SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Μπάμπης Μαραγκός

>> Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Ποιός άραγε θυμάται ή γνωρίζει;

Ποπ Φεστιβάλ Ελληνικών Συγκροτημάτων 1973?
Το συγκρότημα "ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΕΙ" με το τραγούδι "Μέρα Βροχερή" παίρνει 3ο βραβείο και καθιερώνεται στην ελληνική ρόκ σκηνή.
Ο Μπάμπης Μαραγκός είναι από τα ιδρυτικά μέλη του γκρούπ συμμετέχοντας με ηλεκτρικές , ακουστικές κιθάρες, φυσαρμόνικα και φωνή. Αλλα μέλη του γκρούπ υπήρξαν:

  • Γιώργος Μπιλίκας
  • Κώστας Χαλβαδάκης
  • Δημήτρης Δημητράκας
Αφιέρωμα λοιπόν για σήμερα σε ένα από τα πρόσωπα του τότε που στήριξαν με το έργο τους την "ισχνή" ρόκ ελληνική πιάτσα. Και τράβηξαν μιά πορεία όχι τόσο ένδοξη όσοι κάποιοι ΑΛΛΟΙ, αλλά αν δεν υπήρχαν αυτοί οι μπροστάρηδες δεν θα υπήρχαν και οι ΑΛΛΟΙ (που γίνανε διάσημοι).

Τόσα χρόνια ο Μπάμπης ("ροκόγερος" πιά αλλά με τσαγανό), συνεχίζει τις περιπλανήσεις του και την σεμνή πορεία του στη ροκ σκηνή και μας συντροφεύει με τις μπαλάντες του, την κιθάρα, την φυσαρμόνικα και τη βραχνή αισθαντική φωνή του.
Γόνος μουσικής οικογένειας, μιάς και όλοι στο σοϊ παίζανε όργανα, ο Μπάμπης ξεκίνησε να γρατζουνά από μικρός. Κυρίως επηρρεάστηκε από Dylan, Neil Young, Leonard Cohen, C.S.N&Y, Donovan, DOORS, κλπ. Επαναστάτης με δικό του καυστικό στίχο και χιούμορ μας έχει χαρίσει πολλές καλές μπαλάντες (που δυστυχώς ως συνήθως δεν γίνανε πολύ γνωστές),
και αρκετές διασκευές που τον καθιέρωσαν σαν τον Ελληνα Lou Reed.
Ευκαιρία λοιπόν για μας να θυμηθούμε και για σας να μάθετε . . .
Το 2005 ξαναεμφανίζεται στη δισκογραφία με τον δίσκο "Τραγουδόσαυρος" όπου υπάρχουν μερικές εξαιρετικές ροκ - μπλούζ μπαλάντες ... Από αυτό τον δίσκο επιλέξαμε:

Η Πόλη
- Αντάρα - Τετάρτη Βράδυ
ακόμα εδώ πιό κάτω "ψάχνοντας" θα βρείτε μερικά τραγούδια του με τους "ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΕΙ" αλλά και μόνος από κάποιες LIVE εμφανίσεις.
Τρομερή δύναμη ζωής ο κ. Μπάμπης μας δείχνει έμπρακτα ότι
" το Ροκ δεν είναι μουσικό είδος αλλά τρόπος ζωής".

Στη φωτο με τον ανηψιό Γιώργο Μαραγκό
Γειά σου Μπάμπη με τα καταπληκτικά σου ανέκδοτα και τον σαρκασμό σου ..
πάντα Καλές Μουσικές
Για Download:

2 σχόλια:

johnkras Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου, 2009  

http://rapidshare.com/files/128263097/maragkos.zip.html

makari na leitoyrgoyse to linkaki...alla mou vgazei error!!

ΣΕΒΑΧ Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, 2009  

Το Link φτιάχτηκε... αφερίμ ..!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή