SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

"The Devil's Anvil" - Hard Rock From The Middle East

>> Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

(αφιέρωνεται στον βασανιζόμενο παλαιστινιακό λαό)
Σήμερα μιά πολύ ιδιαίτερη ηχογράφηση..!!!
που συνδιάζει το ρόκ παρελθόν του νεανικού Σεβάχ στις εφηβικές περιπλανήσεις του, με την μετέπειτα παλιννόστηση του στην Μέση Ανατολή και τους ανατολίτικους ρυθμούς.
(Βλέπετε ότι το πάντρεμα Ανατολής-Δύσης, Ρόκ με ταξίμια, ούτια κλπ ή πέστε το ακόμα "εφηβική Εθνικ", το έκαναν και άλλοι πολλοί πριν από εμάς - και μάλιστα το έτος 1967).
Οι "The Devil's Anvil" ήταν ένα ευκαιριακό ψυχεδελικό, φόλκ-ρόκ, γκρουπάκι στα τέλη της δεκαετίας του '60 που είχαν στις τάξεις τους κάποιους μετανάστες στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο Greenwich Village όπου έπαιζαν σε ένα καφέ ονομαζόμενο "Freejon".
(Συνοικιακά πράγματα δηλαδή)
Εκεί τους άκουσε ο Felix Pappalardi γνωστός παραγωγός των Cream, Flock, Youngbloods, Jack Bruce, Tim Hardin και πολλών άλλων αλλά πιό γνωστός ως μπασίστας και τραγουδιστής των Mountain (για όσους ξέρουν, πρόλαβαν και θυμούνται....) και τους οδήγησε στην Columbia Records όπου υπέγραψαν συμβόλαιο για ένα δίσκο. Μιλάμε κατά το 1966.

Τα μέλη του γκρούπ ήταν:
  • Kareem Issaq (oud, vocals),
  • Jerry Sappir (lead guitar, vocals),
  • Steve Knight (Rhythm guitar, bass, bouzouki), Eliezer Adoram (accordion),
  • Felix Pappalardi (bass, guitar, tamboura, percussion, vocals),
  • Mike Mohel (durbeki),
  • Bobby Gregg (drums),
  • Herb Lovelle (drums)
Τα πιό πολλά τραγούδια τους ήταν στην Αραβική και μερικά στην Τούρκικη και στην Ελληνική γλώσσα. Ο ήχος τους πράγματι έμοιαζε με Μέση Ανατολή ή καλύτερα με Berberians music. Το παθος της φωνής των Jerry Sappir & Kareem Issaq και οι αργόσυρτοι ρυθμοί σε κάνουν να νομίζεις ότι είναι δίσκος όχι ρόκ αλλά μάλλον Bellydance.

O δίσκος τους όμως ατυχώς κυκλοφόρησε το 1967 μαζί με την έκρηξη του Αραβο-ισραηλινού πολέμου (των 6 Ημερών όπως ειπώθηκε) και φυσικά κόπηκε σχεδόν από όλους τους αμερικάνικους ραδιοφωνικούς σταθμούς.... και πήγε άφαντος.

(Για αυτό είναι επίκαιρος και σκέφτηκα να τον ξεθάψω τώρα που έχουμε δυστυχώς τα ίδια σκατά πάλι ... με τους καμπόϋδες της Μέσης Ανατολής)

Το γκρούπ διαλύθηκε και μόνον ο κιθαρίστας Steve Knight συνέχισε επαγγελματική καριέρα στους Mountain μαζί με τον Felix Pappalardi οι δε υπόλοιποι συνέχισαν να παίζουν στο μπαράκι της γειτονιάς τους και ίσως να υπάρχουν εκεί ακόμα.!!
Track List:
1. Wala Dai
2. Nahna Ou Diab
3. Karkadon
4. Selim Alai
5. Isme
6. Besaha
7. Shisheler
8. Kley
9. Hala Laya
10. Treea Pethya
11. Misirlou
Πάνω στο μπάσο ο Felix σε συναυλία των Mountain
* Φυσικά και θα προσέξετε την δικιά μας "Μισιρλού" του Νικολάου Ρουμπάνη (το πλέον διασκευασμένο ελληνικό τραγούδι νομίζω - έχει άπειρες διασκευές/κάποτε θα τις μαζέψω για σας) αλλά και τα "Τρία Παιδιά Βολιώτικα".
Ο Felix Pappalardi συνέχισε να παίζει & να παράγει αριστουργήματα... αλλά δυστυχώς δεν είχε και αυτός καλό τέλος. Στις 17 Απρ 1983 πυροβολήθηκε και πέθανε από την σύζυγό του Gail (ατύχημα είπαν στο δικαστήριο). Ροκ τέλος(?) για ένα μεγάλο Μουσικό -ΠΑΡΑΓΩΓΟ.
Ξέρετε πολλούς να είχαν τα κότσια στην εποχή του χάρντ, να πήγαινε στις δισκογραφικές και να πρότεινε τέτοια πρωτοποριακά ακούσματα;
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ενα άλλο μέγα γκρούπ που παίζει ακριβώς στο ίδιο ύφος (Psychedelia-Eastern Rock) αλλά αυτό έγινε διάσημο ήταν οι Kaleidoscope. (θα τους αναλύσουμε στο μέλλον)
Δυστυχώς οι "The Devil's Anvil" ήταν οι πρώτοι και οι άτυχοι. κλικ εδώ

**Αφιερώνεται στον παλαιστίνιο φίλο μου Ali Rifi που δεν ξέρουμε τι να κάνει εκεί κάτω....

1 σχόλια:

A.F.Marx Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2009  

Σ' ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον δίσκο και το συγκρότημα. Τις χρησιμοποίησα για ένα σχετικό πόστ στο μπλογκ μου "Μαγική Ξωτική Ομορφιά" όπου (έχοντας την ίδια ιδέα με σένα) ξεκίνησα να ανεβάζω εδώ και 2 μήνες διάφορες βερσιόν της Μισιρλούς που έχω μαζέψει.
Συγχαρητήρια για τα πολύ ενδιαφέροντα ποστ σου

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή