SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Τι Μουσική Παίζεις Το Καλοκαίρι;

>> Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Πολλοί φίλοι, πελάτες και DJ's με ρωτούν κάθε τέτοια περίοδο
"τι μουσική παίζεις το καλοκαίρι;"
Βλέπετε ο έλληνας έχει συνδυάσει τη μουσική με τον τόπο και την εποχή.
Ο έλληνας όμως κουβαλάει τυποποιημένα κλισσέ. Δηλαδή το καλοκαίρι πρέπει να ακούει reggae ή afro, τον χειμώνα blues, τις απόκριες latin κλπ.
Η μουσική όμως δεν έχει χρόνο, τόπο, ώρα, πατρίδα.
Αν κάτι σου αρέσει το πρωί θα σ'αρέσει και το απόγεμα, το βράδυ, την άνοιξη, τον χειμώνα. Φυσικά μιλάμε για ποιοτική μουσική και όχι για τα υποπροϊόντα των charts και των "διαφημιστικών" ραδιοσταθμών. (.. ας πούμε Μάνος). Αν μιά μουσική ξεπεράσει το όριο του χρόνου χαρακτηρίζεται ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ και όλοι οι συνθέτες το επιδιώκουν αλλά λίγοι το κατωρθώνουν.
Για το καλοκαίρι λοιπόν πάρτε μαζί σας τα CDακια σας (ή το iPod σας) οργανωθείτε και μην αφήνεστε στον κάθε "ξερόλα" DJ στην όποια αρπαχτή παραλία να σας παίζει φασαρία. Ξέρω ότι τελικά δεν θα το αποφύγετε -ουμε αλλά τουλάχιστον για τις άλλες ώρες πάρτε μαζί σας τα δικά σας standards. Και σεμνά αν δεν μας αρέσει μιά μουσική δεν ξαναπάμε. (Ασε που την άλλη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη). Δεν είναι ανάγκη να κάνετε υποδείξεις και παρατηρήσεις και να χαλάσετε τις διακοπές σας.

Τι νεοελληνικό συνδρομο και αυτό μόλις πάμε σε ένα μαγαζί αμέσως (ή μετά από δύο επισκέψεις) να θέλουμε να παρέμβουμε στη μουσική του, αντί να περιμένουμε και να ακούσουμε κάτι νέο και πρωτόγνωρο, (ρε αδερφέ λίγη υπομονή να ακούσουμε πρώτα τι παίζει αυτός ο χριστιανός).

Στιχομυθία: (αα! Τάσο δεν μου έβαλες το κομμάτι μου - ξέρεις αυτό που πάει έτσι - τρως το φάλτσο της μαζί με το νάζι - μωρέ αυτό που έπαιξες τις προάλλες - μήνες εννοεί και άντε να θυμάσαι - αα! αυτό είναι άλλης-ου κομμάτι - καλά θα επανέλθει σε λίγο να ζητήσει κάτι άλλο - και να δείξει στη παρέα ότι περνάει και καλά η παρέμβαση - την άλλη φορά θέλει κάποιο άλλο... και την επόμενη κάνει πρόγραμμα μόνη-ος της-ου - για να δώ λίγο τα CD σου.....κλπ...κλπ)
Επειδή λοιπόν οι μισοί έλληνες είναι dj (νομίζουν) και οι άλλοι μισοί θέλουν να γίνουν έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

  Η μουσική δεν έχει ώρα, δεν έχει πρέπει, δεν έχει εποχές
  ο D.J. πρέπει να είναι διασκεδαστής - ψυχολόγος
  Να ερμηνεύει φάτσες-κοινό και να παίζει ανάλογα
  Να ακολουθεί ημιτονοειδή καμπύλη στη ροή αργών - γρήγορων
  Να μην ενδιαφέρεται για σχόλια να μην ακούει παρεμβάσεις και πάνω απ'ολα
  Να ΞΕΡΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ (ολοκληρωτικά)
  Να είναι καλλιτέχνης κριτικός και ακροατής μαζί
  Να αυτοεμπνέεται και να ενημερώνεται συνέχεια αλλά επιλεκτικά.!!!

Για αυτό και δεν τελειώνει ποτέ αυτό το βιολί καθώς: η Μουσική είναι άπειρη και η ζωή μικρή.
Αλλά ... μην απογοητεύεστε - προσπαθείστε και εσείς μπορεί να το έχετε.

Καλή η μουρμούρα αλλά εσείς θέλετε προτάσεις για αυτό έχω να σας δηλώσω ότι αυτό το καλοκαίρι εγώ ακούω Ελληνικό Εθνικ ναι.! καλά ακούσατε.. Ακούω και δεν χορταίνω το "BAHAR Live" του Μάκη Αμπλιανίτη αλλά και το πρώτο BAHAR, την "ΑΙΟΛΙΑ" του Μιχάλη Νικολούδη όπως και την "ΑΙΟΛΙΑ 2" και φυσικά τον τελευταίο δίσκο του Haig Yazdjian "AMALUR" αλλά και τον πρώτο το "TALAR". Δίσκοι δροσεροί, διαχρονικοί ανάλαφροι, ταξιδιάρηδες για όλες τις στιγμές, που δεν πρέπει να λείπουν από καμμία δισκοθήκη
Αντε και για μερικούς απαιτητικούς τύπους ......... Ethiopian και Ska Cubano
(Θα επανέλθουμε με ονόματα άλλη φορά) Καλές Βουτιές.!!!

Χωρίς Download αυτή τη φορά - -

Δώστε κανένα ευρώ για αυτά τα άλμπουμ αξίζουν.

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

... Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή