SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Smokey Bandits

>> Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012


Οι Smokey Bandits παρουσιάζουν το multi ethnic cult γουέστερν «Debut» σε μουσική Δημήτρη Νάσιου / Γιώργου Φωτιάδη και εικόνα της δικής σας αποκλειστικά επιλογής

Smokey Bandits μια ελληνική μπάντα η οποία αποτελείται από 14 μέλη και μουσικά κινείται σε ένα φάσμα από τους Gotan Project μέχρι και τους Calexico, χρησιμοποιώντας πάντα με πολύ έξυπνο τρόπο στοιχεία της ελληνικής αλλά και της βαλκανικής μουσικής, δίνοντας έτσι έναν μοναδικά δυναμικό χαρακτήρα στον ήχο τους.

 Η μπάντα ξεκίνησε τις ηχογραφήσεις τον Οκτώβριο του 2007 στο στούντιο του Quasamodo στην Αθήνα σε συνεργασία με 17 μουσικούς και ολοκλήρωσε στη Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριο του 2009. Ο ήχος τους είναι εμπνευσμένος από cult soundtracks ταινιών όπως του Quentin Tarantino, του Guy Ritchie, του Danny Boyle και του Pedro Almodovar. Το όνομα του group είναι εμπνευσμένο από την επίσης cult αμερικανικη ταινία του '77 "Smokey and the Bandit" και όπως υποδηλώνει, εκτός από λάτρεις της, είναι «ληστές» της εποχής αλλά και «καπνισμένοι» αφού όσο δούλευαν τον δίσκο όποιος έμπαινε στο στούντιο δεν παρέλειπε να σχολιάσει «
Hey! είναι τόσο Smoke εδώ μέσα»! Καθένα από τα 13 κομμάτια του δίσκου αφηγείται μια ιστορία. Του τσιγγάνικου πάθους, του βαλκανικού πανηγυριού, της μεξικάνικης σιέστα, μιας μάχης στο φαρ ουέστ, μιας ισοπεδωτικής απώλειας που σηματοδοτεί επικά μια νέα αρχή.


Η βασική ιδέα της μουσικής των Smokey Bandits είναι να συνδυάσουν μουσική από διαφορετικές δεκαετίες ή ακόμα καλύτερα, να δώσουν έναν πιο μοντέρνο χαρακτήρα στην μουσική του χθες έτσι ώστε να μπορούν να την εκτιμήσουν οι νεότερες γενιές. Η δεύτερη βασική τους ιδέα είναι να μπορέσουν να ενώσουν παραδοσιακή μουσική του 20ου αιώνα από όλο τον κόσμο ξεκινώντας από την ελληνική – βαλκανική – μεσογειακή μουσική φτάνοντας μέχρι την μεξικάνικη – surf – western – brazilian και afro latin μουσική. 
Ξόδεψαν εκατοντάδες ώρες στο στούντιό τους συζητώντας, γράφοντας μουσική, καπνίζοντας  κόβοντας 50’s και 60’s Jazz και Swing samples άσχετα με το αν δεν χρησιμοποίησαν τίποτα από αυτά. Αυτή είναι η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού, το “Debut” , ένας δίσκος χωρίς μουσική ταμπέλα γιατί είναι από μόνο του ένα καινούριο είδος. Πραγματική, ειλικρινής και αληθινή μουσική για τον καθένα….. Οι Smokey Bandits είναι εδώ....!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή