασφάλιζε την επιβίωση του σούπας των φτωχών μέσω του Ford.

To τραγούδι" (στην έκδοση του Marley & the Wailers) ήταν No. 37 στο Rolling Stone's 500 Greatest Songs of All Time. Ενώ ξανάγινε επιτυχία με το συγκρότημα The Fugees και τον αρχηγό - τραγουδιστή Wyclef Jean στον σόλο δίσκο του "Greatest Hits".

Τι να πώ παραπάνω για αυτό, που δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να μη το ξέρει ... ή να τόχει σιγοτραγουδίσει.

Διασκευές άπειρες όπως φαντάζεστε ....!
Ιδού μερικές λοιπόν:
Τι να προσέξετε φυσικά την Joan Baez, τον βασιλιά (The KING - μαλλον η καλύτερη) τον Peter Rowan και τους Νίκο Πιπινέλη, Νίκο Γέωργα και Hot Organic Trio - Live απ'το ΣΕΒΑΧ (κλίκ) & (κλίκ)

1 σχόλια:

Κώστας Δανός Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2011  

Γεια σου Σεβάχ με τα ωραία σου

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή