SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Gus Vali - "Mr. Greek Clarinet"

>> Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

O Gus Vali γεννήθηκε από Έλληνες γονείς στην Ν.Υόρκη, σπούδασε στο Manhattan School of Music. και συνεργάστηκε με τους Louis Prima, Άρτι Shaw, Johnny Long, Sonny Dunham, και Jan August. Φτιάχνοντας το δικό του γκρουπ (his Casbah Ensemble), έγινε ο κύριος εκφραστής της αυθεντικής ελληνικής μουσικής, συμπεριλαμβανομένου των γειτονικών περιοχών (που συμπίπτουν με τις παραδόσεις της Ελλάδας) και περιόδευσε σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής . Καταπιάνεται με το φλάουτο, κλαρινέτο και σαξόφωνο, και φέρνει μια μοναδική ελληνική ευαισθησία σε έναν τομέα που κυριαρχείται από καλλιτέχνες που θεωρούνται πιο «ανατολίτες». Ο Vali δοκιμάζει πολλά διαφορετικά στυλ και εμφανίζει διαφορετικούς τραγουδιστές. Με τον δίσκο του "Ναύαρχος της Navel Ακαδημίας," συνδιάζει θαυμάσια το φλάουτο του, με το ούτι του αρμένη George Mgrdichian.
O Gus Vali είναι σημαντικός για πολλούς λόγους.
- Πρώτον, αυτός είναι ο κύριος εκφραστής της ελληνικής ποικιλίας στην ανατολίτικη μουσική.
- Δεύτερον, η επιρροή του με φλάουτο και κλαρίνο είναι ασυνήθιστη σε έναν τομέα που κυριαρχείται από παίκτες με ούτι και derbecki.
- Τρίτον, το άλμπουμ του "Χίμαιρα" είναι μοναδικό, ένα από τα πιο trendy άλμπουμ με ανάμειξη ροκ και τζαζ με την ανατολίτικη μουσική. Και υπάρχουν ακόμα πολλές εξωτικές στιγμές στις προηγούμενες εγγραφές του, ακόμα και μεταξύ των ερμηνειών του για τα belly dance του Χόλιγουντ. Ο Gus Vali εξακολουθεί να δημιουργεί στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης.??

Μερικές ηχογραφήσεις του μπορεί να έχετε ακούσει στα CD του Περιοδικού "Τζαζ & Χιτζάζ Νο1 - 2"
Η δισκογραφία του κυρίως σε LP έχει:
  • Gus Vali & his Authentic Greek Orchestra: The Greeks Had a Song for It
  • Gus Vali & his Casbah Ensemble: All Points East
  • Gus Vali & his Parea: Sing Along in Greek
  • Gus Vali & his Casbah Ensemble: Dance Bellyrina
  • The Exciting Sounds of the Middle East
  • 51 Belly Dancer Favorites
  • Motion Picture Music for Belly Dancers
  • All Ports East
  • Belly Dance Navel Academy
  • "Let's Belly Dance" with Gus Vali
  • "Chimera"--A Fantasy in Jazz-Rock-Mid-East Sounds-->
  • Belly Dance Navel Academy Vol. 2
  • The Sultan's Caravan: Belly Dance to Great Navel Music
Αν σας αρέσουν λοιπόν τα ανατολίτικα ακούσματα με τζαζ ροκ επιρροές
... ακούστε τον συμπατριώτη ... σιγουρα στη "Χίμαιρα" αλλά ψάξτε και τα άλλα του ...
ΠΡΟΣΕΞΤΕ τους μουσικούς που συμμετέχουν:
Joe Farrell, Joe Beck, Charlie Palmieri, Steve Gadd, George Mgrdichian, Mohamed El Aakad, Bernie Leighton, Tony Price, Chet Amsterdam, Frank Malabe, Johnny Valentine, George Mangas and Sourian Baronian.
ΕΔΩ

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή