SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Nouvelle Vague -- Bossa Punk?

>> Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Nouvelle Vague είναι ένα γαλλικό μουσικό συγκρότημα ή μάλλον μιά ομάδα μουσικών με επικεφαλής τους Marc Collin και Olivier Libaux. Το όνομά τους είναι ένα λογοπαίγνιο, που σημαίνει «νέο κύμα» στα γαλλικά. Εμπνευση των τραγουδιών τους είναι τα 70' - 80'ς (punk rock, post-punk, και new wave), με την μεταμόρφωση τους σε στυλ bossa nova των '60..!!( κάθε άλλο παρά Νέο Κύμα). Στα μέλη και συντελεστές του γκρούπ περιλαμβάνονται πολλοί Γάλλοι καλλιτέχνες που είναι τώρα διάσημοι με δική τους καριέρα (αποτελούν πλέον μέρος αυτού που ονομάζεται πλέον "Ανανέωση του γαλλικού chanson") όπως οι οκτώ τραγουδίστριες (six French, one Brazilian and one New Yorker) με γνωστότερες τις:
Anaïs Croze, Camille Dalmais, Phoebe Killdeer, Melanie Pain, Marina Celeste και Gerald Toto.

Δισκογραφία
  • Nouvelle Vague (Peacefrog Records, 2004)
  • Bande à Part (Peacefrog Records, 2006)
  • 3 (Peacefrog Records, 2009)
  • Late Night Tales: Συλλογή Nouvelle Vague & New Wave(Azuli, 2007)
Με το πρώτο τους άλμπουμ, "Nouvelle Vague", η ομάδα αναστήθηκε κλασικά από την εποχή του New Wave μουσικής, καθώς οι XTC, Modern English, The Clash, Joy Division και The Undertones μεταλλάσσονται σε στυλ bossa nova. Τα τραγούδια αυτά μετά την επιστροφή τους σε ακουστικές φόρμες με ευκίνητους ρυθμούς & κίνηση επιτυγχάνουν να ξαναγίνουν charts σε όλο τον κόσμο.(Η κάθε μία από τις τραγουδίστριες εκτελούσε μόνο τραγούδια που ποτέ δεν είχε ακούσει πριν, για να εξασφαλίστει ότι κάθε τραγούδι θα έχει μια μοναδικότητα).

Το δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο "Bande à Part" περιλαμβάνει τις εκδόσεις του "Ever Fallen In Love (With Someone You Shouldn't've)» από Buzzcocks, "Blue Monday» από New Order, "The Killing Moon" από Echo & the Bunnymen και " Heart of Glass »από Blondie και άλλες διασκευές.

Στον 3ο δίσκο τους με τίτλο "Nouvelle Vague 3" ο Martin Gore των Depeche Mode τραγουδά με την αρχηγό Melanie Pain το «Master and Servant» επίσης ο Ian McCulloch των Echo And The Bunnymen ντουέτο με την Melanie το "All My Colours". Η άλλη τραγουδίστρια Marina Celeste εκτελεί το "Our Lips Are Sealed" με τον Terry Hall των The Specials και τα ταγούδια "Magazine’s", "Parade" τραγουδιούνται από τον Barry Adamson και την άλλη τραγουδίστρια Nadeah Miranda. Ακόμα συμμετέχουν ο Chris Bailey των Αυστραλών The Saints και ο Samy Birnbach των Minimal Compact.

Πολλά πληροφοριακά είπαμε ακούστε αυτό το αεράτο γκρούπ και θυμηθείτε (?) κάποια κομμάτια της New Wave εποχής παιγμένα με έναν αιθέριο τρόπο.

Αν είστε απο αυτούς που υποστηρίζουν τις πρώτες εκτελέσεις και δεν θέλουν διασκευασμένα ακούσματα ούτε να τα μυρίζουν,
δικό σας πρόβλημα
... μάλλον δικό σας κόλλημα ... γιατί ..?
Υπάρχουν διασκευές καλές και διασκευές χάλια ...
για αυτό έχουμε τα αυτιά ... να αποφασίζουμε - ξιάσου
(ας μην δώσω παράδειγματα καλύτερα)
Απλά για να βοηθήσω τους νεότερους που δεν έχουν ακούσματα εκείνης της εποχής παραθέτω και τα αυθεντικά κομμάτια και η σύγκριση δική σας .
Εδώ το "Bande à Part" και εδώ τα αυθεντικά κομμάτια.

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή