SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Sabicas with Joe Beck - Flamenco Rock Encounter

>> Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Καλή Χρονιά σε όλα τα Μαθητούδια .....
Ο Agustín Castellón Campos ή Sabicas ήταν ένας κιθαρίστας φλαμένκο που γεννήθηκε το 1912 στην Pamplona , Ισπανία και πέθανε στα 14 Απριλίου 1990 στη Νέα Υόρκη .
Εγινε γνωστός "ως Βασιλιάς του Φλαμένγκο"
Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στην ηλικία των 4 και κάνει ντεμπούτο 2 χρόνια αργότερα. Το ύφος του νωρίς είχε επηρεαστεί από τον θείο του, Ramón Montoya . Φεύγοντας από την Ισπανία το 1936 κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου , πήγε στην εξορία στη Νότια Αμερική με την χορεύτρια , Carmen Amaya. Οι δύο περιόδευσαν μαζί πολλές φορές. Ο Sabicas έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή του φλαμένκο σε ακροατήρια έξω από την Ισπανία και τον ισπανόφωνο κόσμο. Ο Sabicas ήταν μια τεράστια μεγαλοφυΐα της εποχής του, όχι μόνο με την τεχνική του, αλλά με σημαντικές συμβολές, παίζοντας Flamenco και δίνοντας νέα εργαλεία και δυνατότητες για τα σόλο όργανα. Αξιοσημείωτοι σύγχρονοι παίκτες που επηρεάστηκαν από τη μουσική του Sabicas είναι ο Paco de Lucía , ο Tomatito , ο Serranito, Juan Manuel Cañizares, El Viejín , Vicente Amigo , Gerardo Nuñez και πολλοί άλλοι.
Εγώ θα σας συστήσω ένα καταπληκτικό δίσκο που παίζει με τον κιθαρίστα
Joe Beck ... ποιός είναι αυτός;
Ο Joe Beck πέθανε 22 του Ιούλη του 2008 από επιπλοκές καρκίνου στον πνεύμονα.
Ηταν ένας εκπληκτικός κιθαρίστα ο οποίος έπαιξε για τον Miles Davis, τον James Brown και τον Paul Simon. Ο Joe ήταν ένα καλός συνθέτης, ενορχηστρωτής και παραγωγός, καθώς το όνομά του μπορεί να βρεθεί υπό τις πιστοποιήσεις για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής συμπεριλαμβανομένης της Gloria Gaynor, Esther Phlllips και Frank Sinatra.

Εδώ το σενάριο το έπέλεξε ο παραγωγός Harvey Cowen, που τον είχε βάλει να παίξει με τον μεγάλο ουτίστα John Berberian στο δίσκο Middle Eastern Rock και γιατί όχι να μην κάνουμε και ένα δίσκο Φλαμένγκο-Ροκ; ..... (Εποχή 1970)
Ακούστε λοιπόν το αποτέλεσμα Ηλεκτρική & Φλαμένγκο κιθάρα σε ένα χαλί που υφαίνουν ο
ντράμερ Donald MacDonald, ο μπασίστας Tony Levin και ο πιανίστας Warren Bernhardt
Τα τραγούδια του δίσκου:
  • Inca Song
  • Joe's Tune
  • Zapateado
  • Zambra
  • Handclaps
  • Flamenco Rock
  • Bulerias
  • Farruca
Καλή Ακρόαση .... ΕΔΩ

1 σχόλια:

Χρηστος Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2010  

Μια χαρα τα χωνεις Σεβαχ και λιγα ειπες...Θα επανελθω με τρια πακετα τσιγαρα, να ντουμανιασει ο τοπος απο καπνο και μουσικη!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή