SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Τα Ελληνικά του Μάκη Αμπλιανίτη

>> Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Ο Μάκης Αμπλιανίτης είναι ένας από τους πιό σπουδαγμένους μουσικούς της χώρας μας και ένας από καλύτερους τζάζ κιθαρίστες.
Ξεκίνησε από 15 χρονών να μαθαίνει κιθάρα και παρακολούθησε σπουδές στο κέντρο Μουσικών Σπουδών του Θόδωρου Αντωνίου. Αργότερα πήρε υποτροφία και σπούδασε στο Berklee Music College of Boston ανώτερα μουσικά θεωρητικά μαθήματα.
Το 1993 δημιουργεί το κουαρτέτο "Jazz Steps" και το 1995 το γκρούπ "Jazz Crew". Μαζί θα εκδόσουν το πρώτο του άλμπουμ το 1997, με τίτλο "Flame Keeper".

Προσωπικά το θεωρώ ένα από τα καλύτερα ελληνικά τζάζ άλμπουμ - αλήθεια είναι πολύ λίγα τα καλά τζάζ πράγματα στην Ελλάδα -
Το άλμπουμ σχετικά είχε κάποια
ανταπόκριση - πούλησε 1000 - για τζάζ πολύ καλά- εξάλλου πόσοι Ελληνες άκουνε τζάζ....?
Ο Μάκης άκουσε την προτροπή του παραγωγού & "δισκάνθρωπου" Αλκη Βαφιά (ιδιοκτήτη της εταιρείας Libra που έχει εκδόσει μαργαριτάρια για την Ελληνική Μουσική ... όπως ΑΙΟΛΙΑ -Μιχάλη Νικολούδη, TALAR, YERAZ -Haig Yazdjian, HUMAN TOUCH, MOSAIC - Μ.Φαραντούρη...κλπ)
Ρίξτε μιά ματιά στο Site: http://www.libramusic.gr -- δυστυχώς και αυτή θα πουληθεί όπως και η ΛΥΡΑ στον κ.Legend-Alter-etc=Γιαννίκο. Σε λίγο θα σε δούμε στις εφημερίδες Μάκη...
Ο Μάκης λοιπόν μετά τόσες σπουδές τζάζ, "ψήθηκε" να γράψει έθνικ μουσική και ευτυχώς τα κατάφερε καλά - τι καλά, ΤΕΛΕΙΑ - Ετσι το 2000 μας χάρισε ένα καταπληκτικό άλμπουμ το δεύτερο του με τίτλο "BAHAR" στο οποίο συμμετείχαν αξιόλογοι μουσικοί όπως :

Hariprasad Chaurasia, Dragan Dautovski, Haig Yazdjian, Petros Tabouris, Vangelis Karipis, Nikos Kapilidis, Tanya Nikoloudi.Lyrics: Makis Ablianitis - Magda Papadaki και τραγούδι ο Μανώλης Λιδάκης.
Το BAHAR πήγε πολύ καλά πούλησε εδώ, πούλησε και στο εξωτερικό, έγινε "χρυσό" - για αυτό μετά από 4 χρόνια η LIBRA το επανακυκλοφόρησε σε LIVE (τροποποιημένο - διασκευασμένο) με νέο τίτλο "Under the Sky".Πραγματικά καταπληκτικές ενορχηστρώσεις και η μπάντα είναι σε φόρμα (HIGH).
Παράλληλα ο Μάκης λάτρης της τζάζ-μπλούζ δημιούργησε τους Η.Ο.Τ. (Hot Organic Trio) με τους οποίους παίζει Stanadards Jazz, Acid, Blues, Latin Jazz σε διάφορα κλαμπάκια και το απολαμβάνει. * βλέπε παλαιότερες αναρτήσεις μας...
Το 2007 (μετά 7 χρόνια από BAHAR) o Μάκης κυκλοφορεί το δεύτερο έθνικ άλπουμ του - πάλι στη LIBRA με τίτλο "KISMEΤ". Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα για τους λάτρεις της ελληνικής έθνικ με σπουδαίες συμμετοχές:

Manolis Lidakis (voice)
Fuat Saka (vocals)
Hariprasad Chaurasia (bansuri)
Giorgos Maglaras, Tigran Sarkissian, Nikos Paraoulakis, Vangelis Karipis, Nikos Kapilidis, Tanya Nikoloudi, Yiannis Papayiannoulis and…Dragan Dautovski

Ακόμη ο Μάκης έχει γράψει 3 τραγούδια για το δίσκο της Φαραντούρη "MOSAIC" και έχει κάνει τις διασκευές και τις ενορχηστρώσεις. Και αυτό θα το βρείτε στην Libra music...
Εδώ πρέπει να αναφέρω (και δεν είναι κοπλιμέντο) κάτι πολύ πιό ουσιαστικό που το ξέρουν αυτοί που τον ξέρουν: είναι απλό και καλό παιδί .. χωρίς ίχνος βεντετισμού και καβαλαρίας ...!
Τώρα απ'ότι ξέρω ετοιμάζει ένα Jazz Blues θέμα με τους Η.Ο.Τ. που θα είναι και ο πρώτος τους σαν τρίο.
Για Xριστουγεννιάτικο δώρο λοιπόν θα σας δώσουμε τα λίγα Ελληνικά τραγούδια που σύνθεσε ο Μάκης - αν και ο τομέας του όπως προαναφέραμε είναι η Τζάζ - και του ευχόμαστε να γράψει και άλλα ... και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και σε όλους εσάς ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Τα περιεχόμενα:

  1. Δρόμος - Μ.Φαραντούρη
  2. Αστρο Κρυφό - Μ.Λιδάκης
  3. Μοίρα - Μ.Λιδάκης
  4. Φεύγω - Μ.Φαραντούρη
  5. Μην Μου Αρνηθείς - Μ.Λιδάκης
  6. Η Μπαλάντα της Σιωπής - Μ.Φαραντούρη
  7. Θα Πιώ Απόψε το Φεγγάρι - Μίμη Πλέσσα - Η.Ο.Τ.
  8. Crazy, Crazy Girl - H.O.T.

klik Here ή Κλίκ Εδώ

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή