SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Gustavo Santaolalla - Μουσική για Film

>> Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Καταχείμωνο παντού ... και στον καιρό και στην καρδιά και στη ζωή και στη διάθεση.
Καιρός για κανα σινεμαδάκι 
(κλείστε την κουφάλα την τηλεόραση, θα μαραζώσετε με τα καθημερινά ΜΕΤΡΑ.. ). 
Ο Σεβάχ σπάνια πάει σινεμά (δηλ. δεν συνηθίζεται σε αυτό το μπλόκ να συνιστά ταινίες) αλλά άμα πάει διαλέγει ταινίες με καλή μουσική και σας τις προτείνει. 
Ετσι πάμε ... να ακούσουμε λίγη κινηματογραφική μουσική (καιρό είχαμε)

ο Gustavo Alfredo Santaolalla είναι ένας πολύ μεγάλος Αργεντίνος μουσικός, συνθέτης φίλμ και παραγωγός. Έχει κερδίσει δύο βραβεία Academy Award for Original Music Score δύο συνεχόμενα έτη, για το Brokeback Mountain το 2005 και το Βαβέλ το 2006. 
(Το 2005 η ινστρουμένταλ μουσική του για το film Brokeback Mountain του Ang Lee, από το οποίο το τραγούδι "A Love That Will Never Grow Old" κέρδισε το 2006 το βραβείο Golden Globe Award for Best Original Song).
Ακόμα έχει γράψει μουσική για τις εξής ταινίες:
Ως σόλο καλλιτέχνης, έχει ηχογραφήσει τρία άλμπουμ. Το πρώτο, ομώνυμο άλμπουμ του, Santaolalla (1981), άνοιξε νέους δρόμους στη ροκ των 80'ς της Αργεντινής. Το δεύτερο άλμπουμ, με τίτλο Gas, κυκλοφόρησε το 1995. Πιο πρόσφατο προσωπικό άλμπουμ του είναι το Ronroco (1998), που περιέχει αρκετές διαδρομές με το χαρακτηριστικό ήχο του charango , ένα έγχορδο λαϊκό  όργανο (μικρό κιθαρόνι με 8 χορδές - λέγεται και Quatro). To κομμάτι σόλο charango Iguazu (Ιγκουασού), χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Ημερολόγια μοτοσικλέτας από τον Michael Mann. 

O Santaolalla βοήθησε στην ανάπτυξη του Rock Espanol ως παραγωγός για νέους καλλιτέχνες από το Μεξικό (Maldita Vecindad , Fobia , Μολότοφ , Café Tacuba , Julieta Venegas),  της κολομβιανής τραγουδίστριας Juanes , του Χιλιανού ροκ τρίο Los Prisioneros  και τα ροκ Αργεντιντίνικα συγκροτήματα  Divididos και Bersuit Vergarabat και Leon Gieco καθώς και πολλών άλλων. O Gustavo ζει πλέον στο Λος Άντζελες, με τη σύζυγό του για πάνω από είκοσι τρία χρόνια. Πάρτε μιά γεύση....  (κλικ)

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή