SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Μιχάλης Νικολούδης - Ο Αρμενιστής

>> Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Γεννημένος στον Πειραιά με καταγωγή από Χίο και Ικαρία, ο Μιχάλης Νικολούδης είναι ένας εμπνευσμένος μουσικός που καθόρισε με το στίγμα του την ελληνική έθνικ σκηνή. Μετά από πλούσια δισκογραφική καριέρα η μουσική του είναι πλέον χαρακτηριστική και ο ήχος της μαντόλας του αναγνωρίσιμος. Έχει συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Ross Daly, ο Γιώργος Μαγκλάρας, ο Arto Tuncboyaciyan, ο Haig Yazdjian, η Γιώτα Βέη, ο Dragan Dautovski και άλλοι. Έχουν μείνει πλέον στην ιστορία οι μεγάλες συναυλίες που είχε δώσει μαζί με τον Omar Faruk Tekbilek στην Ελλάδα, στα Σκόπια και στο Ισραήλ. Το 1995 κυκλοφόρησε το άλμπουμ "ΑΙΟΛΙΑ", με τη συμμετοχή του Omar Faruk Tekbilek και άλλων πολύ σημαντικών ελλήνων μουσικών.
Η "ΑΙΟΛΙΑ" είναι δίσκος σταθμός στην ελληνική δισκογραφία και θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως το σημείο εκκίνησης της ελληνικής έθνικ. Όλα τα κομμάτια του άλμπουμ, οργανικά και τραγούδια, ακούστηκαν και ακούγονται από όλα τα ραδιόφωνα, αλλά και επενδύουν ντοκιμαντέρ, αφιερώματα, τηλεοπτικές διαφημίσεις, τηλεοπτικά ρεπορτάζ κλπ.

Ο ήχος της "ΑΙΟΛΙΑΣ" έχει ταυτιστεί πλέον με τον ήχο του Αιγαίου.
Το 1995 κυκλοφορεί το δίσκο "ΧΡΗΣΜΟΣ" (LIBRA MUSIC, LM006) ένα εξαίρετο άλμπουμ μόνο με οργανικά κομμάτια που καταξιώνει πλέον το Νικολούδη στην ελληνική μουσική.
Χρησμός
Μελισσόκηπος
Γαία
Terra MusicaΟ "ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΟΣ" (LIBRA MUSIC, LM009) κυκλοφορεί το 1997. Εδώ ο Νικολούδης γράφει πάνω σε στίχους του Ηλία Κατσούλη θαυμάσια λυρικά τραγούδια που τα ερμηνεύει η Σοφία Τσέρου. Το 1998 κυκλοφορεί το άλμπουμ "ΓΑΙΑ" με τη φωνή της μεγάλης ερμηνεύτριας του δημοτικού μας τραγουδιού και όχι μόνο Γιώτας Βέη. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί και το single "TERRA MUSICA" από την "FM records"
1922
Deja Vu
Γύρω Μου & Εντός
ScopitoneΤο 1999 κυκλοφορεί το άλμπουμ του "1922", από την Ασία στην Ευρώπη" (FM records) που παρακολουθεί μουσικά την πορεία των ελλήνων μετά τη μικρασιατική καταστροφή.
Συνεχίζοντας την πλούσια δισκογραφική του πορεία συνθέτει τα άλμπουμ "DEJA VU" (2001, Sony) και "Γύρω μου κι Εντός" (2003) συστήνοντάς μας τη φωνή του Γιάννη Χαρούλη.
Το 2004 ανακατασκευάζει (Reconstructions) μερικά τραγούδια στο άλμπουμ SCOPITONE σε πιό Lounge - Electro εκδοχές. Ενα υπέροχο άλμπουμ με μεγάλη ευρωπαϊκή κίνηση.
Γυναίκες
Αιολία 2
Απόψε Θα Διαρρήξω
τη Σελήνη
ΑρμενιστήςΤο Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Μιχάλη Νικολούδη, οι «ΓΥΝΑΙΚΕΣ», με τραγούδια ερμηνευμένα από την Σωτηρία Λεονάρδου και τη Φωτεινή Βελεσιώτου και πάνω σε στίχους της Μάγδας Παπαδάκη.
Το 2006 γράφει μαζί με τον Μιχάλη Κουμπιό & τον Τάσο Γκρούς το "Νύχτα στο Αιγαίο" με 14 τραγούδια για τον Γιάννη Χαρούλη. To 2007 κυκλοφορεί το πιό ροκ άλμπουμ του "Απόψε θα Διαρρήξω τη Σελήνη" όπου ερμηνεύει ο ίδιος. Το 2008 κυκλοφορεί το "Αιολία 2" οργανικό με πάλι γεύση Αιγαίου και μερικά τραγούδια της Σοφίας Τσέρου.
Και τέλος καλοκαίρι του 2009 κυκλοφόρησε "Ο Αρμενιστής" μιά περίληψη της δουλειάς του σε πιό φρέσκες ενορχηστρώσεις.
ΣΗΜ: Στις πιό πολλές δουλιές του συμμετέχει η κόρη του Τάνια Νικολούδη πιάνο - φωνητικά και ο γιός του Θέμης στο ηλεκτρικό βιολί (εξαίρετοι μουσικοί και οι δύο) και το στούντιο του "ΑΙΟΛΙΑ" στον Βύρωνα είναι από τα πιό σύγχρονα στην Ελλάδα.
Ο Μιχάλης Νικολόυδης με τον Haig Yazdjian & τον Φώτη Μυλωνά παλιότερα στο Καφέ Σεβάχ
Ακούστε λοιπόν ένα δείγμα από τα τραγούδια του και ΑΡΜΕΝΙΣΤΕΙΤΕ ... ΕΔΩ

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή